21 DE BĂNCI AU SEMNAT CONVENŢIA  Programul "Prima Casă 2", operaţional de astăzi

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 martie 2010

Emil Boc: "Solicit băncilor să elimine birocraţia şi să dea dovadă de eficacitate, astfel încât cetăţenii să poată avea cât mai rapid locuinţe noi".

Emil Boc: "Solicit băncilor să elimine birocraţia şi să dea dovadă de eficacitate, astfel încât cetăţenii să poată avea cât mai rapid locuinţe noi".

Cererile de finanţare prin programul "Prima Casă 2" pot fi depuse, începând de astăzi, după ce convenţia cadru pentru program a fost semnată cu 21 de bănci, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.

"A fost semnată convenţia cadru în programul Prima Casă cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni (n.r. astăzi)", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax. Domnia sa a adăugat: "Solicit băncilor să elimine birocraţia şi să dea dovadă de eficacitate, astfel încât cetăţenii să poată avea cât mai rapid locuinţe noi".

El a spus că totul depinde acum de bănci şi de "cât de repede se vor mişca acestea, dar şi clienţii".

Boc a menţionat că programul Prima Casă reprezintă şi o competiţie între unităţile bancare şi că fondul de garantare prevăzut pentru acest program în 2009, în sumă de 590 de milioane de euro, a fost consumat în totalitate.

Pentru anul în curs, fondul de garantare pentru Prima Casă este de 700 de milioane de euro.

"Este cert că există rezultate în acest program, sunt mii de tineri, la nivel naţional, care au depus actele pentru achiziţionarea de locuinţe. Avem 15.000 de cetăţeni ce au intrat în program, într-o formă sau alta, şi nu mai plătesc chirie, ci îşi plătesc rate pentru propriile locuinţe", a spus Boc, care consideră că programul are avantajul de a aduce scăderi ale dobânzilor pe piaţă.

Preşedintele ARB, Radu Gheţea, a precizat, vineri, că programul "Prima Casă 2" începe săptămâna aceasta pentru achiziţionarea de locuinţe vechi şi noi, urmând ca procedurile pentru construcţia de locuinţe în asociere să fie aprobate în următoarele două săptămâni.

Potrivit modificărilor programului adoptate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" va fi garantat în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi. Anterior modificării, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.

Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat, joi, că a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de bănci care au trans­mis oferte de participare la programul "Prima Casă", cele mai mari fonduri fiind alocate BCR şi BRD.

Pentru cea de-a doua etapă a programului "Prima Casă" au trimis oferte de participare 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb