De Ziua Internaţională a Mediului, pe 5 iunie, WWF România lansează un ghid de acţiuni sustenabile ce include 50 de sfaturi simple şi uşor de aplicat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi despre cum poate fi protejată natura, informează News.ro.
Pe 5 iunie este marcată Ziua Internaţională a Mediului. Din 1972, timp de 50 de ani, acest eveniment anual a însemnat atât celebrarea planetei, cât şi prezentarea pericolelor cu care se confruntă.
"În România, pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să ofere protecţie şi siguranţă atât oamenilor, cât şi naturii, dar şi perspective sustenabile pentru viitor, este necesară implicarea tuturor. Astfel, WWF România lansează un ghid de acţiuni sustenabile ce îşi pot face loc în viaţa oricui. Acest ghid include 50 de sfaturi simple şi uşor de aplicat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Este important ca oamenii, de la mic la mare, să afle cât de uşor este să creeze obiceiuri care protejează planeta. Împreună putem construi o lume în care oamenii sunt în armonie cu natura", a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.
Ghidul creat de WWF România poate fi descărcat de pe https://wwf.ro/campanii/ziua-mediului-2022/ şi poate fi utilizat de fiecare dintre noi, în acţiunile de zi cu zi. Micile acţiuni existente în ghid au un efect cumulativ şi creează un impact uriaş asupra sănătăţii mediului. Astfel, oameni, companii şi societăţilor civile sunt parte la îndeplinirea obiectivului global de mediu până în 2030.
În prezent, ne aflăm în deceniul 2021-2030 care este prezentat de către ONU ca fiind deceniul reconstrucţiei ecologice. Nu a fost niciodată o nevoie atât de urgentă ca în 2022 de a revigora ecosistemele deteriorate. Ecosistemele susţin toată viaţa de pe Pământ. Cu cât ecosistemele noastre sunt mai sănătoase, cu atât planeta şi oamenii săi sunt mai sănătoşi. Deceniul ONU pentru restaurarea ecosistemelor îşi propune să prevină, să oprească şi să inverseze degradarea ecosistemelor de pe fiecare continent şi din fiecare ocean. Aceste acţiuni vor contribui la combaterea sărăciei, a schimbărilor climatice şi vor preveni ex-tincţia în masă. Astfel, anul 2022 are ca temă centrală mesajul "Avem un singur pământ". Vom reuşi doar dacă ne implicăm cu toţii activ, pentru binele plane-tei.
WWF România este una dintre cele mai importante organizaţii specializată în conservarea mediului. De peste 15 ani, WWF România îşi propune să oprească degradarea naturii şi să protejeze biodiversitatea. Astfel, WWF România participă activ la conservarea planetei, la restaurarea ecologică a mediului natural şi construieşte un viitor în care oamenii trăiesc şi se dezvoltă în armonie cu natura.
1. natura nu mai poate fi protejată
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2022, 14:48)
trendul este consumul, adica productie cat mai multa si proasta
care ajunge gunoi dupa 1-2 ani (asa crestem PIB-rile si place mult politrucilor)
nici un guvern nu pune accent pe cei trei RRR adica, recuperare, reconditionare,
refolosire,
azi doar aurolaci reconditioneaza si refolosec anumite obiecte
iar alti care contribuie masiv la degradarea planetei, ne tin lectii de protectia
mediului prin diferite media
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.06.2022, 02:19)
Pensionarii sint viitorul. Ei recupereaza, reconditioneaza si repauzeaza. RRR.
Apoi vin tinerii, bine educati pe creier de repauzatori si refolosesc. RRRR.
Opincile, obielele, tolbele, sumanele, bracinarii, opaitele si prezervativele strabunilor.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.06.2022, 06:23)
Ignorantii egocentrici sunt viitorul, aia care se vad doar pe ei si propriile nevoi si se simt frustrati si atinsi in drepturi daca nu le pot satisface in 10-15 secunde.