BOGDAN AURESCU:  "Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie"

D.F.
Miscellanea / 24 ianuarie 2020

"Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a găsit în minister o "lipsă de motivaţie" şi că în luna în care a preluat mandatul, 54% din personalul din serviciul exterior al MAE era detaşat.

"Am găsit în Ministerul Afacerilor Externe în primul rând o atmosferă (...) de descurajare, de lipsă de motivaţie pentru diplomaţi. Este nevoie de o primenire a corpului diplomatic şi consular, pentru că unul dintre factorii care a dus la o astfel de situaţie este şi numărul foarte mare de detaşări, vezi cele din mediul privat, într-o proporţie foarte mare. În luna noiembrie, 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat. În Centrală, aproximativ 24%", a spus Aurescu la emisiunea "Paşaport diplomatic".

El a vorbit despre măsurile luate în MAE cu privire la detaşări şi de necesitatea unor concursuri realizate profesionist.

"În momentul de faţă, procentul a mai scăzut un pic, dar în continuare este nevoie de măsuri în acest sens. Ne ajută Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 1/2020 care interzice detaşările din domeniul privat. Avem un interval de timp până la 31 august 2020 în care putem să organizăm concursuri pentru a ocupa aceste posturi şi cred că un concurs sau concursuri care să fie efectuate profesionist şi care să ducă la ocuparea pe fiecare direcţie în parte din Ministerul Afacerilor Externe a locurilor unde este nevoie de profesionişti, de tineri care să fie formaţi în interiorul Ministerului, în activitatea diplomatică sau consulară, cred că este o măsură care va ajuta foarte mult", a punctat ministrul de Externe.

Acesta a amintit şi de faptul că există o comisie creată "pentru a studia oportunitatea detaşărilor existente", care până în prezent s-a reunit de opt ori şi deja a luat decizii cu privire la oprirea prelungirii unor detaşări sau la încetarea procedurilor de detaşare . "Vom continua acest proces şi vom organiza concursuri", a spus Aurescu.

Totodată, a vorbit de nevoia de eficientizare a unor proceduri din interiorul MAE, inclusiv cele ce vizează modul în care diplomaţii pleacă la post şi de concursuri făcute "cât mai corect, cât mai transparent şi să aibă în vedere mai ales necesităţile misiunilor diplomatice".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cum "pasim" intr-un Minister ...cum gasim PSD-isme. Detasari ca PSD-ul sa poata schimba din functie ..cand vrea si pe cine vrea.Cine NU se alinia politic imediat era schimbat. Detasarea era "perioada" de proba......si era simplu de schimbat cineva..neavand obligatii...era un contract cu termen limitat.

    Dl Aurescu a uitat sa mentioneze de calitatea celor din MAE. Adica sint buni romani, dedicati patriei sau invers cei mai buni spioni ? Cred ca cei detasati erau din filmele cu James Bond si acuma sint in afara tarii pentru scenariile pesediste sau maneliste din capul lui Dragnea.

    Singura "realizare" a lui Aurescu a fost ca a obtinut acea delimitare a Marii Negre. Insa victoria o putea obtine si Simona Senzual. Cine ar fi fost atat de fraier incat sa dea castig de cauza unei Ucraine necontrolabile? Romania e plina de jigodii care ar vinde orice pentru un pumn de dolari. Asa ca era evident ca exploatarea acelor teritorii ar fi fost mult mai facila daca ar fi revenit Romaniei. Dragnea a crezut ca se poate juca cu rechinii. A fost invins si ni s-a dat o lectie: cine nu e de acord sa dam toate bogatiile, pateste ca Dragnea.

    1. Dupa ce am citit ineptiile tale deja vreau sa ma dezunesc de pumnul de pamint ce ma tine legat de Romania. Adica as fi vrut sa mor si sa fiu ingropat acolo unde ma nascui. Se pare ca un rechin ca tine vrea sa ma manince inainte. La foamea pe care o ai in gusa se pare ca un leu spaga ajunge apoi esti de acord sa dai de buna voie totul.

      Imprumuta niste coloana vertebrala de la cei care mai au, ca Aurescu de exemplu. 

      Hai sictir!

      A scapat de cenzura comentariul tau.....sau dezaxatii sint promovati ?

      Mai scrie un sictir ca primul nu a functionat. 

    Cred că mă veți critica multi ,dar,în MAE se taie frunză la câini! Politică externă a României e deja trasată, prin urmare ar fii suficient să avem acolo niște oameni normali si de bun simț. In nici un caz ca acum secaturi pe sinecuri.

    1. Complet de acord! Suna america , da sefu, asa facem. Suna ue, da.sefu asa facem! Politica externa cica... Dar de ce nu, leafa e mare, muna putina, pensie speciala, de ce sa se complice oamenii...

      Esti confuz cu ,da sefu ,sau chiar crezi ca avem un loc la masa tratativelor?Cel mai bun politician român, respectat în toată lumea nu a putut face multe pentru România.Ma refer la Titulescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb