Liliac, crama din Batoş, judeţul Mureş, care păstrează spiritul transilvănean tânăr prin vinurile sale, a făcut anul acesta o investiţie de 3.4 milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie - jumătate din investiţie a venit din fonduri europene. Crama Liliac are acum o suprafaţă de 1500 mp, adăugând 400 mp la spaţiul deja existent, conform unui comunicat de presă al companiei.
Extinderea cramei de la Batoş a crescut capacitatea de producţie de la 450.000 de sticle la 600.000, adăugând liniei de producţie şi alte funcţii. Acum, producţia, îmbutelierea, etichetarea şi depozitarea produselor se întâmplă într-un singur loc.
Odată cu extinderea capacităţii de producţie de la Batoş, crama se aşteaptă la creşterea vânzărilor în anul următor cu 20%, adică un număr de 550.000 de sticle vândute.
"Extinderea cramei de la Batoş nu a fost doar o necesitate, ci şi un vis pe care îl alimentăm de la începutul călătoriei noastre în lumea vinurilor transilvănene. Cu această extindere, suntem pregătiţi să creştem vânzările cu 20% în 2024. De asemenea, în viitor ne vom concentra atenţia şi pe enoturism, oferind spaţii pentru evenimente şi chiar cazare. Aceasta va fi o oportunitate pentru oameni să înţeleagă mai bine procesul de producţie al vinului şi să cumpere produse direct de la cramă. Dacă ai văzut de unde vine un produs şi ştii povestea din spatele lui, te apropii mai mult de el", a declarat Miron Radic, general manager Liliac.
Investiţia aduce şi posibilitatea de a acomoda noi sortimente de vin premium, butoaie de 2000 litri pentru fermentare, modernizarea laboratorului, o nouă sală de baric pentru butoaiele de stejar, dar şi un nou sistem de încălzire şi răcire.