ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - EDIŢIE SPECIALĂ / MESAJUL DOMNULUI GIULIO BERTOLA, PREŞEDINTELE CONFINDUSTRIA ROMÂNIA: "1 Decembrie, un moment profund de întoarcere la valorile naţionale"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 decembrie 2021

Giulio Bertola, Preşedintele Confindustria România

Giulio Bertola, Preşedintele Confindustria România

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, când se sărbătoreşte Marea Unire din 1918, reprezintă o întoarcere la origini, un moment profund de întoarcere la valorile naţionale şi, de asemenea, în acest context dificil de pandemie, o reflecţie responsabilă asupra a ceea ce a adus fiecare dintre noi, drept contribuţie, în vederea protejării persoanelor mai vulnerabile.

Sărbătoarea din acest an coincide cu un moment încă dificil, o experienţă dureroasă pentru România şi pentru întreaga comunitate internaţională. Cu această ocazie, consider că este important să ne păstrăm vii amintirile şi, prin urmare, este de datoria noastră să ne aducem aminte de toţi cei pe care i-am pierdut în aceste momente de criză profundă pentru sănătate.

De asemenea, profit de această ocazie pentru a arăta, în numele tuturor companiilor noastre asociate, o sinceră şi profundă recunoştinţă faţă de cei care au făcut tot posibilul, printr-o implicare extraordinară, uneori cu sacrificiul propriei vieţi, pentru a face faţă acestei crize fără precedent. Mă refer la medici, asistenţi medicali, lucrători sanitari din serviciile esenţiale, forţele de ordine şi protecţie civilă. Femei şi bărbaţi, mame şi taţi, care au decis să reacţioneze cu forţă şi hotărâre în faţa acestei tragedii.

Doresc să adresez un gând şi milioanelor de români din diasporă care, datorită muncii nu se află în România, dar care prin munca lor contribuie la sprijinirea economică a ţărilor gazdă, printre care, evident, se află şi Italia.

Consider că este esenţial să adoptăm o unică ideologie, care să plaseze oamenii şi întreprinderile în centrul economiei pentru a valorifica o societate care pune accent pe oameni şi, prin urmare, mai potrivită provocărilor viitorului.

Din acest motiv, respectarea regulilor adesea restrictive împotriva pandemiei, sacrificiul şi angajamentul nostru, al tuturor, trebuie să fie însoţită de capacitatea de a putea visa şi spera din nou. În cadrul acestei schimbări epocale, rolul politicii va avea o responsabilitate enormă atât în prezent, cât şi faţă de generaţiile viitoare.

O lume nouă aşteaptă acţiuni concrete, din partea fiecărei ţări, pentru a combate problemele climatice şi pentru a proteja un mediu prea solicitat, de unde şi importanţa dezvoltării identităţii europene, nu doar pentru a învinge pandemia împreună, ci şi pentru a stabili o planificare durabilă în cele trei domenii vitale: economic, social şi de mediu.

Pentru Confindustria România, care reprezintă cele mai mari investiţii italiene din ţară, aceasta este cea de-a optsprezecea sărbătorire a Zilei Naţionale a României, ca o confirmare a relaţiilor industriale şi economice îndelungate şi profunde care unesc cele două ţări.

Suntem mândri că am reuşit să consolidăm, în ultimii ani, portofoliul de relaţii cu principalele forţe ale ţării, inclusiv cu principalele federaţii sindicale ale muncitorilor. Relaţii operaţionale privilegiate care au avut scopul de a garanta sprijinul, mai ales în vremuri de pandemie, acordat producţiei industriale, lanţurilor de producţie italiene din România, favorizând circulaţia antreprenorilor, managerilor, experţilor şi muncitorilor între cele două ţări ale noastre şi în special, asigurarea protecţiei sănătăţii persoanelor, indiferent de rolul acestora în cadrul companiilor, de funcţie, de naţionalitate sau de vârstă.

Închei salutul din partea Confindustria Romania cu ocazia Zilei Naţionale a României, mulţumind federaţiilor sindicale CNS Cartel Alfa şi Sanitas, cu care colaborăm constant. O alianţă consolidată care, respectând rolurile instituţionale individuale, a asistat la naşterea, pentru prima dată în Europa de Est, a unui nou model de cooperare, în care dialogul constructiv a înlocuit confruntarea, în favoarea sănătăţii oamenilor, acest bun esenţial pe care trebuie să îl protejăm şi să îl apărăm. Toate acestea au fost posibile doar datorită unui sentiment puternic şi comun de responsabilitate şi solidaritate, baza pentru consolidarea oricărui sentiment de identitate şi apartenenţă naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb