150 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA PRIMELOR INSTITUŢII MILITARE ALE ROMÂNIEI MODERNE BNR a lansat o monedă de argint aniversară

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2011

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, începând din 28 noiembrie, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea primelor instituţii militare ale Româ­niei moderne, informează BNR.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37 milimetri, cantul zimţat şi greutatea de 31,103 grame. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 360 lei/bucată.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucăţi.

Aversul prezintă un portret al lui Alexandru Ioan Cuza din primii ani de domnie şi numele acestuia, inscripţia "ROMANIA", stema Româ­niei, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2011".

Reversul prezintă militari din armata Principatelor Unite în uniforme specifice anului 1861: în prim-plan, un colonel din Statul Major, iar în plan secund, o trupă de infanterie şi un corp de cavalerie; în fundal, un câmp de instrucţie; la exterior, pe două rânduri, inscripţia în arc de cerc "Primele instituţii militare ale României moderne"; în exergă, anul "1861".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi Casierului central.

Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea primelor instituţii militare ale Româ­niei moderne au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numis­matic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb