DIN 1 IUNIE Microsoft Cloud for Sustainability - o nouă soluţie pentru accelerarea progresului în materie de sustenabilitate şi dezvoltarea afacerilor

G.D.
Companii / 17 mai 2022

Microsoft Cloud for Sustainability - o nouă soluţie pentru accelerarea progresului în materie de sustenabilitate şi dezvoltarea afacerilor

Compania Microsoft lansează un nou serviciu de cloud - denumit Microsoft Cloud for Sustainability - care va permite o transformare mai rapidă şi mai amplă a organizaţiilor aflate în diferite etape ale călătoriei lor spre sustenabilitate. Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibil începând cu data de 1 iunie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, noile capabilităţi ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă) de la Microsoft şi ecosistemul global de parteneri vor oferi organizaţiilor oportunitatea de a-şi accelera progresul în materie de sustenabilitate şi de a-şi creşte afacerile.

Pentru a construi mai rapid un viitor stabil şi o economie globală cu emisii reduse de carbon, organizaţii de toate tipurile, dimensiunile şi din toate sectoarele se confruntă cu nevoia de a-şi transforma practicile comune. Acestea includ gestionarea mai eficientă a amprentei lor de mediu, integrarea politicilor de sustenabilitate în întreaga activitate şi lanţurile lor valorice şi realizarea de investiţii strategice care să genereze valoare. Iar asta începe cu rezolvarea unei probleme de date.

Organizaţiile au acum nevoie ca datele lor să fie mai accesibile, mai centralizate, pentru ca deciziile importante privind investiţiile de capital să ţină cont atât de strategia de business, cât şi de politicile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG). Indiferent de etapa în care aceste organizaţii se află în călătoria lor spre sustenabilitate, împreună, putem accelera progresul pentru a ne atinge obiectivele comune.

Microsoft îşi doreşte să sprijine organizaţiile în accelerarea acestui progres. Soluţia Microsoft Cloud for Sustainability va oferi date şi capabilităţi de gestionare a datelor de care organizaţiile au nevoie pentru a răspunde cu agilitate şi încredere schimbărilor actuale, subliniază sursa citată.

Călătoria Microsoft spre sustenabilitate a început în urmă cu un deceniu, când compania a stabilit primul obiectiv legat de emisiile de carbon. Acest lucru a permis o mai bună organizare a datelor şi realinierea viziunii şi strategiei companiei cu obiectivele de sustenabilitate stabilite. Microsoft a continuat să respecte angajamentele asumate de a inova şi investi în tehnologii care abordează protecţia mediului şi să împărtăşească transparent realizările, dar şi obstacolele întâmpinate, pentru ca toată lumea sa înveţe din experienta Microsoft.

Acum, prin lansarea noii platforme Microsoft Cloud for Sustainability, compania Microsoft şi ecosistemul său de parteneri furnizează noi capabilităţi organizaţiilor cu scopul de a:

-Unifica datele şi informaţiile. Pentru a creşte eficienţa eforturilor depuse pentru sustenabilitate şi transformarea business-ului în această direcţie, organizaţiile au nevoie de mai multă claritate în ceea ce priveşte întreaga activitate şi lanţurile lor valorice. Colectarea şi conectarea datelor IoT de pe anumite dispozitive, folosind senzori, şi combinarea acestora cu capabilităţi complexe furnizate de serviciile cloud oferă baza privind monitorizarea şi măsurarea activităţilor la scară. Noua platformă cloud va permite organizaţiilor să înregistreze, raporteze şi să reducă mai uşor impactul asupra mediului prin conexiuni de date din ce în ce mai automatizate care oferă informaţii utile. Această soluţie extensibilă Microsoft Cloud for Sustainability centralizează date care anterior erau disparate într-un format comun şi oferă organizaţiilor o perspectivă holistică asupra impactului emisiilor tuturor operaţiunilor şi lanţurilor valorice. Sustainability Manager este disponibil pentru o testare gratuită sau pentru achiziţie începând din data de 1 iunie.

-Construi infrastructuri IT mai sigure şi mai durabile. Organizaţiile îşi pot reduce impactul asupra mediului şi pot creşte valoarea afacerii atunci când înlocuiesc instrumente, sisteme sau activităţi cu opţiuni mai eficiente. Mutarea sarcinilor de lucru în cloud, de exemplu, poate creşte atât eficienţa emisiilor de carbon, cât şi eficienţa energetică. Aplicaţia Emissions Impact Dashboard oferă transparenţă cu privire la emisiile produse de utilizarea serviciilor cloud Microsoft. Dispozitivele contribuie, de asemenea, la amprenta de mediu a unei organizaţii. Dispozitivele Surface produse de Microsoft prelungesc durata de viaţă a produsului, reducând în acelaşi timp amprenta de carbon şi consumul de energie.

-Reduce impactul operaţiunilor asupra mediului. Prin intermediul soluţiilor digitale furnizate, Microsoft şi ecosistemul său de parteneri aflat în continuă creştere ajută deja organizaţiile să maximizeze eficienţa activelor şi a producţiei, să reducă impactul clădirilor şi al spaţiilor asupra mediului şi să crească gradul de tranziţie către energia curată.

-Crearea de lanţuri valorice mai durabile. Tehnologiile digitale ajută, de asemenea, organizaţiile să faciliteze o mai mare transparenţă şi responsabilitate prin lanţul lor valoric, de la materii prime la crearea de produse până la distribuţie. O abordare bazată pe date poate ajuta organizaţiile să atingă integritatea datelor şi să obţină vizibilitatea de care au nevoie pentru a creşte eficienţa, a reduce emisiile şi a elimina deşeurile, subliniază sursa citată.

Mai multe informaţii despre modul în care Microsoft ajută organizaţiile să obţină un impact pozitiv sunt disponibile pe pagina Microsoft.com/sustainability.

O mare parte din această realizare importantă se datorează colaborării cu un ecosistem global de parteneri care au asigurat suportul pentru atingerea obiectivelor propuse şi transformarea afacerii. În prezent, partenerii Microsoft au, de asemenea, un rol esenţial în a ajuta companiile să-şi sporească sustenabilitatea prin soluţii robuste şi inovatoare susţinute de Microsoft Cloud.

Soluţiile partenere Microsoft Cloud for Sustainability acoperă numeroase industrii, de la transporturi, imobiliare, la producţie, aşa cum sunt aceste soluţii care există deja pe piaţă:

ABB | Ability solutions

Bentley Systems | iTwin Services

Blue Yonder | Transportation Management

EcoVadis | Business Sustainability Ratings

Honeywell | Forge Energy Optimization and Forge Predictive Maintenance

ICONICS | Smart Buildings

Johnson Controls | OpenBlue Enterprise Management

Transparency-One | Transparency-One

Urmează multe alte soluţii. Ecosistemul Microsoft de parteneri în materie de sustenabilitate include, de asemenea, consilieri de încredere, care ajută în mod activ organizaţiile să planifice, să conceapă şi să implementeze strategii pentru a permite o creştere durabilă:

Accenture | Avanade

Capgemini

EY

PwC

Tata Consultancy Services

Noua plaftormă Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibilă începând cu data de 1 iunie 2022, mai multe informaţii urmând să fie oferite în cadrul Hannover Messe 2022, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb