Climate Change Summit deschide înscrierile pentru cea de-a doua ediţie

T.B.
Companii / 15 iunie 2023

 Climate Change Summit deschide înscrierile pentru cea de-a doua ediţie

Un viitor mai verde este în lucru: Climate Change Summit va avea loc în perioada 19 - 20 octombrie, la Bucureşti. Pe durata celor două zile, zeci de lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, cercetători, antreprenori şi oficiali guvernamentali se vor reuni într-un efort comun de a găsi soluţii la nivel local şi regional pentru un viitor sustenabil. Evenimentul este deschis publicului, iar înscrierile se fac pe climatechange-summit.org.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Climate Change Summit, un proiect organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate anunţă deschiderea sesiunii de aplicaţii pentru cei care vor să participe la eveniment. Înscrierile se fac în baza completării unui formular, cei interesaţi putând participa fizic la eveniment pe 19-20 octombrie, sau online, pe site-ul climatechange-summit.org.

Climate Change Summit este primul eveniment de acest gen din România, care devine loc anual de întâlnire pentru antreprenori, oficiali guvernamentali, cercetători şi lideri ai societăţii civile care împărtăşesc o viziune comună pentru un viitor mai verde. Finanţările sustenabile şi rolul pe care start-up-urile îl pot avea în lupta împotriva schimbărilor climatice, soluţii sustenabile în energie, agricultură şi industria alimentară, economia circulară, tehnologiile momentului şi importanţa biodiversităţii sunt câteva dintre temele de pe agenda celei de-a doua ediţii a evenimentului.

"Am gândit Climate Change Summit ca pe o platformă deschisă, o scenă oferită dezbaterii şi dialogului, având în minte că nimeni nu poate oferi soluţii de unul singur. Trebuie să fim împreună, o comunitate unită care urmăreşte acelaşi ţel: un viitor sustenabil. Este un angajament pe care trebuie să-l luăm atât la nivel personal, ca indivizi, cât şi la nivel de companie sau instituţional. Este absolut necesar ca modul în care trăim şi în care concepem economia să fie regândite prin prisma sustenabilităţii. Ediţia de anul trecut ne-a dat speranţe în privinţa deschiderii societăţii către aceste idei şi dorim să continuăm să construim în acest sens la cea de-a doua ediţie a Climate Change Summit, la care vă invit călduros să participaţi!", a spus Francois Bloch, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale.

"Viitorul pe care ni-l imaginăm are nevoie de acţiune climatică din partea fiecărei persoane, iar subiectul schimbărilor climatice a devenit din ce în ce mai discutat în sfera publică. Cea de-a doua ediţie a Summit-ului oferă contextul potrivit pentru conversaţii aplicate şi concentrate pe soluţii, facilitate de către experţi locali şi internaţionali, reprezentanţi din mediul civic, antreprenorial şi instituţional, lideri de business şi cercetători. Ultimii ani de crize globale şi regionale ne arată cât de important este să construim împreună soluţii pentru viitor şi ne bucurăm să reuşim iar să aducem la Summit expertiză relevantă internaţională pentru a construi un viitor sustenabil, acasă, în România.", Ciprian Stănescu, Preşedinte şi CEO, Social Innovation Solutions.

Prima ediţie a Climate Change Summit a avut loc în octombrie 2022 şi a reunit peste 70 de speakeri globali şi aproximativ 1200 de participanţi la evenimente, discuţii şi dezbateri despre soluţiile la provocările climatice viitoare şi transformările în energie, lanţul alimentar, oraşe sau politici. De asemenea, aproape 1 milion de persoane au urmărit transmisiunea live pe Twitter şi YouTube.

"Ne bucurăm să fim parteneri strategici la acest eveniment deosebit de important, ce ridică probleme vitale şi aduce în focus soluţii pentru sustenabilitate. Suntem aliniaţi în misiunea noastră comună de a informa şi educa consumatorii şi alte părţi interesate, privind efectul schimbărilor climatice. Ne dorim în acelaşi timp să deschidem noi căi de comunicare şi cooperare în ceea ce priveşte decarbonizarea produselor alături de partenerii noştri. Principala pârghie de acţiune constă în construirea unui plan comun setând noi standarde pentru practici sustenabile în agricultură, eco-designul produselor, energie regenerabilă, combaterea risipei alimentare, eficacitatea resurselor şi proiecte de economie circulară", a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate, Auchan România, partener strategic al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb