Marea Britanie trebuie să ia în considerare amânarea procesului Brexit

M.D
Internaţional / 18 martie 2018

 Marea Britanie trebuie să ia în considerare amânarea procesului Brexit

Comisia Parlamentară însărcinată cu Brexitul a recomandat că Londra ar trebui să ia în calcul o amânare a Brexitului deoarece, ar putea să nu aibă suficient timp pentru a încheia un acord cu Bruxellesul înainte să părăsească Uniunea Europeană (UE) peste un an, relatează The Associated Press.

Comisia din cadrul Camerei Comunelor a constatat că principalele aspecte ale viitoarei relaţii a Regatului Unit cu UE rămân în suspans până în octombrie şi îndeamnă ca Londra să ceară o "prelungire limitată" a calităţii sale de stat membru UE.

Londra şi Bruxelles vor să încheie un acord cu privire la relaţia lor viitoare, până în toamnă, pentru ca parlamentele naţionale să aibă posibilitatea de a aproba textul, înainte ca Marea Britanie să părăseasc Uniunea pe 29 martie 2019.

Cele două părţi au convenit principiul ca Londra să rămână în instituţiile europene şi să respecte reglementările europene până la sfârşitul lu 2020.

Şapte membri pro-Brexit ai acestei comisii de 21 de membri din toate partidele parlamentare au refuzat să susţină raportul şi au pregătit un raport alternativ, pe un ton intransigent faţă de UE.

În raportul susţinut de majoritatea membrilor comisiei, aceasta îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că s-au înregistrat "puţine progrese" în subiecte-cheie precum modul în care frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda să rămână deschisă după Brexit.

Londra şi Bruxelles vor să nu se instaleze psoturi de frontieră sau alte infrastructuri de-a lungul frontierei "invizibile", însă comisia apreciază că, regatul, nu a prezentat încă propuneri credibile în vederea punerii în aplicare a acestei dorinţe.

"Noi nu cunoaştem alte frontiere internaţionale, în afara frontierelor interne ale UE, care să opereze fără controale şi o infrastructură fizică", a subliniat preşedintele Comisiei, parlamentarul laburist Hilary Benn.

Disidenţiii pro-Brexit au depus un document alternativ, în care acuză UE că a adoptat o abordare nefavorabilă în problema frontierei.

Ei sugerează că noua tehnologie şi aranjamente vamale "simplificate" pot asigura o frontieră fără fricţiuni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb