Xi Jinping avertizează cu privire la ''furtuni periculoase'', la o reuniune internă a Partidului Comunist Chinez

G.D.
Internaţional / 8 februarie 2023

Xi Jinping avertizează cu privire la ''furtuni periculoase'', la o reuniune internă a Partidului Comunist Chinez

Preşedintele chinez Xi Jinping, care este şi secretar general al Partidului Comunist Chinez (PCCh), a avertizat astăzi, într-un discurs pronunţat la o sesiune de studiu a partidului unic, că ţara asiatică se va confrunta "inevitabil" cu "furtuni periculoase", într-un context de puternice tensiuni cu SUA, transmite EFE, conform Agerpres.

În discursul său, Xi a recunoscut că "modernizarea chineză, care este un proiect care nu are precedent, se va confrunta inevitabil cu tot felul de riscuri, provocări, dificultăţi şi inclusiv furtuni periculoase, dintre care pe unele le putem anticipa, dar pe altele nu''.

Xi a vorbit despre "spiritul de luptă neîmblânzit al PCCh" cu scopul "de a deschide noi orizonturi pentru cauza noastră".

Preşedintele chinez a subliniat că gigantul asiatic are "propriul său model de dezvoltare" care "evită mitul că modernizarea echivalează cu occidentalizarea".

Totodată, Xi a cerut partidului "eforturi pentru a obţine o mai mare eficienţă decât cea a capitalismului, menţinându-se în acelaşi timp în mod eficace echitatea în cadrul societăţii".

Xi a menţionat totodată că gigantul asiatic se va confrunta cu "provocări globale" într-un moment în care Beijingul dă asigurări că şi sistemul socialist este "o democraţie funcţională", chiar mai bună decât în ţările occidentale, pe care le consideră a fi în declin.

EFE notează că acestea sunt primele declaraţii publice ale lui Xi de la episodul cu presupusul balon spion chinez care a survolat spaţiul aerian al Statelor Unite şi care a provocat o nouă criză politică între cele două puteri şi a distrus orice tentativă de detensionare, într-un climat de neîncredere reciprocă tot mai mare.

Este totodată prima reuniune de lucru la care asistă cei mai noi membri ai biroului politic al PCCh, aleşi la cel de-al XX-lea Congres al partidului, din octombrie 2022, şi la care Xi a obţinut un al treilea mandat de secretar general.

Ceremonia de deschidere a reuniunii a fost prezidată de Li Qiang, care în martie, la reuniunea anuală a Adunării Naţionale Populare (ANP, parlamentul chinez), urmează să fie desemnat prim-ministru, înlocuindu-l pe actualul ocupant al postului, Li Keqiang.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cum adica democratie functionala in China? Democratie e cand ai alegeri libere, nu? Democratie e cand mergi in piata si il injuri pe Johannis sau pe altul dar nu te aresteaza nimeni. Pai in China ai alegeri? Poti vorbi liber? Cazi de pe geam daca vorbesti ceva contra partidului iubit sau dispari undeva forever, sau ti se confisca totul , cum a patit Jack Ma si altii.

    1. Daca asta iñtelegi tu prin democratie,sa l injuri pe unul sa vorbesti urat despre un conducator,cred ca e o libertate prost inteleasa nu democratie!

      Daca injuri un vecin,un coleg de munca,in cazul in care nu primesti o replica in figura,poti fi actionat in justitie pt defaimare,jignire,asta e democratia!

      Iar cu democratia americana,cand Teo peter a fost omorat nevinovat,iar puscasul a fost achitat ca nu a vazut semnul stop dupa ce a zdrobit taxiul venid cu mastodontul de pe o strada secundara,scutiti ne! 

      Cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Ai libertatea de exprimare fara sa fii bagat la inchisoare nici macar dc spui cele mai urate lucruri. Eu nu injur pe nimeni.

      libertate de exprimare ?

      numele Assange iti spune ceva ?

      stii ce a patit pentru ca a crezut ca in occident este "libertate de exprimare ?  

      Omule tu cauti nodul din papura. Assange e u n hacker ce a publicat tot felul de secrete militare, CIA etc. Eu vb ca pe vremea lui ceasca, spuneai un banc cu ceausescu (ca ce altceva era funny)si imediat te oprea cineva in mijlocul propozitiei, sa nu ajungem amandoi la inchisoare. vorbeam de faptul ca am fost dusi cu forta la manifestatii PCR si in megafoane striga cineva uraaaa uraaa, sigur nu noi, genul asta de prosteala acum nu exista. Dar si libertatea are limite. Atat timp cat nu faci ceva ilegal esti liber. Normal ca nu poti sa furi sau omori etc. Dar esti liber, sa vorbesti sa gandesti sa mergi unde vrei sa lucrezi unde poti, sa=ti faci firma, o facultate orice vrei. Asta e mare lucru, si multi care n-au trait alte vremuri poate nu apreciaza.

      acolo este de vina slugarnicia romanilor nu democratia americana, cam amesteci mere cu pere ,daca era buna perioada ceausista cand erai arestat politic ca ascultai europa libera inseamna ca nu ai trait atunci si vorbesti povesti,sau ai fost de partea aialalta cu cei inbuibati si acuma ai regrete

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb