• Creştere organică de peste 18%
• Venituri în 2006: 463 milioane euro (estimare pentru 2007: 530 milioane euro)
• EBIT 2006: 12 milioane euro (estimare pentru 2007: 16 milioane euro)
Rezultatele preliminare ale S&T AG pentru anul 2006 arată că grupul cu prezenţă în 18 ţări a încheiat încă un an de succes. Creşterea veniturilor şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare pentru activităţile derulate au fost semnificative. Mai mult de jumătate din creşterea înregistrată pentru venituri este datorată creşterii organice. În 2006, preţul pe acţiunea S&T şi capitalizarea de piaţă a companiei a crescut cu aproape 50%. În 2007, S&T îşi va continua creşterea şi va ridica la un nivel superior serviciile şi soluţiile de afaceri pe care le oferă.
Rezultatele preliminare arată un volum al veniturilor S&T AG de 483 milioane euro în 2006, cu 30% mai mult decât valoarea de 356 milioane euro înregistrată în 2005. Această evoluţie importantă s-a datorat în special creşterii organice a principalelor domenii de activitate ale companiei. De exemplu, Business Solutions (Soluţiile pentru Afaceri) au înregistrat în 2006 venituri de 94 milioane euro, în creştere cu 42% faţă de cele 66 milioane euro obţinute în 2005. Un alt factor important a fost achiziţia a patru companii pe parcursul anului trecut. Profitul operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi a taxelor (EBIT) a crescut cu 41%, de la 8,5 milioane euro în 2005, la 12 milioane euro în 2006. Numărul angajaţilor permanenţi a evoluat de la 1.923 la sfârşitul lui 2005 la 2.295 în decembrie 2006, dintre care peste 700 lucrează exclusiv pentru departamentul Business Solutions.
Creşte preţul per acţiune/Mărirea accentuată a capitalizării de piaţă
Preţul acţiunilor S&T a evoluat de la 26,46 euro la 02.01.2006 la 39,20 euro la 28.12.2006, ceea ce se traduce printr-o creştere anuală de 48%. La startul lui 2007 preţul a urcat rapid, în urma anunţului cu privire la preluarea de către S&T a IMG - The Information Management Group, companie elveţiană de consultanţă pentru soluţii SAP. La 9.02.2007 preţul era de 48,50 euro, tendinţa fiind, în continuare, de creştere. Analiştii Erste Bank au indicat ca ţintă de creştere nivelul de 52 euro. Acest lucru a condus şi la o creştere accentuată a capitalizării de piaţă a companiei. În timp ce în 2005 valoarea înregistrată era de 90,7 milioane euro, capitalizarea de piaţă a crescut în 2006 cu 54% până la 139,89 milioane euro şi îşi continuă tendinţa ascendentă după achiziţia IMG. La 09.02.2007, valoarea capitalizării de piaţă este de 173,07 milioane euro.
Creşterea continuă şi în 2007
"S&T va urmări să păstreze creşterea şi în 2007. Se are în vedere focalizarea pe oferirea de consultanţă şi servicii de afaceri împreună cu IMG AG, expansiunea prin centrele de competenţă dezvoltate în cadrul grupului, cum este, de exemplu, cel de Near Shoring, şi consolidarea continuă a poziţiei solide pe care o deţinem în regiunea central şi est-europeană şi în regiunea DACH (Germania, Austria, Elveţia). Nu excludem eventuale achiziţii în a doua jumătate a lui 2007," a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG. Pentru 2007, S&T estimează venituri de 530 milioane euro şi un EBIT de 16 milioane euro. Ca rezultat al preluării IMG, numărul angajaţilor va creşte la 3.000, după ce achiziţia va obţine aprobările autorităţilor anti-trust.
Business Solutions - performer la capitolul "venituri"
Cu o creştere a veniturilor de 42%, Business Solutions a fost performerul anului în 2006 dintre cele trei departamente ale S&T. Acest domeniu include proiectele ERP şi SAP, dar şi dezvoltarea şi implementarea de aplicaţii critice pentru companie, cum sunt cele de Business Intelligence. În plus, serviciile de consultanţă au înregistrat o evoluţie pozitivă. Toate achiziţiile efectuate de S&T în 2006 au venit să susţină componenta de Business Solutions. De exemplu, în ianuarie 2006 S&T a preluat furnizorul polonez de servicii ERP BEELC, iar în luna septembrie a achiziţionat Unitis, o companie maghiară specializată în SAP, şi componenta de soluţii SAP a filialei T-Systems din Turcia. Dezvoltarea de software în cadrul S&T a fost consolidată prin deschiderea la Bucureşti a centrului de Near Shoring S&T Software. Acest domeniu de activitate va fi puternic susţinut în 2007. Preluarea IMG în ianuarie 2007 a fost un pas important în acest proces. "Odată cu preluarea IMG, avem acum peste 1.200 specialişti şi consultanţi SAP în Grupul S&T. Aceasta se adaugă puternicelor competenţe tehnologice şi specializate pe industrii în domeniile pe care le adresăm. Vom folosi întreaga expertiză acumulată pentru a ne extinde semnificativ activităţile de consultanţă, soluţii software şi SAP," a comentat Rosner.
"Managed Services" în expansiune
În 2006, cel mai important volum de încasări a fost înregistrat de Enterprise Systems cu 294 milioane euro (cu 31% mai mult în comparaţie cu 225 milioane euro în 2005), cu precădere în domeniile complexe ale aplicaţiilor de stocare, securitate şi reţele. Cu 75 milioane euro, departamentul Managed Services a marcat o creştere cu 15% faţă de 65 milioane euro în 2005. Externalizarea parţială a unor elemente legate de întreţinerea infrastructurii, de exemplu, a serverelor şi staţiilor de lucru, a devenit o opţiune interesantă pentru mulţi manageri IT. Managed Services furnizează departamentelor IT interne o rezervă suplimentară de timp pentru rezolvarea mai eficientă a problemelor strategice. Cu o îndelungată experienţă în piaţa de servicii administrate, S&T este un partener de succes, cu competenţe deosebite pentru preluarea proiectelor de outsourcing şi out-tasking.
Soluţii de afaceri pentru verticale industriale
S&T planifică în prezent deschiderea de centre de competenţă tehnologică şi pe industrii pentru toate cele trei principale domenii de activitate, ceea ce va susţine specializarea pe verticale a soluţiilor şi serviciilor oferite. Activitatea în câteva dintre aceste centre de competenţă a şi început. "În 2007 ne vom extinde competenţele noastre în industrie pentru domeniile de activitate pe care le adresăm cu precădere - furnizorii de servicii financiare (bănci şi companii de asigurări), telecomunicaţii, producţie şi furnizori de energie. Clienţii noştri solicită specialişti familiarizaţi cu domeniul lor de afaceri şi cu procesele lor interne, capabili să le furnizeze soluţii IT adaptate cu precizie la necesităţile lor. Avem asemenea specialişti şi îi utilizăm în proiecte internaţionale. Noii noştri colegi de la IMG vor avea, de asemenea, o contribuţie importantă în această activitate," a explicat Rosner.
Proiecte de succes
O serie de proiecte de succes au fost finalizate în 2006. De exemplu, o soluţie de consolidare a stocării pentru operatorul de telecomunicaţii macedonean AD Makedonski Telekomunikacii, instalarea unei reţele MPLS pentru Agenţia Fiscală din Croaţia, un sistem de monitorizare pentru Andritz, în Austria, şi un sistem informatic centralizat, bazat pe SAP, pentru Ministerul Educaţiei din Slovacia.
Prezenţă în 23 de ţări - clienţi multinaţionali
După integrarea IMG, grupul S&T este prezent în 23 de ţări prin 80 de filiale. Această impresionantă acoperire geografică şi focalizarea pe regiunile CEE, DACH şi Asia sunt benefice pentru clienţii multinaţionali ai S&T. "Clienţii internaţionali se află, în principal, în atenţia noastră în 2007. Suntem printre puţinii furnizori cu prezenţă internaţională, lucru ce ne permite să garantăm acelaşi nivel de calitate a serviciilor în toate ţările unde activăm," a completat Rosner.
Despre S&T - www.snt.at
Cu un număr de aproximativ 2.300 de angajaţi, S&T este cel mai important furnizor de soluţii şi servicii IT pentru clienţii din Europa Centrala şi de Est. Compania dezvoltă şi implementează soluţii IT adaptate la cerinţele clienţilor din firmele medii şi mari din domeniile telecomunicaţiilor, bancar, utilităţi, producţie şi din instituţiile publice. Prin filialele noastre din 18 ţări, realizăm structuri IT transfrontaliere, oferindu-le clienţilor soluţii deosebite şi servicii competente.