Kelemen Hunor: "Tangoul politic din jurul aderării la spaţiul Schengen nu poate fi continuat"

F.D.
Politică / 6 martie

 Kelemen Hunor: "Tangoul politic din jurul aderării la spaţiul Schengen nu poate fi continuat"

Tangoul politic din jurul aderării României la spaţiul Schengen nu poate fi nici asumat, nici continuat, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în deschiderea plenarei Congresului PPE, relatează Agerpres.

"Aici suntem la periferie, la periferia Uniunii şi la periferia Alianţei Nord-Atlantice. Aceasta înseamnă multă responsabilitate, înseamnă şi oportunitate, dar înseamnă şi vulnerabilitate şi risc în acelaşi timp. Această periferie se întinde din statele baltice până în Bulgaria. În prezent, aceasta este cea mai vulnerabilă regiune din Uniunea Europeană. De aceea, atunci când oamenii văd că unele state membre încă aplică standarde duble faţă de statele din această zonă se simt nedreptăţiţi. Sunt chiar revoltaţi", a spus liderul UDMR.

El a adăugat, în acest context, că "tangoul politic din jurul aderării la spaţiul Schengen nu poate fi nici asumat, nici continuat".

"Trebuie să spunem acest lucru clar şi răspicat şi aici, în familia noastră politică: putem şi vom proteja frontierele externe ale Uniunii. Suntem pregătiţi să facem acest lucru. Pot fi inventate tot felul de scuze şi pretexte pentru a amâna aderarea integrală, totală la spaţiul Schengen, dar acest lucru va dăuna enorm de mult pe termen scurt. De aceea, şi de aici îi rog pe toţi cei care au avut rezerve faţă de aderarea României la spaţiul Schengen să pună pe primul loc interesele noastre comune pe termen mediu şi pe termen lung şi nu câştigul politic imediat", a completat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a făcut, în acest sens, o comparaţie.

"Aici, la periferie, îndeplinim un rol asemănător cu crusta unei pâini bune. Aşa cum crusta protejează miezul, interiorul pâinii, noi îi protejăm pe cei care trăiesc în interiorul continentului bătrân. Dacă crusta pâinii crapă, interiorul se usucă, se strică. Aşadar, vă rog să nu ne priviţi doar ca pe o piaţă de desfacere, ca pe o regiune problematică, ci ca pe un scut care protejează Europa", a mai spus preşedintele UDMR.

Acesta a vorbit şi de perspectiva alegerilor europarlamentare.

"Îmi doresc ca pe 9 iunie nu doar să consolidăm ceea ce avem acum şi să fim mulţumiţi că am câştigat cele mai multe mandate în Parlamentul European, dar să avem împreună puterea de a face corecţiile necesare, să avem puterea de a reda cetăţenilor speranţa şi credinţa că Europa este cel mai bun loc de pe pământ, să le dovedim că generaţia noastră este capabilă să păstreze şi să transmită mai departe acea Europă care a modelat lumea şi a determinat cursul istoriei timp de secole", a subliniat Kelemen Hunor.

Congresul PPE se desfăşoară până joi, la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb