Sindicaliştii au luat decizia să continue acţiunile de protest, întrucît atitudinea reprezentanţilor Guvernului faţă de modificarea Codului Muncii a rămas neschimbată, susţine Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS). Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii celor cinci sindicate reprezentantive au trimis două scrisori oficiale - una către premierul Călin Popescu Tăriceanu, iar cealaltă către preşedintele Traian Băsescu. Astfel, sindicaliştii solicită o întrevedere "în regim de urgenţă" cu primul ministru, iar preşedintelui îi cer o reacţie la conflictul în care se află sindicatele şi patronatele. Referitor la acţiunile pe care sindicaliştii le vor desfăşura în perioada ce urmează, Iacob Baciu, preşedintele CSDR, a menţionat: "Trebuie să organizăm mitingul în Bucureşti şi sîntem în faza în care trebuie să declanşăm greva generală. Sînt două etape care, încă, sînt pe agenda mişcării sindicale din România".
Preşedintele BNS estimează că la miting vor participa circa 70.000 de persoane. Domnia sa a subliniat că forurile celor cinci confederaţii sindicale "pregă-tesc demersurile pentru parcurgerea celei de-a patra etape şi ultima a calendarului de acţiuni, şi anume oprirea lucrului".
Acţiunile pe care sindicaliştii le pregătesc urmează unei serii de mişcări desfăşurate de aceştia. Aproape 250.000 de persoane au protestat, în perioada 21 februarie - 24 martie, şi peste 200.000 au ieşit în stradă în intervalul 9 - 24 martie, în diverse judeţe ale ţării. Manifestările de protest au culminat cu mitingul organizat de Confederaţia Europeană a Sindicatelor la Bruxelles, în ziua de 19 martie, la care au participat 1.000 de reprezentanţi ai CNSLR Frăţia, CNS Cartel ALFA, BNS şi CSDR. Sindicaliştii români au solicitat retragerea proiectului de modificare a Codului Muncii şi au făcut apel la sprijinul Confederaţiei Europene.