TÂRGUL NAŢIONAL IMOBILIAR: "Ofertă record de locuinţe şi birouri"

M.D.
Miscellanea #Construcţii / 16 mai 2018

"Ofertă record de locuinţe şi birouri"

Cel mai mare târg imobiliar din ultimii 10 ani - Târgul Naţional Imobiliar TNI- începe vineri, 18 mai, ORA 10.00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii. Expoziţia are loc până duminică, 20 mai şi reuneşte reprezentanţii a 126 de companii ce scot la vânzare peste 20.000 de oferte imobiliare pentru locuinţe noi, case de vacanţă, terenuri, spaţii de birouri din Bucureşti, ILFOV, Constanţa, Valea Prahovei, dar şi din Spania, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

La TNI va fi prezentat un portofoliu variat, cu oferte pentru toate buzunarele. Astfel că,"În perioada 18-20 MAI persoanele interesate de achiziţii imobiliare au acces în cadrul Târgului Naţional Imobiliar TNI la ofertă imobiliară variată şi proprietăţi cu DISCOUNTURI EXCLUSIVE. Portofoliul evenimentului cuprinde: case din containere maritime (de la 11.500 EURO), locuinţe ce se încadrează în Programul Prima Casă, apartamente de tip boutique, proprietăţi exclusiviste în nordul capitalei şi oportunităţi de investiţii. Totodată, TNI vine în întâmpinarea clienţilor cu soluţii de finanţare, servicii de arhitectură, design interior, home staging, precum şi cu soluţii pentru transformarea locuinţei într-una sustenabilă", se menţionează în comunicat.

Conform organizatorilor TNI, "românii îşi investesc economiile în proprietăţi de vacanţă în ţară şi străinătate. Trendul proprietăţilor de vacanţă a revenit şi tot mai mulţi români aleg să investească în locuinţe de vacanţă la mare sau la munte, atât în ţară, cât şi în străinătate. În acest context, evenimentul din acest weekend din capitală vine cu oferte atractive şi pentru acest segment imobiliar. Pasionaţii de munte găsesc la TNI aproximativ 3.000 de oferte pentru imobile amplasate pe Valea Prahovei, iar preţurile sunt pentru toate bugetele. Spre exemplu un apartament cu 2 camere, 46mp, în Sinaia, costă 32.000 EURO, un apartament cu 2 camere, 57mp, în Predeal, costă 40.000 EURO, iar o vilă chiar lângă Castelul Peleş, cu suprafaţa de 230 mp şi 330mp teren are preţul de 210.000 EURO".

În premieră pentru un eveniment de profil, ediţia TNI din 18-20 mai include şi oferte imobiliare din străinătate. La standul Imopedia vizitatorii TNI pot alege din multiple case de vacanţă din sudul Spaniei. Preţurile proprietăţilor cu vedere la Marea Mediterană pornesc de la 180.000 EURO+ TVA pentru un apartament cu 4 camere, 100mp şi ajung până la 2.5 milioane EURO pentru un apartament cu 7 camere, 800mp din Marbella.

Reprezentanţii TNI au mai puncat că "cererea de locuinţe este la cote înalte. Din a doua parte a anului trecut, piaţa imobiliară rezidenţială din România a intrat într-o fază de încetinire treptată a creşterii preţurilor. Astfel, evoluţia preţurilor în primul trimestru al acestui an a fost de doar 1,4%, cu mult sub evoluţia înregistrată în primul trimestru al anului trecut, de 4%, conform unui studiu realizat de Imobiliare.ro".

"Din analiza statistică a evoluţiilor din piaţa rezidenţială rezultă că asistăm la un moment în care piaţa este captivă între un nivel ridicat al cererii şi o ofertă relativ redusă. Datele arată că cererea pentru apartamente şi case de vânzare este în continuare puternică, înregistrând un avans, cumulat la nivelul celor 6 mari oraşe, de 17%, în ultimul an, şi 76% în ultimii 3 ani - maximul fiind înregistrat în Iaşi, de +217%. La capitolul ofertă, datele pe ultimele 12 luni, în cele şase mari oraşe, indică o evoluţie negativă a stocului de apartamente şi case, de 5,9%", declară Dorel Niţă, Head of Data and Research, Imobiliare.ro.

Cumpărătorii şi-au schimbat comportamentul: 3 criterii pentru achiziţiile imobiliare.

În ultimii ani, una dintre cele mai importante modificări la nivelul pieţei rezidenţiale este cea a comportamentului cumpărătorilor. "Dacă în trecut, cumpărătorii erau preocupaţi de preţul şi structura apartamentului, astăzi aceştia au 3 criterii clare pe baza cărora fac alegerea: locaţia, reputaţia dezvoltatorului şi calitatea proiectului.

Ediţia TNI cu numărul 28 marchează un RECORD în istoria târgurilor imobiliare din ultimii 10 ani din punct de vedere al numărului de companii expozante şi al ofertei prezentate, dar şi o PREMIERĂ prin includerea de oferte din segmentul OFFICE în portofoliul evenimentului.

Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania, declară că "În prezent, deoarece companiile se confruntă cu o piaţă a forţei de muncă din ce în ce mai competitivă, vor continua să îşi extindă operaţiunile în clădiri de birouri Clasa A, în căutarea unor spaţii moderne care să integreze facilităţi şi beneficii pentru preferinţele din ce în ce mai complexe ale angajaţilor: restaurant, cafenele, săli de sport, entertainment şi zone de relaxare. Cu noul nostru campus de business, AFI Tech Park, stabilim un nou reper al mediului de afaceri în Bucureşti şi suntem pregătiţi să îi întâmpinăm pe viitorii chiriaşi într-o locaţie modernă, centrală şi eficientă din punctul de vedere al costurilor. Înţelegem dorinţa angajaţilor de a reduce timpul petrecut în trafic, spre locul de muncă şi către casă, şi venim în întâmpinarea companiilor cu soluţia perfectă pentru relocarea lor în oraş, într-o clădire de birouri Clasa A, nou construită".

"Cumpărarea de locuinţe verzi s-a intensificat în ultima perioadă datorită evoluţiei cerinţelor clientului final şi beneficiilor pe care aceste proprietăţi le oferă: calitate superioară, confort sporit, costuri mai mici la energie şi beneficii pentru sănătate", mai aduagă reprezentanţii TNI

Monica Ardeleanu, Director Executiv al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) susţinte că "Adesea cumpărătorii iau decizia de a investi mai puţin la început, alegând locuinţele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, fără a se informa însă cu privire la performanţa energetică a clădirii sau calitatea materialelor folosite, ca urmare ajung în final să deţină locuinţe cu costuri lunare mari pentru încălzire şi răcire, care necesită întreţinere intensivă, renovări frecvente şi care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuinţele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinţei este la început".

Amber Gardens este primul proiect rezidenţial din România ce a obţinut certificare Green Home şi demonstrează că adevăratul lux este verde şi de înaltă calitate.

"Eficiente din punct de vedere energetic şi construite la un standard înalt de calitate, locuinţele verzi de lux Amber Gardens sunt considerate investiţii sigure de către instituţiile bancare, calificându-se în acelaşi timp pentru ipoteca verde. În acelaşi timp, fiecare locuinţă poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani datorită utilizării eficiente", mărturiseşte Alex Skoulas, Managing Partner Alesonor.

AFI City este unul din proiectele pre-certificate Green Home prezentate în cadrul expoziţiei TNI ce câştigă teren zi de zi şi va deveni, curând, prima alegere pe lista potenţialilor cumpărători de locuinţe verzi.

"Poziţionarea într-una dintre cele mai noi zone rezidenţiale în dezvoltare din Bucureşti şi avantajul imbatabil de a beneficia de acces la metrou şi conexiune rapidă la transportul public de suprafaţă sunt doar câteva dintre beneficiile proiectului. La toate acestea se adaugă arhitectura verde a cartierului, funcţionalitatea apartamentelor şi priveliştea către lacurile Străuleşti şi Griviţa. Sentimentul de intimitate pe care îl oferă comunitatea AFI City vine astfel ca un bonus!" declară Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

Pentru a avea acces la informaţii concrete despre expozanţii evenimentului, ofertele acestora, surprize şi premii pentru vizitatori chiar înainte de expoziţia ce are loc în perioada 18-20 mai la Palatul Parlamentului, vă invităm să vă conectaţi la pagina de Facebook TNI.

Câteva din ofertele concrete din cadrul ediţiei TNI 18-20 mai 2018:

teren intravilan Breaza, zona Talea, 528mp: 4.000 EURO;

studio 34mp, Casa del Mar, Mamaia Nord: 46.800 EURO+ TVA;

studio dublu cu grădină, 36mp + 27 mp grădină, Adora Pipera: 47.600 EURO+ TVA;

apartament 2 camere, 53mp, Panoramis Residence, Mamaia Nord: 47.700 EURO

garsonieră 50mp, Moghioroş Park Residence, Drumul Taberei: 48.095 EURO+ TVA;

apartament 2 camere, 56mp, Cartierul Solar, Bd Metalurgiei: 50.000 EURO;

studio 48mp, Dâmboviţa 10, zona Grozăveşti : 51.420 EURO+ TVA 5%;

apartament 2 camere, 51mp, Metropolitan Residence- Policolor, 51.500 EURO+ TVA;

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb