Oana Truţă, demisă din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

A.C.
Piaţa de Capital / 31 august 2017

 Oana Truţă, demisă din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica a demis-o de drept astăzi pe Oana Truţă din Consiliul de Supraveghere al companiei, urmând ca în curând să stabilească prejudiciul şi acţiunea în instanţă împotriva acesteia, pentru recuperarea sumelor, potrivit site-ului focus-energetic.ro.

Oana Truţă era reprezentantul Fondului Proprietatea, acţionar minoritar la producătorului de energiei, în Consiliul de Supraveghere.

Conform sursei, reprezentanţii FP au cerut ca Hidroelectrica să iniţieze acţiuni în răspundere împotriva reprezentanţilor statului în CS, care au numit noii membri provizorii ai Directortaului.

Ca răspuns la cererea Fondului Proprietatea, Ministerul Energiei a transmis, pe 10 august, o cerere de suplimentare a ordinii de zi a AGA Hidroelectrica din 31 august. Astfel, ministerul cere iniţierea de către societatea a unei "acţiuni în răspundere împotriva doamnei Oana Valentina Truţă, membru în Consiliul de Supraveghere al SPEEH Hidroelectrica", informează sursa.

Potrivit declaraţiilor ministrului Energiei, Toma Petcu, investiţiile reprezintă principalul obiectiv al companiilor energetice aflate în coordonarea ministerului.

Pe de altă parte, Fondul Proprietatea pare interesat în primul rând de acţiuni pe termen scurt şi pare că manifestă lipsă de interes pentru investiţiile pe termen mediu şi lung.

De remarcat, potrivit art 155 al legii 31/90, acţiunea în răspundere contra fondatorilor, administratorilor, directorilor, respectiv a membrilor directoratului şi consiliului de supraveghere, precum şi a cenzorilor sau auditorilor financiari, pentru daune cauzate societăţii de aceştia prin încălcarea îndatoririlor lor faţă de societate, aparţine adunării generale, care va decide cu majoritatea prevăzută la art. 112. Adică, dacă adunarea generală decide să pornească acţiune în răspundere contra membrilor consiliului de supraveghere cu majoritatea prevăzută la art. 115 alin. (1), mandatul membrilor respectivi ai consiliului de supraveghere încetează de drept. Adunarea generală va proceda la înlocuirea lor, se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, pe 18 septembrie, o altă Adunare Generală a Acţionarilor va trebui să aprobe declanşarea procedurilor de selecţie a membrilor CS, ce vor fi numiţi pe o perioadă de patru ani, potrivit OUG 109/2011 privind conducerea corporatistă a companiilor de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb