Joe Biden a cerut Congresului să aprobe ''odată pentru totdeauna'' o reformă a imigraţiei

G.U.
Internaţional / 2 martie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut marţi Congresului să aprobe ''odată pentru totdeauna'' o reformă a imigraţiei care să ofere o cale de acordare a cetăţeniei pentru milioane de imigranţi fără acte care trăiesc în ţară, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Biden a declarat că o astfel de reformă ar trebui să ofere o cale spre cetăţenie pentru tinerii care au venit în Statele Unite când erau copii şi pentru beneficiarii statutului de protecţie temporară (TPS).

De asemenea, va permite reglementarea statutului lucrătorilor agricoli şi a angajaţilor care au fost consideraţi esenţiali în timpul pandemiei, a adăugat acesta..

Preşedintele a argumentat că "nu este doar un lucru corect, ci şi inteligent din punct de vedere economic", şi a cerut să se asigure că "familiile nu trebuie să aştepte zeci de ani pentru a fi reunite".

''Putem menţine aprinsă torţa libertăţii care a adus generaţii de imigranţi în această ţară - strămoşii mei şi mulţi dintre ai voştri'', a declarat Biden în faţa aleşilor.

Încă din prima sa zi de mandat, în urmă cu mai bine de un an, Biden a cerut Congresului să adopte o reformă a imigraţiei care să prevadă o cale spre cetăţenie pentru cei aproximativ 11 milioane de imigranţi fără acte din ţară, aminteşte EFE.

De atunci, această măsură este blocată în Congres, unde chiar şi versiunile reduse ale proiectului de lege iniţial nu au reuşit să avanseze în Senat şi în Camera Deputaţilor, unde majoritatea democraţilor este redusă.

Acest fapt a provocat frustrare în rândul multor alegători şi activişti hispanici, care deplâng faptul că reforma imigraţiei a fost din nou lăsată deoparte, în ciuda promisiunilor Casei Albe, aşa cum s-a întâmplat în timpul administraţiei lui Barack Obama (2009-2017).

În timpul discursului său, Biden a subliniat, de asemenea, că Statele Unite au înfiinţat patrule comune cu Mexicul şi Guatemala pentru a prinde mai mulţi traficanţi de persoane şi pentru a reduce fluxul de imigranţi fără documente la graniţa de sud a SUA.

Acesta a mai spus că la frontieră au fost instalate scanere şi alte echipamente de înaltă tehnologie pentru "a detecta mai bine traficul de droguri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb