24 IANUARIE ÎI UNEŞTE PE PROTESTATARI Ziua Unirii i-a scos în stradă pe militarii disponibilizaţi

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Politică / 25 ianuarie 2012

Ziua Unirii i-a scos în stradă pe militarii disponibilizaţi

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), a scos, ieri, în stradă mii de protestatari. Potrivit Mediafax, peste 2.500 de persoane au participat la mitingul din Piaţa Victoriei, care au plecat, apoi, spre sediul TVR, cu pancarte pe care scria "24 ianuarie 1859-Unirea năzuinţelor, 24 ianuarie-Unirea suferinţelor".

Unii protestatari au încercat să forţeze intrarea în curtea Televiziunii Române, nemulţumiţi că postul public dezinformează cu privire la protestele din ultimele zile. Potrivit SCMD, cei care au forţat intrarea în TVR nu sunt membri ai Sindicatului.

SCMD a anunţat prezenţa a peste 10.000 de persoane din Capitală şi din provincie la miting.

Opoziţia, "pe teren"

În unele oraşe din ţară, manifestaţiile dedicate zilei de 24 ianuarie s-au împletiti cu proteste anti-prezidenţiale.

În Craiova, aproximativ 50 de persoane au ieşit să protesteze în faţa Prefecturii, după ce au participat la manifestările dedicate Unirii.

La Iaşi, 24 ianuarie a adunat peste 5.000 de persoane în Piaţa Unirii, printre care s-au numărat şi liderii opoziţiei Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Unii participanţi au scandat "Jos Băsescu", "Vrem anticipate".

În Piteşti, un grup de tineri, reuniţi în asociaţia "Civitas Argeş", care a participat zece zile la mitingurile de stradă locale, a depus o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fluturând, totodată, pancarte cu mesaje precum "Vierme de Piteşti" şi "Ciumpalac de Piteşti".

Suporterii echipelor de fotbal, prezenţi în Piaţa Universităţii

Andrei Florin, preşedintele Asociaţiei Suporterilor din România, ne-a declarat, la închiderea ediţiei, că circa 2000 de suporteri ai echipelor de fotbal din Capitală şi din ţară şi-au anunţat prezenţa în Piaţa Universităţii, începând cu ora 18. Microbiştii urmau să vină din oraşe precum Vaslui, Galaţi, Constanţa, Timişoara, Craiova, Braşov.

Liderul suporterilor a ţinut să precizeze că aceştia aveau să protesteze paşnic, prin scandări şi mesaje, respingând categoric asocierea suporterilor cu actele de huliganism.

"Recomand presei să pună mâna pe telefon şi să mă sune, atunci când are nelămuriri. Joi, de exemplu, am plecat în masă la ora 21.45 din zona Universităţii, astfel că este incorect să fim asociaţi cu actele de violenţă de la ora 23", explică Andrei Florin, care a adăugat că suporterii echipelor de fotbal vor fi prezenţi şi zilele următoare în punctul zero al protestelor din Capitală.

24 ianuarie a marcat a 12-a zi de proteste. În Bucureşti, oamenii se strâng, seară de seară, în Piaţa Universităţii, cu steaguri şi pancarte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb