România şi Marea Britanie consolidează legăturile economice printr-un dialog strategic privind investiţiile

A.B.
Comunicate de presă / 20 noiembrie

 România şi Marea Britanie consolidează legăturile economice printr-un dialog strategic privind investiţiile

Ambasada României în Marea Britanie, în parteneriat cu Camera de Comerţ Britanică-Română, a găzduit săptămâna trecută evenimentul "Orizonturi noi pentru investiţii şi comerţ între Marea Britanie şi România" la Mansion House din Londra, unde s-a discutat despre oportunităţile de investiţii în sectoare cheie, conform unui counicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, discuţiile cheie s-au concentrat pe dezvoltarea economică rapidă a României şi avantajele sale strategice, inclusiv o rată favorabilă de impozitare de 16% pentru companii, investiţii semnificative în infrastructură şi rolul său ca hub regional de logistică. Participanţii au explorat oportunităţile de investiţii în sectoare precum producţie, apărare, energie, vehicule electrice şi producţie de alimente. În timpul evenimentului, a fost subliniat rolul strategic al României ca poartă de intrare în Europa de Est şi la Marea Neagră, în special în sprijinul reconstrucţiei Ucrainei. S-a subliniat importanţa apartenenţei României la NATO şi UE pentru stabilitatea politică, precum şi accesul său la fonduri UE pentru proiecte de energie verde, IT şi securitate, consolidându-i atractivitatea ca destinaţie de investiţii de top.

Evenimentul a inclus discursuri din partea lui Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, care a evidenţiat potenţialul economic al ţării pentru investitorii străini şi oportunităţile pe care le oferă pentru diaspora română. Alderman Alastair King DL, Lord Mayor al Oraşului Londra, a încurajat companiile româneşti să colaboreze cu Bursa de Valori din Londra şi să aprofundeze legăturile financiare, subliniind beneficiile reciproce ale unei colaborări mai strânse.

La evenimentul din Londra a participat şi Radu Ştefan Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului din România, dar şi lideri de afaceri britanici, precum Dinesh Dhamija, CEO Copper Beech Group, Cătălin Breaban, Co-Fondator Aukera Energy, şi Alastair Hammond, CEO al Rezolv Energy. Specialişti precum Peter Latos, EY România şi Daniel Dumitrescu, InnovX, Andrew Seidler, Partener în domeniul fiscal, RSM UK, Paul Dudau, Director al Afacerilor Publice, Evryo, au oferit şi ei perspective valoroase. Gazda şi Maestrul de Ceremonii a fost Bogdan Mihăilescu, Şeful Secţiei Comerciale şi Economice din cadrul Ambasadei României în Regatul Unit. Dan Schwarz, Managing Partner, RSM România, şi Cristian Veteanu, Partener CESA & EY România, Energy Leader, au moderat discuţiile.

România şi-a reafirmat ambiţia de a atinge independenţa energetică până în 2030, conducerea în domeniul energiei regenerabile şi statutul său de cel mai mare producător de gaze naturale din UE. Discuţiile au subliniat dezvoltările semnificative, inclusiv proiecte de vânt offshore, soluţii eficiente de stocare a energiei şi atractivitatea stimulentelor financiare, cum ar fi granturile care acoperă până la 60% din investiţiile Greenfield. Sectoarele de energie regenerabilă, inclusiv hidro, eolian şi solar, au fost prezentate ca domenii cheie pentru investiţiile verzi, poziţionând România ca o destinaţie de top pentru proiectele de energie sustenabilă.

În timpul evenimentului, a fost atins un punct important cu semnarea unui acord de evitare a dublei impozitări între România şi Regatul Unit, menit să îmbunătăţească atractivitatea României pentru investitorii britanici. Tratatul a fost semnat de Excelenţa Sa Laura Popescu - Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Excelenta sa Giles Portman, Ambasador în România al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

România şi Marea Britanie şi-au reafirmat angajamentul de a întări legăturile economice, Marea Britanie rămânând unul dintre primii trei investitori în România. Pe măsură ce România se poziţionează ca poartă de intrare în Europa de Est şi ca hub pentru reconstrucţia postbelică a Ucrainei, evenimentul a subliniat importanţa sa strategică pentru investitorii britanici, în special în sectoarele energiei, manufacturii şi tehnologiilor verzi.

La eveniment, au participat mai multe companii britanice cu operaţiuni în România, cum ar fi DS Smith, BAE Systems, Airbus, Vodafone, care au demonstrat angajamentul lor continuu de a întări legăturile de afaceri între cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb