Universitatea Harvard a dat luni în judecată administraţia Trump, conform unei scrisori adresate comunităţii universitare, într-o nouă escaladare a luptei privind finanţarea federală a şcolii Ivy League, supravegherea instituţională şi independenţa, transmite CNN.
Potrivit sursei menţionate, preşedintele Universităţii, Alan M. Garber, a declarat că recentele escaladări ale administraţiei împotriva prestigioasei instituţii "au consecinţe reale dure pentru pacienţi, studenţi, cadre didactice, personal, cercetători şi poziţia învăţământului superior american în lume".
CNN a contactat Casa Albă pentru a comenta procesul. Administraţia Trump cere Universităţii Harvard să îi ofere acces la toate rapoartele universitare privind antisemitismul şi prejudecăţile anti-musulmane din campus generate începând cu octombrie 2023, pe măsură ce intensifică confruntarea cu şcoala care riscă miliarde de dolari din fonduri federale, în cadrul unei campanii mai ample de aliniere a universităţilor de elită din SUA la ideologia sa politică.
Harvard, care a devenit un simbol al sfidării administraţiei Trump în campus şi nu numai, trebuie să predea toate rapoartele generate de grupurile de lucru ale şcolii privind combaterea antisemitismului şi a prejudecăţilor antimusulmane în campus, inclusiv proiectele care nu au fost niciodată făcute publice, se arată într-o scrisoare trimisă sâmbătă de Biroul pentru drepturi civile al Departamentului pentru sănătate şi servicii umane către conducerea Harvard, potrivit sursei menţionate.
Scrisoarea vine în contextul în care unele organizaţii evreieşti şi studenţi de la Harvard spun că ameninţările recente ale Casei Albe - de la retragerea finanţării pentru cercetare la încetarea eligibilităţii sale de a găzdui studenţi internaţionali - nu îi fac mai în siguranţă, ci, după cum au scris unii, "pioni într-o agendă politică mai largă", precizează aceeaşi sursă.
Administraţia Trump a declarat că va îngheţa mai mult de 2,2 miliarde de dolari în granturi şi contracte după ce şcoala Ivy League a refuzat să se supună cererilor, inclusiv să elimine programele de diversitate, echitate şi incluziune, să interzică măştile la protestele din campus, să adopte reforme de angajare şi admitere bazate pe merit şi să reducă puterea facultăţilor şi a administratorilor despre care Casa Albă a spus că sunt "mai angajaţi în activism decât în erudiţie", precizează CNN.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2025, 10:07)
Finanțările se fac în baza unor condiții de eligibilitate, derularea granturilor are la bază sfântul... contract.
Simpla (in)dispoziție a unui politruc efemer se va lăsa cu penalități pe care contribuabilul american nici nu le visează. :
2. Mda
(mesaj trimis de Oarecare în data de 22.04.2025, 10:21)
Universitățile americane sunt infestate de mult timp cu neomarxism și activism poponăresc cărora li se spune științific în ultimii ani diversitate, echitate, incluziune, liberalism :)
A se vedea și la noi cum sunt utilizați la vrăjeală acești termeni de către progresistii sorosisti pentru a masca despre ce este vorba.
Ăia numai carte nu mai învață la Harvard.
A devenit un fel de Ștefan Gheorghiu, actual SNSPA. Vai de mama lor
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Oarecare în data de 22.04.2025, 10:25)
Chiar și așa medicația rămâne esențială!
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2025, 11:59)
Ai si tu dreptatea ta!Daca nu s-ar duce totul la extrem pe toate fronturile,daca ar exista o cale de mijloc,a bunului simt,ar fi perfect!