REBEGA:  "Invazia controlată a migranţilor ar putea să creeze în continuare foarte multe probleme în Europa"

Adina Lateş
Politică / 18 decembrie 2015

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega a declarat vineri că "invazia controlată" a migranţilor ar putea să creeze foarte multe probleme în Europa şi să destabilizeze mult mai multe state decât a făcut-o până acum, transmit surse din presă.

"Am văzut cu toţii ce a adus valul acesta de emigranţi. Aşa cum am combătut de la începerea crizei, am fost siguri că odată cu valul de imigranţi vor veni şi probleme în sensul că printre cei care intră în Europa pot fi infiltraţi şi oameni care pot crea probleme. Nu am fost de acord cu aceste lucruri de la început, am încercat să lansăm un avertisment, în continuare credem că această 'invazie controlată' ar putea să creeze foarte multe probleme în Europa şi să destabilizeze mult mai multe state decât a făcut-o până acum. În ultima perioadă, au avut loc foarte multe tentative de a crea panică în rândul cetăţenilor europeni şi, mai mult, acum o lună a avut loc atentatul de la Paris unde 130 de persoane au murit. De atunci s-au mai dejucat alte atentate", a spus Rebega, la Palatul Parlamentului.

El a completat că pentru a se preîntâmpina aceste pericole ar trebui aplicat regulamentul care prevede că orice cetăţean care vine în Uniunea Europeană şi care nu poate să dovedească prin documente şi prin înscrisuri apartenenţa să nu fie lăsat în UE.

"Noi ne punem întrebarea de ce nu se încearcă stabilizarea situaţiei prin oprirea războiului din Golf", a menţionat europarlamentarul român.

Laurenţiu Rebega este vicepreşedintele grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţilor din Parlamentul European şi a organizat vineri la Palatul Parlamentului dezbaterea cu tema "Despre patriotism în Uniunea Europeană".

"Eu cred că începem să abordăm teme de interes la nivel european, teme care spun că ne dorim foarte mult o colaborare, dar în acelaşi timp trebuie să ţinem cont de ceea ce înseamnă diversitatea şi chiar motto-ul UE spune că suntem uniţi în diversitate. Cred că este importantă mişcarea care începe să se creeze la nivel european din punctul de vedere al dorinţei de a avea o colaborare, dar să se ţină cont de suveranitate, de tradiţiile, de valorile istorice şi culturale ale statelor. Această mişcare nu înseamnă neapărat dorinţa de a nu mai fi parte din Europa, înseamnă un semnal de alarmă că ne dorim să fim la aceeaşi masă şi să se taie, dacă pot folosi o metaforă, tortul în felii egale. Noi suntem la aceeaşi masă, dar de fiecare dată tortul ajunge la noi subţiat", a punctat Rebega.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb