12,65 de milioane de lei pentru reabilitarea inteligentă a două şcoli din Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 24 iulie 2015

Oraşul a primit aceşti bani prin Programul de Cooperare Româno-Elveţian, iar în următorii doi ani, atât clădirea Colegiului de Informatică, cât şi cea a Şcolii 4 vor fi reabilitate cu soluţii inteligente

Primăria Braşov a depus la începutul lui 2014 cererea de finanţare pentru reabilitare cu soluţii inteligente a două unităţi şcolare din municipiu. Banii aferenţi lucrărilor, evaluate la suma de 12,65 milioane de lei (2,98 milioane de franci elveţieni), au fost solicitaţi prin Programul de Cooperare Româno-Elveţian.

Acordul de proiect pentru aceste investiţii a fost semnat ieri la Braşov de către Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, împreună cu reprezentantul Unităţii Naţionale de Coordonare a Programului şi a Organismului Intermediar, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. După semnarea acestor documente, secretarul de stat Gyorgy Attilla, a semnat împreună cu primarul Braşovului, George Scripcaru, acordul de implementare pentru aceste investiţii, care ar urma să se finalizeze în maximum doi ani.

Proiectul se poate replica şi la alte şcoli

Pentru implementarea acestui proiect au fost alese Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" şi Şcoala Generală nr. 4, unde municipalitatea nu a executat, până acum, reabilitări ale clădirilor din punct de vedere energetic şi termic. Proiectul vizează aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii, care să contribuie la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de dioxid de carvon. Este un proiect care se poate replica şi la alte unităţi de învăţământ din municipiul Braşov, cu rezultate deosebite pe termen lung.

" Elveţia nu este la prima finanţare acordată în România, vorbim de aproximativ 181 de milioane de franci elveţieni alocaţi, în diverse domenii, sănătate, securitate, poliţie, justiţie sau pentru minorităţi naţionale", a declarat Excelenţa Sa Jean Hubert Lebet.

Din banii ce vor fi investiţi în cele două şcoli, 8.827.520 de lei reprezintă contribuţia finanţarea nerambursabilă pe care Braşovul o va primi de la elveţieni pe acest proiect, iar cofinanţarea municipiului va fi de 3.822.957 de lei. Creşterea cursului francului elveţian este benefică în acest caz, deoarece se vor putea finanţa şi alte proiecte cu banii care se vor economisi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb