13 specialişti Softbinator Tehnologies alocă 80 de ore pentru predare la Facultatea de Matematică şi Informatică

S.B.
Companii / 12 mai 2020

13 specialişti Softbinator Tehnologies alocă 80 de ore pentru predare la Facultatea de Matematică şi Informatică

Potrivit unui comunicat al companiei, CEO-ul Softbinator Technologies, alături de 12 specialişti din cadrul companiei, predau cu titlu gratuit, începând din 2015, cursuri şi susţin laboratoare tehnice în cadrul Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti. Pe perioada actuală de urgenţă, aceştia şi-au continuat activitatea şi au ajustat online cursurile şi laboratoarele.

Softbinator Tehnologies a alocat, de asemenea, şi resurse suplimentare Universităţii din Bucureşti, astfel încât studenţii să îşi poată desfăşura proiectele de acasă.

"Ne bucurăm că putem fi de ajutor comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea şi tindem spre o conexiune cât mai puternică între mediul de afaceri şi societate. Vom face în continuare tot ce ţine de noi pentru sprijinirea mediului educaţional, prin orice metode sunt necesare. Este esenţial ca viitorii specialişti, indiferent de parcursul profesional ulterior, să aibă acces la cele mai bune metode şi resurse de informare şi să capete experienţă practică. Pe de altă parte, vom susţine în continuare iniţiativele de dezvoltare a industriei IT, atât prin implicarea în evenimente de profil ori schimburi de experienţe, cât şi prin mentorat sau investiţii", a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Tehnologies.

Potrivit sursei citate, parteneriatul dintre Softbinator Technologies şi Facultatea de Matematică şi Informatică a început încă din 2015, iar până în prezent peste 1.000 de studenţi au participat la cursurile şi laboratoarele predate de specialiştii companiei. Implicarea Softbinator Technlogies include, de asemenea, şi dotarea laboratorului de tehnologii mobile cu echipamente şi dispozitive tehnice, investiţia ridicându-se la 10.000 de euro pentru doi ani universitari şi sprijinirea laboratorului de Robotică al aceleiaşi facultăţi, prin sponsorizări şi sesiuni de mentorat pentru cei care vor să lanseze produse în această zonă.

În weekendul 9 - 10 mai, Softbinator Technologies a sponsorizat sesiunea de comunicări ştiinţifice studenţeşti comună a Universităţii din Bucureşti, respectiv Universitatea Politehnică Bucureşti. Daniel Ilinca, CEO şi Marius Băisan, CTO, au fost, totodată, şi juraţii acestei ediţii care a avut ca teme tehnologiile Internet of Things, Robotică şi Automatizarea Proceselor.

Investiţiile Softbinator Technologies în educaţie se îndreaptă şi către profesori

Tot în sfera educaţională, Softbinator Technologies susţine pentru al treilea an consecutiv programul Bursele ANIS, iniţiativa industriei de IT din România prin care sunt recompensate eforturile şi pasiunea cadrelor didactice tinere în adoptarea celor mai inovative cursuri şi metode de predare. Compania se află, de altfel, printre iniţiatorii programului şi în fiecare an a susţinut unul dintre premianţi cu o bursă în valoare de 5.000 de euro.

Digitalizarea societăţii şi susţinerea industriei IT, printre obiectivele principale ale companiei

Una dintre iniţiativele comunitare ce reflectă, de asemenea, direcţiile asumate de companie este asumarea rolului de taskforce leader IT&C în cadrul Camerei de Comerţ Olandeză-Română (NRCC), unde coordonator va fi CEO-ul Daniel Ilinca. La propunerea Softbinator Tehnologies au fost adoptate ca obiective generale prioritare educaţia şi digitalizarea, urmând ca în perioada următoare să fie stabilite posibilele acţiuni şi alocări de resurse în acest sens, se arată în comunicatul companiei.

Evenimentele de comunitate Talks by Softbinator - ce presupun un schimb de experienţă pentru specialiştii tech la nivel naţional - coordonate de Softbinator Foundation, sunt o altă direcţie prin care Grupul Softbinator se implică în societate. În starea de criză actuală acestea s-au desfăşurat sub formă de evenimente online, care au fost foarte bine primite de comunitate IT şi au atras un număr mare de participanţi din diverse oraşe ale ţării.

De asemenea, încă din anul 2013, Daniel Ilinca susţine organizaţia frends.ro, centru de dezvoltare a tinerilor ce doresc să fie antreprenori sau să fondeze un ONG, fiind şi unul dintre fondatorii organizaţiei. Pe lângă susţinerea financiară necesară administrării organizaţiei, Daniel Ilinca şi compania sa oferă şi mentorat celor dornici.

Totodată, Softbinator Tehnologies este sponsor şi partener anul acesta la Innovation Labs, unde şi-a propus să investească în cel puţin un start-up din program. Atât Daniel Ilinca, cât şi CTO-ul Marius Băisan, sunt mentori în cadrul evenimentului.

Pe lângă iniţiativele din sfera industriei în care activează, Softbinator Tehnologies a făcut în ultima perioadă sponsorizări către spitale, un producător local de viziere şi organizaţia Rotary Cişmigiu, în valoare totală de circa 4.000 de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb