16 state UE cer includerea ţigărilor electronice în directiva privind taxarea produselor din tutun

A.D.
Miscellanea / 9 decembrie

Un grup de 16 state membre ale Uniunii Europene, condus de Ţările de Jos, a cerut Comisiei Europene să includă produsele precum ţigările electronice (dispozitivele de vapat) în directiva privind taxarea produselor din tutun, având în vedere că acestea nu sunt reglementate de legislaţia actuală, transmite Reuters. Iniţiativa este susţinută de Croaţia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Letonia, Slovacia, Spania, Belgia, Bulgaria, Irlanda, Slovenia şi Portugalia.

Miniştrii de Finanţe din cele 16 state UE au cerut Comisiei Europene revizuirea directivei din 2011 privind taxarea produselor din tutun, pentru a include şi dispozitivele de vapat. Ei subliniază că, în absenţa unei reglementări europene, fiecare ţară aplică reguli diferite privind accizele, ceea ce distorsionează piaţa unică.

"Conform actualei directive, majoritatea acestor produse nu pot fi taxate la fel ca produsele tradiţionale din tutun. Prevederile actualei directive sunt insuficiente sau prea limitate pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă administraţiile fiscale din ţările membre, având în vedere ofertele în continuă evoluţie ale industriei tutunului", se precizează în scrisoarea consultată de Reuters.

"Din cauza deficienţelor actualei legislaţii europene, statele membre au luat măsuri adecvate la nivel naţional. Asta a dus la fragmentare, creând un mediu diferit şi, în cele din urmă, la perturbarea pieţei interne", se mai arată în scrisoare.

Revizuirea directivei privind taxarea produselor din tutun, programată pentru finalul anului 2022, a fost amânată. Guvernele celor 16 state UE solicită acum ca noua Comisie Europeană, care a preluat atribuţiile pe 1 decembrie, să rezolve urgent această problemă.

Comisia Europeană a pus la punct anumite standarde pentru ţigările electronice, inclusiv limite cu privire la conţinutul de nicotină şi etichete care să explice că acestea nu ar trebui să fie utilizate de non-fumători. Producătorii trebuie să se înregistreze înainte de a-şi putea comercializa produsele. Însă, altfel regulile diferă de la ţară la ţară. În Franţa, tinerii până la 18 ani nu pot cumpăra dispozitive de vapat iar utilizarea lor este interzisă în anumite locuri publice, inclusiv în universităţi şi mijloacele de transport în comun.

În schimb, în 2013, Italia a eliminat interdicţia utilizării ţigărilor electrice în public. Utilizarea lor în apropierea şcolilor est în continuare interzisă. Dispozitivele de vapat de unică folosinţă au intrat în mod special în atenţia parlamentarilor din unele state membre UE pe fondul îngrijorărilor privind efectele asupra mediului şi sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb