ZIARUL BURSA

01 decembrie 2021
Ediţia din 19.10.2024

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / 1 DECEMBRIE Veacul 21, Anul 21

Cornel CodiţăEditorial / 1 decembrie 2021

Cornel Codiţă

Aniversare. După etimologia latină, "a mai trecut un an". Marcăm momentul şi îl asociem neapărat cu petrecere, voie bună, bucurie. Pentru aniversările oficiale: activităţi festive, neapărat cu un aer ţeapăn-solemn, comemorativ-înduioşător, cu iz de cazarmă, ţinute înzorzonate, marşuri şi steaguri de paradă.

Paradă militară, în condiţii de pandemie

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ Paradă militară, în condiţii de pandemie

George MarinescuPolitică / 1 decembrie 2021

Transportoarele blindate Piranha 5 şi formaţii cu sisteme de rachete Himars şi Patriot vor participa în premieră la parada militară de astăzi care va avea loc la Arcul de Triumf. Aproximativ 1500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa, cu prilejul Zilei Naţionale, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată c în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave - avioane de tip Hercules, F16 şi elicoptere militare.

Giulio Bertola, Preşedintele Confindustria România

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / MESAJUL DOMNULUI GIULIO BERTOLA, PREŞEDINTELE CONFINDUSTRIA ROMÂNIA: "1 Decembrie, un moment profund de întoarcere la valorile naţionale"

Miscellanea / 1 decembrie 2021

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, când se sărbătoreşte Marea Unire din 1918, reprezintă o întoarcere la origini, un moment profund de întoarcere la valorile naţionale şi, de asemenea, în acest context dificil de pandemie, o reflecţie responsabilă asupra a ceea ce a adus fiecare dintre noi, drept contribuţie, în vederea protejării persoanelor mai vulnerabile.

Cristian Pârvan, Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM)

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / CRISTIAN PÂRVAN, PREŞEDINTELE PIAROM: "1 Decembrie trebuie să devină un manual de referinţă despre cum au acţionat înaintaşii noştri care au avut dragoste de ţară, inteligenţă şi diplomaţie"

E.O.Miscellanea / 1 decembrie 2021

Sărbătoarea de 1 Decembrie trebuie să devină un manual de referinţă despre ce şi cum au acţionat înaintaşii noştri care au avut dragoste de ţară, inteligenţă şi diplomaţia de a ne lăsa moştenire o ŢARĂ binecuvantată cu bogăţii naturale şi oameni creativi, consideră Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR: "Aşteptăm de la noul Guvern mai puţine vorbe şi mai multe fapte"

Mihai GongoroiCompanii / 1 decembrie 2021

"Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC) nu vrea să ţină cont de nevoile reale ale mediului de afaceri şi de ce spunem noi" "Mi-aş dori ca anul 2022 să fie un an post-pandemic al relansării economiei româneşti" 

(Interviu cu Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii)

Reporter: Cum simt oamenii de afaceri Ziua Naţională în acest context pandemic tensionat, în care se vorbeşte din ce în ce mai mult din nou de recesiune? Cum încheie oamenii de afaceri anul acesta?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Excelenţa Sa, doamna Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei în România

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / MESAJUL EXCELENŢEI SALE, DOAMNA SIRI BARRY, AMBASADORUL NORVEGIEI ÎN ROMÂNIA: 1 Decembrie, o zi în care să înţelegem mai bine istoria, cultura şi tradiţiile României

Politică / 1 decembrie 2021

România este un partener important pentru Norvegia. Ţările noastre au relaţii excelente şi o cooperare de lungă durată. Dialogul nostru bilateral este în continuă extindere şi deschide multe oportunităţi pentru proiecte reciproc avantajoase.

MACRO NEWSLETTER 1 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 1 decembrie 2021

Macroeconomie / 1 decembrie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2021, până la 20,4%, de la 13,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 7,1%, după o creştere de 1,6% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo