ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ Paradă militară, în condiţii de pandemie

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 1 decembrie 2021

Paradă militară, în condiţii de pandemie

Transportoarele blindate Piranha 5 şi formaţii cu sisteme de rachete Himars şi Patriot vor participa în premieră la parada militară de astăzi care va avea loc la Arcul de Triumf. Aproximativ 1500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa, cu prilejul Zilei Naţionale, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată c în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave - avioane de tip Hercules, F16 şi elicoptere militare.

În Piaţa Arcului de Triumf, numărul invitaţilor la Parada Naţională este limitat la 400 de persoane. În afara perimetrului însă, publicul va putea urmări defilarea militarilor, tehnici militare, dar şi survolul aparatelor de zbor. Oamenii trebuie să poarte mască şi să păstreze distanţă socială, din raţiuni sanitare.

Totodată, în acest an, este pentru prima oară când militare vor defila în uniformă combat pentru a da un semnal de securitate, în contextul riscurilor din vecini.

La finalul evenimentului, spectatorii vor putea vizita, începând cu ora 14:00, în zona Arcului de Triumf o expoziţie de tehnică militară.

Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9:00, o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19:00, militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Palatul Cotroceni - sediul brigăzii.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15:00, la Monumentul "Marii Uniri" vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Marinarii militari participă la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag şi Năvodari, iar echipajul fregatei "Regina Maria" şi cel al puitorului de mine "Viceamiral Constantin Bălescu" vor marca data de 1 Decembrie, la bordul celor două nave militare româneşti dislocate în Marea Mediterană, prin activităţi specifice misiunilor NATO şi UE la care participă. Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Naţional.

În Bucureşti, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale vor participa, astăzi, de la ora 09:00, la o ceremonie organizată de Statul Major al Apărării, la ,,Mormântul Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol, iar două detaşamente ale Forţelor Navale, alcătuite din militari de la unităţile de nave ale Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" şi de la Regimentul 307 Infanterie Marină, vor defila în cadrul Paradei Militare Naţionale, organizată în Piaţa Arcului de Triumf, începând cu ora 11:00, sub conducerea locţiitorului Şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la Muzeul Naţional al Marinei Române, din Constanţa, are loc Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10:00-16:00 (intrarea gratuită).

De asemenea, astăzi şi mâine, Ministerul Apărării Naţionale organizează un maraton de vaccinare, acţiune menită să sprijine efortul naţional privind combaterea Covid-19. Maratonul se va desfăşura în centrele de vaccinare din cadrul a şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva Sars-CoV-2.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Practic, Plavanul si acolitii sai antiromani ne-au confiscat si Ziua Marii Uniri, transformand-o intr-o Zi a Discriminarii, Segregarii si a Dezbinarii Nationale! Si cand te gandesti ca, pe Ceasca l-au impuscat pt ceva mult mai putin grav!

    1. Da, l-au impuscat pentru ratiile de piine, salamul de soia taiat felii ca sa nu-l depozitam, pentru kilogramul de ceapa pe cap de persoana aflata la coada, pentru cei care calcau pe capetele oamenilor de la coada la carne, ca sa se arunce in macelarie, l-au impuscat pentru noptile in care se stingea lumina, pentru apa rece de la dus, pentru cele doua ore de televiziune din care erau dedicate cite 30 de minute fiecaruia din cele doua telejurnale cu vizite de lucru si primiri de delegati, l-au impuscat pentru caloriferele reci iarna, in case cu copii mici si batrini bolnavi, l-au impuscat pentru imposibilitatea calatoriilor libere in strainatate, pentru Romania Libera identica cu Scinteia, pentru ca ne uitam la televiziunea bulgara,l-au impuscat pentru ca asteptai cinci ani la coada la Dacia, dupa ce mincai un corn si un iaurt in fiecare zi, timp de zece ani, ca sa stringi banii ...

      Mai vrei? 

      Iti umplu pagini... 

      Da..."pe Ceasca l-au impuscat pt ceva mult mai putin grav!" 

      Dupa ce obligatia purtarii mastii a devenit nazism, hitlerism si fascism la un loc,in capetele unor ginditori de la bufetul satesc, acum Ceausescu devine un inger fata de Iohannis!

      Cred ca nivelul asta intelectual are o larga baza sociala. 

      MAKE nu ar fi făcut atâtea greșeli ortografice și cu formularea : "pentru kilogramul de CEAPĂ pe cap de persoană aflată la coadă'... ( CEAPĂ ?! ),un mare neadevăr căci dintre toate alimentele de bază doar USTUROIUL se dădea pe cartelă.

      Uite cum manipulează unii ziariști tineretul post- ion iLici iLiciEscu 1989 până în zilele noastre.

      2_ la povestea cu autovehicolul Dacia 4 ani , de ce a vrut Dacia 1300 ?, Lăstun sau Oltcit de la Craiova, nu erau de... al său?!  

      Greu sa aduni atitea erori si falsuri intr-un comentariu.

      1. Nimeni nu poate semna MAKE, in afara lui MAKE. 

      Incearca. 

      Nu vei reusi. 

      2. Care "atitea greseli ortografice"?! Este adevarat ca nu mai vad bine, deci fii bun si spune-mi la ce te referi. 

      2. Ai citit cuvintul cartela pe vreundeva, in comentariul meu?  

      Reciteste! 

      Intimplarea face ca episodul cu kilogramul de ceapa l-am trait personal. Nu este vorba despre nici o cartela ci despre dispozitii verbale primite la Aprozar. 

      3. Nu, nici Lastun, nici Oltcit nu existau pe vremea despre care vorbesc (esti prea tinar, eu vin de pe cind nu exista nici televiziune!) 

      4. Comentariul meu este riguros (n-ar avea nici un sens sa "manipulez" cu kilogramul de ceapa), dar nu rigoarea era scopul lui; nu te-a izbit comparatia prosteasca dintre regimul Iohannis si cel "mult mai putin grav" al lui Ceausescu? 

      Ei? 

      Este mai grav acum, decit pe timpul lui Ceausescu? 

      Asta este subiectul comentariului. 

      Nu l-ai sesizat?! 

      Nu, desigur, daca este mai bine acum,. asta nu i se datoreaza lui Iohannis.

      Dar sa spui ca acum este mai rau ca in timpul lui Ceasescu mi se pare o prostie inadmisibila - nu poate fi decit propaganda prosteasca care ignora ca nu vine nimeni sa-l salte, sa-l bata mai tare ca militia si sa-l duca la Canal. 

      Dle Goldstein știu că istoria nu se face cu dacă, dar,dl Iohannis ca înțelegere a timpului în care trăiește e sub Ceaușescu! Ceaușescu era un tip mai complex , avea si ceva viziune asupra contextului internațional, Iohannis este rudimentar ,navetă București -Sibiu, golf și..cam atât!

      Totuși, comparativ cu alte țări comuniste,clar noi o duceam cel mai greu!

      Nici nu stiu ce să aleg între un comunist care ne-a înfometat și un tip care se crede în sec 21 un rege absolut, fără o minimă comunicare si empatie cu poporul său ! 

      Domnule Make, eu nici nu mai trebuie sa iti dau o replica la postare, pt ca de fapt ea oglindeste "realitatea dumitale" care astazi, este in contradictie cu perceptia majoritatii romanilor, iar de acest lucru isi pot da seama si majoritatea dintre cititorii Bursa!

      Niet culturnaia!

      Iata ce inseamna sa crezi ca nu poti fi dovedit drept mincinos! 

      Sondajul INSCOP, dîn septembrie 2021, "arăta că 47,5% dintre români consideră că Nicolae Ceaușescu a jucat un rol "mai degrabă pozitiv" în istoria României, iar 44,7% sunt de părere că regimul comunist a însemnat "un lucru bun pentru România". 

      Evident, 47,5% nu este "majoritatea romanilor" decit in "realitatea dumitale". 

      Iar, un rol "mai degrabă pozitiv" nu inseamna un rol mai putin grav decit celui al lui Iohannis, (care nu are nici un rol). 

      Dar, cumva ai si mataluta dreptate, ca procentajul acesta urias este o surpriza pentru mine.  

      Explicatia este, probabil, ca generatia septuagenarilor care, ca mine, au trait peste jumatate din viata in comunism, s-a subtiat natural, iar intre concetatenii care traiesc astazi, o pondere apreciabila o au tinerii care habar n-au de comunism si Ceausescu si-si dau cu parerea cam ca tine. 

      Adica, tu, care n-ai habar, ai pretentia sa ma inveti pe mine ce am trait eu... 

      Amice, considera ca ai stat cu mine la coada la ceapa, ai statbagat intr-un rucsac de purtat copilul in spinare, ca sa pot cere doua kile de ceapa si ca, atunci cind am ajuns in fata, dupa vreo 40 de minute de stat cu tine in carca, aprozaristul a refuzat sa-mi dea mai mulr de un kil si a plecat si n-a mai vrut sa serveasca pe nimeni si nenorocitii de la coada au incercat sa ma dea afara din rind si am palmuit vreo cinci, in timp ce mi-am cintarit singur doua kile de ceapa si i-am aruncat banii in talgerul cintarului. 

      Poti considera ca asa am facut ca sa-ti dau de mincare (faptul este real, doar ca nu erai tu, ci copilul meu, la doi ani).

      Si tu vrei sa ma inveti pe mine, mai napirstocule?! 

      De ce trebuie mereu sa am rabdare, ba cu mincinosi, ba cu cei care nu reusesc sa citeasca ce spun, sau daca citesc, atunci nu reusesc sa inteleaga?!

      Ce am scris eu? 

      Citez: "Nu, desigur, daca este mai bine acum,. asta nu i se datoreaza lui Iohannis." 

      Da, daca Ceausescu a fost un nenorocit, despre Iohannis nici nu putem spune ca exista. 

      M-am straduit in comentariul de la 1.1, sa vorbesc pe nivelul jos de intelegere, pentru ca am vazut ca nu suportati alte subiecte decit despre mincare, caldura, lumina, TV, etc. 

      La sfirsit, totusi, am facut o aluzie la regimul de teroare, pe care voi nici nu vi-l puteti imagina - sa nu poti vorbi liber decit cu prietenii vechi si sa constati, ulterior ca unii dintre ei sint informatori ai Securitatii si sa dai cu creionul peste foaia de hirtie alba, ramasa de dedesubtul celei pe care prietenul tau tocmai a scris si sa constati ca te-a raportat ca ai spus un banc cu Nicolae si Elena Ceausescu. 

      Prieten cu care mincai salata din acelasi castron. 

      He,he!,...bine, era mai bine atunci.... 

      Va raspund, aici, doar pentru ca inca mai sint ziarist. 

      In viata privata, insa, nu mai am timp ...

      Sint, totusi, in virsta. 

      ...

      Presupun ca l-ai fi votat si tu pe Ceausescu,ca sa fie astazi presedinte al Romaniei! De ce oare,ce-ti lipseste astazi fata de perioada in care tara traia in bezna don cauza dictatorului,asa cum bine a spus dl Make?

      Bezna aia din vremea lui Ceasca era periodica dar de scurta durata! Stai sa vezi tu cum va fi sa ai cu astia, bezna continua, pt ca ne indreptam, dupa cum vor papusarii Ocultei, spre o pana de curent interminabila! Iti spun eu ca, atunci te vei duce ziua la mormantul lui Ceasca ca te-nchini si vei spune tuturor in gura mare, ca a fost un mare sfant! Si chiar ai avea atunci dreptate, pt ca, chiar ar fi un "mare sfant" pe langa Iudele si bestiile criminale care ne hotarasc astazi soarta!

      25 de ani de dictatura de sccurta durata.

      Amice, ori esti idiot, ori esti aici ca sa trolezi, alege....

      Cine a trait in inchisoarea Romania de pe vremea lui ceasca nu are cum sa debiteze asa ineptii grave demne de un retardat autist ce-si linge ciorapii dimineata, la pranz si seara....

      Cu totii purtam acele cicatrici adanci ale comunismului bine sculptate in creier, nu ai cum sa vopseti albul in negru oamenilor ce au trait in acele vremuri blestemate. 

    "Transportoarele blindate Piranha 5 şi formaţii cu sisteme de rachete Himars şi Patriot vor participa în premieră la parada militară de astăzi care va avea loc la Arcul de Triumf."

    Ce avem noi acum, poate fi o armata buna de parada, defilari, fanfare, simpozioane, dar in niciun caz o armata competitiva dpdv militar, sau poate doar intr-un joc de strategie militara simulat pe computer. Atunci cand altii din exterior ne fac strategia militara, de regula, sinucigasa, isi fac aici tot felul de baze militare de ocupatie si ne spun ce pocnitori sa le cumparam pe post de arme(la preturi de platina), e clar ca o astfel de armata si-a pierdut caracterul national, definitoriu pt competitivitate si combativitate! Practic, la prima racheta aruncata de rusi pe teritoriul Romaniei, in viitoarea lor operatiune de inaintare spre Vestul Europei, toti politrucii si securistii vanzatori, alaturi de militari, isi vor abandona instantaneu "puternica" tehnica de lupta de mana a14-a, fugind toti ca potarnichile, care unde sa se-ascunda!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb