120 de persoane asigurate la Allianz-Ţiriac au fost audiate de poliţişti

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 mai 2008

120 de persoane asigurate la Allianz-Ţiriac au fost audiate, după ce au fost înşelate de reprezentantul de vânzări al companiei, care le oferea clienţilor produse fictive cu randamente nereale, a precizat, ieri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de NewsIn.

Potrivit lui Ciocan, femeia acuzată de înşelăciune, fals şi uz de fals avea încheiat un contract de colaborare cu firma de asigurare-reasigurare Allianz-Ţiriac, pe postul de consultant financiar.

Cercetările poliţiştilor au scos la iveală că agentul de asigurare a indus şi menţinut în eroa­re un număr de 120 de persoane asigurate, cărora le promitea randamente nereale pentru sumele de bani depuse în cadrul laturii investiţionale a poliţei de asigurare.

Astfel, au fost audiate 120 de persoane dintre care 33 au formulat plângeri penale împotriva agentului de asigurare.

Totodată, în urma expertizei constabile judiciare s-a constatat că prejudiciul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, motiv pentru care dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Precizările Poliţiei vin în urma prezentării cazului în care o bucureşteancă urmează a fi cercetată de procurori pentru înşelăciune, după ce poliţiştii au strâns probe care atestă că femeia a reuşit să păcălească în jur de o sută de persoane, de pe urma cărora a obţinut peste 5 milioane de euro.

Potrivit surselor, femeia a promis victimelor sume fabuloase drept dobândă pentru depunerile în euro, în numele societăţii de asigurări Allianz Ţiriac, cu care ea colabora.

Concret, cercetările arată că bucureşteanca promitea creşterea depunerilor cu 100% într-un singur an, timp în care ţinea legătura cu victimele, cărora le prezenta grafice cu evoluţii financiare ori extrase de cont ireale.

Prejudiciul creat este de 3,5 milioane de euro, diferenţa de până la 5 milioane de euro fiind recuperată, mai spun aceleaşi surse judiciare.

Mai mult decât atât, anchetatorii au identificat zece complici ai femeii, rolul lor fiind de a aduce clienţi noi. Aceştia erau plătiţi în funcţie de depunerile clienţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb