CNIPMMR socită retragerea proiectului privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

A.F.
Politică / 16 iulie

 CNIPMMR socită retragerea proiectului privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Colegiul Naţional al CNIPMMR, întrunit astăzi, 16.07.2024, a decis să solicite Guvernului retragerea proiectului de hotărâre privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003 prin care se introduce obligaţia de a comunica noi date către sistemul ANAF prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale.

CNIPMMR formulează următoarele observaţii cu privire la impactul proiectului asupra întreprinzatorilor:

-Modificările vor genera noi costuri în sarcina firmelor, iar în Codul Fiscal nu există o prevedere care să le dea dreptul de a deduce costul generat de această nouă reglementare asupra caselor de marcat, din impozitul plătit de către antreprenor, pentru a compensa parţial efortul de conformare la noile modificări cu atât mai mult cu cât acestea sunt făcute în scopul creşterii colectării TVA-ului la bugetul de stat. La momentul actual, antreprenorii nu mai beneficiază de facilitatea fiscală de deducere a costului cu aparatele fiscale din impozitul pe profit/impozitul pe micro, deşi toate aceste costuri sunt suportate de mediul de afaceri în scopul digitalizării sistemului fiscal.

-Proiectul de act normativ a fost elaborat fără ca partenerii sociali să fie consultaţi.

-Nu a fost realizată o analiză de impact cu privire la implicaţiile acestui proiect de hotărâre.

-Nu au fost analizate costurile suplimentare pe care le generează implementarea noilor date ce se cer a fi cuprinse pe bonul fiscal şi transmise către ANAF în format XML şi care vor fi suportate de antreprenori şi nu se menţionează care este durata de timp în care distribuitorii de aparate de marcat electronice fiscale pot realiza modificările prevazute de hotărâre, astfel încât activitatea economică să nu fie blocată sau expusă riscului aplicării unei sancţiuni contravenţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb