30 de şcoli participă la ediţia de vară a târgului Narada "Împreună pentru şcoala noastră"

S.B.
Miscellanea / 3 mai 2023

30 de şcoli participă la ediţia de vară a târgului Narada "Împreună pentru şcoala noastră"

Pe 29 mai, Narada organizează cel de-al doilea târg "Împreună pentru şcoala noastră", pentru a ajuta 30 de unităţi de învăţământ să strângă fondurile necesare reparaţiilor de infrastructură care pot afecta siguranţa elevilor.

În prezent, numai în 11 judeţe din România numărul şcolilor care au reţele electrice mai vechi de 20 de ani se ridică la 1160, iar dintre acestea, peste 100 reprezintă un real pericol pentru siguranţa elevilor. În plus, potrivit declaraţiei fostului ministru al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, 1,2 milioane de elevi din România învaţă în şcoli cu o infrastructură inadecvată. Pornind de la aceste statistici şi constatând nevoile de siguranţă în şcoli ce reies din alertele înscrise pe HartaEdu, Narada acţionează prin organizarea celei de a doua ediţii a târgului "Împreună pentru şcoala noastră".

Pe 29 mai, în cadrul târgurilor organizate în fiecare şcoală, unităţile de învăţământ mobilizează comunităţile pentru a participa şi a cumpăra produsele puse în vânzare. Banii adunaţi vor fi şi de această data supuşi unui mecanism de dublare, susţinut de partenerii Narada, Bergerat Monnoyeour şi Ipso Agricultură, şi vor fi folosiţi pentru finanţarea unor alerte de tipul schimbarea pardoselii şi a acoperişului într-o şcoală, instalarea unui sistem de securitate, reabilitatea instalaţiei electrice, construirea unui teren de sport sau a unor spaţii de învăţare şi de joacă pentru copii.

"Cuvântul cheie din ADN-ul misiunii noastre este mobilizarea. Anul trecut, când am pus prima dată pe masă ideea organizării unui târg şcolar, mulţi au zâmbit şi nu ne-au dat sorţi de izbândă. Poate că cea mai mare binecuvântare a noastră, pentru care suntem extrem de recunoscători, este faptul că tot timpul am întâlnit oameni curajoşi, capabili să mute munţii din loc atunci când îşi propun să facă un lucru bine. Acesta este şi cazul profesorilor cu care am lucrat. S-au mobilizat exemplar şi au mobilizat la rândul lor comunităţile, astfel încât au reuşit până azi să-şi finanţeze alertele cu banii strânşi la târg. De exemplu, Liceul cu program sportiv din Alba Iulia a reuşit să strângă într-o singură zi 10 mii de euro. Au încheiat un contract pentru un teren de sport sintetic şi au făcut mai departe demersuri la primărie pentru a primi finanţare ca să-l acopere. Cu astfel de oameni lucrăm noi, ceea ce mi se pare extraordinar! Şi îmi doresc ca şi anul acesta să menţinem energia mobilizării şi implicării astfel încât să reuşim să facem mai multe lucruri împreună în comunitate," declară Raluca Jianu, CEO Narada. Ea precizează, de asemenea, că nu putem vorbi despre învăţământ modern şi competenţe digitale atâta vreme cât încă există şcoli în România ale căror tavane stau să cadă sau care au ars în întregime din cauza unei instalaţii electrice mult prea vechi şi nereabilitate vreodată. Şi mai ales că, într-un sistem de învăţământ slab finanţat, cu nevoi foarte mari, toate aceste situaţii pun în pericol siguranţa copiilor la şcoală, un mediu care ar trebui să fie prin definiţie sigur, primitor şi un adevărat mecanism de dezvoltare şi evoluţie spre viitor. Una dintre soluţiile identificate de Narada este ca şcolile să înveţe lecţii foarte importante de sustenabilitate şi autonomie precum lidership şi fundraising, abilităţi extrem de importante într-o societate în care #EokSafacemNoi.

Rezultatele pozitive ale acestor iniţiative Narada s-au văzut încă de la prima ediţie a târgului "Împreună pentru şcoala noastră", din cadrul campaniei "Salvează o şcoală". Desfăşurată cu puţin înainte de Crăciun, în 25 de şcoli din întreaga ţară, seria de târguri a fost un real succes, şcolile reuşind să strângă aproximativ 100 de mii de euro, bani dublaţi de partenerii Narada pentru ca rezultatul să fie condiţii de siguranţă mai bune pentru elevii din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb