Zaremba, PCC SE: "Nu ne retragem de la Oltchim"

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2009

Wojciech Zaremba, directorul de dezvoltare a afacerilor al Grupului german PCC SE, acţionar minoritar al "Oltchim", este sigur că acţionarii companiei vor vota, vineri, atragerea răspunderii sale şi a fostului adminis-trator Waldemar Preussner pentru acţiuni realizate, ca reprezentanţi ai PCC SE, împotriva intereselor combinatului.

"Ştim deja rezultatul Adunării Generale de vineri, va fi aprobată atragerea răspunderii mele şi voi fi scos din Consiliul de Administraţie, dar acest lucru nu mă sperie", a spus, ieri, Wojciech Zaremba, în cadrul unei conferinţe de presă.

Domnia sa susţine că societatea pe care o conduce este supusă mai multor presiuni din partea "Oltchim" şi a acţionarului său majoritar.

"Nimeni nu poate să ne sperie sau să ne închidă gura. Voi merge şi la închisoare dacă va fi cazul, dar PCC SE nu se va retrage de la Oltchim", a declarat, ieri, reprezentantul companiei germane.

Acesta neagă acuzele aduse de reprezentanţii "Oltchim" privind manipularea preţului acţiunilor combinatului la Bursa de Valori Bucureşti şi diseminarea de informaţii confidenţiale către presă.

Domnul Zaremba a precizat: "Acuzaţiile aduse sunt absurde. Nu am manipulat preţul acţiunilor OLT, ci acesta a crescut când în piaţă s-a zvonit că am dori să cumpărăm un pachet semnificativ. Noi am vândut o singură dată, aproximativ 0,8% din acţiuni, când preţul ajunsese la 1,5 lei/titlu. Informaţiile sunt publice, se găsesc în bilanţurile societăţii. Noi nu am făcut decât să atragem atenţia asupra situaţiei companiei".

Pe ordinea de zi a Adunării Generale de mâine se mai află şi atragerea răspunderii administratorului Constantin Roibu pentru daunele cauzate Oltchim prin încălcarea îndatoririlor sale faţă de societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb