Ziarul "BURSA", publicaţia premiată la Gala Premiilor Pieţei de Capital 2017

A.A.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 27 noiembrie 2017

Adrian Tănase, CIO NN, i-a înmânat diploma lui MAKE, preşedintele Grupului de Presă BURSA.

Adrian Tănase, CIO NN, i-a înmânat diploma lui MAKE, preşedintele Grupului de Presă BURSA.

MAKE, BURSA: "Îmi doresc ca noul director general al BVB să participe la elaborarea unei strategii de dezvoltare a pieţei de capital"

Ziarul "BURSA" a primit, joi seară, Premiul pentru promovarea unor standarde înalte de guvernanţă corporativă în piaţa de capital, în cadrul Galei Premiilor Pieţei de Capital 2017, organizată de Asociaţia Brokerilor.

"BURSA" a fost singura publicaţie premiată în cadrul evenimentului.

MAKE, preşedintele Grupului de Presă "BURSA", a primit distincţia înmânată de Adrian Tănase, CIO NN Pensii, care candidează pentru funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti.

Adrian Tănase a declarat: "Anul 2017 a fost mai complicat pentru piaţa de capital. Îmi vin în minte evenimentele din jurul fondurilor private obligatorii de pensii şi din jurul Bursei de Valori Bucurşti.

De asemenea, am o perspectivă diferită din punctul de vedere al comunicării pe care am avut-o cu un pilon important al pieţei de capital din România, respectiv presa de specialitate. Cred că această comunicare a fost departe de a fi la un nivel bun şi am speranţa ca, pe viitor, în cel mai scurt timp, această comunicare să se îmbunătăţească, creând, astfel, premisele unei bune înţelegeri din partea participanţilor la piaţă şi a publicului larg asupra evenimentelor de interes pentru piaţa de capital".

MAKE a precizat, în discursul său, că a fost prezent la toate ediţiile Galei Premiilor Pieţei de Capital şi că asistă la ceea ce se întâmplă în piaţa de capital de dinainte să existe Bursa de Valori Bucureşti.

MAKE a declarat: "Am fost impresionat de discursul domnului Tănase, ştiu că este unul dintre candidaţii înaintaţi pentru funcţia de Director General al BVB. M-am bucurat de ceea ce a spus domnul Drăgoi (n.r. Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana), că ar prefera un Director General român, şi eu prefer.

Gala aceasta pică într-un moment bun, la cumpăna dintre mandate, iar noul director general, fie domnul Tănase, fie celălalt candidat (n.r Ciprian Păltineanu), are o sarcină grea, dar şi o situaţie favorabilă pentru că, din câte ştiu eu, nu are de continuat nici un fel de proiect rămas neterminat de la vechiul director general.

Îi urez noului director general şi îmi doresc pentru noi toţi să participe la elaborarea unei strategii de dezvoltare a pieţei de capital. Din punctul meu de vedere, ar trebui să cheltuiască nişte bani, nu degeaba cum s-a făcut mai înainte, ci pe nişte studii care să arate unde sunt banii economisiţi şi care sunt disponibili pentru investiţie pe piaţa de capital. Asta poate fi aflat, cu nume şi adresă. Un al doilea lucru pe care mi-l doresc ar fi ca piaţa să devină mai bogată în segmente, pentru că, în prezent, este destul de plictisitoare - avem doar Aero şi piaţa reglementată. Acesta nu este un comportament prietenos faţă de emitenţi. Degeaba tragi de ei să se listeze, dacă segmentele de piaţă nu le sunt potrivite. Se cere să vii în întâmpinarea lor şi să le oferi segmente de piaţă adecvate la nevoile lor, eventual stratificate şi uşor de trecut dintr-unul în altul. Vă mulţumesc foarte mult pentru premiul acesta şi vă asigur că, indiferent de raporturile dintre noi, de altfel dacă a existat o relaţie conflictuală a fost cu BVB, nu cu Asociaţia Brokerilor la care sunt membru de onoare, ziarul BURSA are vocaţia pieţei de capital. În ultimii ani, am adăugat segmente de public care ţin de domeniul bancar, de energie şi de altele, aşa cum recomand şi pentru BVB. Asta nu înseamnă altceva decât că promovăm Bursa şi în rândul altor segmente".

Gala Premiilor Pieţei de Capital a fost la a XVI-a ediţie.

Premii - Gala Premiilor Pieţei de Capital 2017

-Premiul pentru emitentul cu cea mai mare valoare a tranzacţiilor - BVB, acţiuni - BANCA TRANSILVANIA

-Premiul pentru emitentul cu cea mai mare valoare a tranzacţiilor - BVB, acţiuni - categoria SIF - SIF BANAT CRIŞANA

-Premiul pentru cea mai mare creştere a preţului acţiunii - BVB, piaţa reglementată - TURBOMECANICA

-Premiul pentru cea mai mare creştere a preţului acţiunii - BVB, categoria SIF - SIF MOLDOVA

-Premiul pentru cel mai bun randament al dividendului - BVB, piaţa reglementată - SINTEZA

-Premiul pentru cel mai bun randament al dividendului - BVB, piaţă AeRO - BUCUR OBOR

-Premiul pentru iniţiativa de a se lista pe piaţa reglementată a BVB - DIGI COMMUNICATIONS NV

-Premiul pentru iniţiativa de a se lista pe piaţa reglementată a BVB - AAGES (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice)

-Premiul pentru iniţiativa de a se lista pe piaţa reglementată a BVB - TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE

-Premiul pentru iniţiativa de a se lista pe piaţa reglementată a BVB - SPHERA FRANCHISE GROUP

-Premiul pentru emisiunea de titluri de stat la BVB - MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

-The award for corporate bonds listed on Bucharest Stock Exchange in 2017 - GLOBALWORTH REAL ESTATE INVESTMENTS LIMITED

-Premiul pentru emisiuni de obligaţiuni corporative la BVB - UNICREDIT BANK

-The award for corporate bonds listed on Bucharest Stock Exchange in 2017 INTERNATIONAL INVESTMENT BANK

-Premiul pentru promovarea unor standarde înalte de guvernanţă corporativă în piaţa de capital - Ziarul BURSA.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitări, Bursa!

    Bun discursul lui Make. 

    " Astfel, potrivit filajelor si interceptarilor realizate de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI), s-a stabilit ca, pe data de 20 iunie 2005, Stamen Stantchev s-a intalnit la sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) cu ministrul Codrut Seres.

    In timpul acestei intrevederi, Stantchev a purtat o discutie telefonica cu Ciprian Paltineanu, vicepresedinte la Credit Suisse First Boston, caruia i-a spus: "Sunt cu domnul ministru si intreaba unde este oferta pentru Hidroelectrica". Dupa intalnirea cu Seres, Stantchev l-a sunat din nou pe Paltineanu, confirmandu-i rezultatul favorabil al discutiei. 

    In acest context, Ciprian Paltineanu i-a raspuns: "O voi trimite intr-o ora (oferta pentru Hidroelectrica - n.r.). De asemenea, vom pune o clauza de imputernicire in contract. Una pe care doar sa o semneze. Semnatura ne confera imputernicirea de a incepe intreaga procedura. Nu avem nevoie de alte informatii... De asemenea, intr-o ora vei primi intrebarile pentru Nuclearelectrica. Am vorbit cu oamenii lui Vadim". 

    Vadim Benyatov era, conform procurorilor, implicat la momentul respectiv - in urma solicitarii reprezentantilor grupului rusesc Marco, ce controleaza industria autohtona de aluminiu - in identificarea unei posibilitati ca Credit Suisse First Boston sa-si coroboreze demersurile cu partea rusa pentru determinarea autoritatilor romane sa aprobe incheierea unui contract pe termen lung de furnizare a 

    energiei electrice, in conditii neconcurentiale, catre SC Alro Slatina, de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica." 

    Pentru cine are de gand sa-l puna la BVB pe Ciprian,sa stie caror interese se arondeaza.Avertisment in special pentru imaginea BERD si a lui Sergiu Manea. 

    Cu Ciprian e posibil sa iasa si alte inregistrari interesante,de data asta mai putin din sfera de business&spionaj si mai mult din cea ludica. 

    Anghele,Anghele,baga tu matriostile in casa si o sa-ti faci viata un mare Candid Camera Reality Show! 

    Se poate si mai bine! Prea multa informatie economica indoielnica sau prea putin filtrata din punctul de vedere al competentei. Daca fiecare isi poate da cu parerea in domeniul econimic atunci nivelul dezbaterii e unul de cartier!

    Felicitari intregului colectiv, incepand cu oamenii nevazuti si terminand cu cei expusi tirului nostru direct, redactori si patron.

    Bravo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb