PREŞEDINTELE CSM INSISTĂ În conflict cu Ana Birchall, Lia Savonea doreşte înscăunarea Adinei Florea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 14 octombrie 2019

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, încearcă, mâine, pentru a şaptea oară, să o instaleze pe Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Ultima încercare de a o impune pe Florea la şefia Secţiei a fost pe 8 octombrie, însă şedinţa plenului CSM nu s-a putut ţine, întrucât cinci procurori şi ministrul Justiţiei au absentat. Procurorii aveau o şedinţă programată la sediul Parchetului General, iar Ana Birchall a fost la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene care a avut loc la Luxemburg.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a criticat săptămâna trecută SIIJ, spunând că nu consideră a fi în beneficiul Justiţiei faptul că secţia respectivă poate instrumenta orice dosar, cu privire la orice persoană, atâta vreme cât reclamantul care face plângerea penală menţionează şi presupusa implicare a unui magistrat.

Plenul CSM a avut de şase ori până acum pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ. Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de CSM pentru acest post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan în poziţia de judecător la Curtea Constituţională.

Şedinţa de mâine a CSM se va desfăşura în condiţiile în care liderii Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie" au formulat un denunţ penal pe numele preşedintelui Lia Savonea, pe care o acuză de uzurpare a funcţiei.

De asemenea, procurorii Sorin Lia şi Bogdan Pîrlog o acuză pe Lia Savonea pentru faptul că a cerut Parlamentului modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate, fără să ceară plenului CSM să sesizeze în acest sens Ministerul Justiţiei ori, în calitate de simplu cetăţean, să strângă 100.000 de semnături pentru inţierea unui demers legislativ.

Ana Birchall a acuzat-o şi ea pe şefa CSM de uzurpare a atribuţiilor Ministerului Justiţiei cu privire la acelaşi proiect de lege. În schimb, Savonea a acuzat-o pe Birchall de subminare a autorităţii CSM şi a sesizat CCR cu privire la un potenţial conflict între puterile statului reprezentate de Ana Birchall şi Lia Savonea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FĂRĂ RĂSPUNDE SE GRIPEAZĂ ȚARA = INVOLUȚIE....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb