CRISTIAN RĂDULESCU, PRIVIND MEDICII DE FAMILIE: "Lipsa totală de respect din partea PSD-ALDE pentru revendicările medicilor de familie va declanşa un val de nemulţumiri"

A.C.
Politică / 3 ianuarie 2018

"Lipsa totală de respect din partea PSD-ALDE pentru revendicările medicilor de familie va declanşa un val de nemulţumiri"

Preşedintele Comisiei de sănătate a PNL, Cristian Rădulescu, a avertizat guvernarea PSD-ALDE că lipsa totală de respect din partea acesteia pentru revendicările medicilor de familie va declanşa, în câteva zile, "un val de nemulţumiri sociale fără precedent", precizând că "cei afectaţi sunt chiar cetăţenii care au mai multă nevoie de buna funcţionare a mecanismelor statului, şi anume bolnavii, persoanele în vârstă, cu handicap, gravidele, copiii", potrivit unui comunicat de presă remis Redaţiei.

Rădulescu a menţionat: "Opacitatea totală a guvernului loveşte chiar fundamentul sistemului sanitar, acolo unde miile de medici de familie muncesc, mulţi dintre ei în condiţii improprii, pentru a surprinde afecţiunile în stadiul incipient, mai uşor de tratat, plătiţi cu câţiva lei pentru o consultaţie. Nici una dintre doleanţele aduse repetat, cu o mare decenţă, la cunoştinţa guvernanţilor de către structurile asociative ale medicilor de familie nu a găsit o minimă rezolvare, nici în ceea ce priveşte debirocratizarea sistemului, nici a sistemului informatic nefuncţional, nici a datoriilor pe care casele de sănătate le au de achitat pentru serviciile medicale deja prestate, şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte creşterea- vitală pentru medicina de familie- a procentului alocat acesteia. Alocarea a 278 milioane lei anunţată de către ministrul Bodog în urmă cu câteva zile s-a dovedit a fi o nouă fumigenă, cu tot cu aceşti bani procentul alocat medicinei de familie ajungând tot la nivelul anului care se încheie, adică 5,8%, în condiţiile în care medicii de familie au demonstrat că sistemul nu mai poate funcţiona cu mai puţin de 10% din banii Fondului Naţional de Sănătate".

Parlamentarii PNL au formulat amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2018 prin care să se acorde mai mulţi bani acestui segment al sistemului sanitar, dar acestea au fost respinse de către parlamentari, informează comunicatul.

"Blocajul care se va produce în câteva zile la nivelul medicinei de familie se va transforma într-un val care se va amplifica în restul sistemului sanitar, prin complicarea afecţiunilor şi prin dezorganizarea sistemului", a subliniat liberalul.

PNL susţine revendicările medicilor de familie, pe care le consideră ca operând în folosul bolnavilor şi se asociază acestora în demersul de a avertiza guvernul asupra consecinţelor pe care nerezolvarea deficienţelor semnalate le va avea asupra sistemului sanitar şi a sănătăţii populaţiei, mai arată comunicatul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar de incompetenta medicilor de familie nu vorbeste nimeni? de pe vremea lui tariceanu au ramas cu salarii imense peste 1500 euro lunar pentru patru ore de copiat scrisori medicale.De ce statul nu face aceasta piata libera si nu lasa medicii de familie sa si deschida cabinet chiar si cu 100 de pacienti?Poate ca nu vor 1500 euro poate ca unii se multumesc si cu 2000 ron? De ce vand cabinetele cu zeci de mii de euro?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb