O nouă prăbuşire la BVB

T.A.
Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2019

 O nouă prăbuşire la BVB

Indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au închis în teritoriu negativ ultima şedinţă de tranzacţionare.

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de astăzi a fost de 82,14 milioane de lei, peste media anuală consemnată în acest an, de circa 46 milioane de lei, în condiţiile în care 9, 58% din rulajul zilei de ieri a fost dat de TLV, iar tranzacţiile cu BRD au însumat o valoare de 5,81 milioane de lei.

De asemenea, în piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 60,8 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,718 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat BRD, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 10,34 lei/titlu, în scădere cu 6%, valoarea tranzacţionată însumând 5,81 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni, a scăzut cu 4,23%, la 6,934.35 puncte, iar indicele BETPlus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a ajuns la 1,041.16 puncte, după o depreciere de 4,24%.

De asemenea, indicele BET-TR care reprezintă capitalizarea "free-float"-ului celor mai tranzacţionate treisprezece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui a scăzut cu 4,23%, la 10,222.18 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", a scăzut cu 2,69%, fiind cotat la 33,767.62 puncte.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,86 lei, în coborâre cu 1,60%, pe fondul unei valori transferate de 3,41 milioane de lei.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 27,35 lei/titlu, în scădere cu 2,32%, în contextul unui rulaj de 1,91 milioane de lei.

Acţiunile "Electrica" (simbol EL) au coborât cu 3% la nivelul unitar de 11,14 lei. Pe bursa londoneză, preţul GDR-urilor a stagnat la 9,6 dolari/unitate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ce "zburdalnicie" am fi avut pe bursa daca statul roman ar fi fost vertical si ar fi obligat pe austrieci sa listeze BCR!.

    Nu-i asa maestre The Brute?. 

    1. deorece contractul de vanzare catre EGB a participatiei SIF Oltenia este ilegal atata timp cat raportul financiar BCR mentiomeaza ca actionar EGB Ceps Holding GmbH

      deorece contractul de vanzare catre EGB a participatiei SIF Oltenia este ilegal atata timp cat raportul financiar BCR mentiomeaza ca actionar EGB Ceps Holding GmbH

      eu daca puyn 2 mesaje repetitive despre Badea Leonardo ma banati. Mai nou ma banati la orice mesaj dura, dar adevarat despre Badea Leonardo. interesant

    La BVB s-a declansat operatiunea "Scapa cine poate"... La ce volume au fost azi pe TLV cred ca au vandut toate fondurile de pensii si au transferat deja banii in tarile calde. Sa vedem care fond de pensii private isi anunta primul insolventa.

    1. de cumparat cine a cumparat? pari a fi informat

      TLV rascumpara actiunile apoi ajung la cei din conducere cu titlu gratuit care apoi vand actiunile si scot bani frumosi din profitul bancii... sifoneaza!

      Exista posibilitatea ca FP sa cada definitiv?

      esti prost de n-ai pereche. prost rau

    sa se duca in jos... e mult prea umflata ... un 60-65% in minus de la maxime e o binecuvantare pentru noile maxime ''all-time-high'' de dupa , in 2-3-4 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb