30 IULIE, ÎN ROMÂNIA: Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere - 153 noi cazuri

S.B.
Miscellanea / 30 iulie 2021

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere - 153 noi cazuri

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

1.047.682 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 24 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.278 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS - CoV - 2 au decedat.

În intervalul 29.07.2021 (10:00) - 30.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (1 bărbat şi 2 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitale din judeţele Mureş şi Sibiu.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani şi 2 la categoria de vârstă peste 80 ani.

2 dintre decese sunt anterioare intervalului mai sus menţionat şi au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate.

Cele 2 decese s-au produs în luna iunie 2021, în judeţul Mureş.

Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au înregistrat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 410. Dintre acestea, 49 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrat 8.679.628 de teste RT-PCR şi 1.826.957 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.127 de teste RT-PCR (4.426 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.701 la cerere) şi 14.932 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 904 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 540 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 46.563 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 72 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 255 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 846 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ziua de 29 iulie, 354 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetăţenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 23.567 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS - CoV - 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.778 în Spania, 198 în Marea Britanie, 127 în Franţa, 3.124 în Germania, 95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 143 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveţia, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 18 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 14 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 9 în Republica Co reea, 2 în Bosnia şi Herţegovina, 2 în Serbia şi câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federaţia Rusă, Croaţia, Finlanda şi Polonia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 193 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveţia, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran şi unul în Polonia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, 798 au fost declaraţi vindecaţi: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia şi unul în Argentina.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Un bărbat în vârstă de 71 de ani, infectat cu tulpina indiană Delta, este internat în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Iași, în ciuda faptului că a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului.

    1. Iata unde duce propaganda mizerabila si criminala a autoritatilor statului. Statul va minte cand v-a spus ca sunteti IMUNIZATI. Saraca victima a minciunilor guvernamentale.

      A fost vaccinat la inceputul anului.

      si ce te miri, nu e normal?

      vaccinul NU protejeaza de nici un covid.  

      e doar o arma de distrugere in masa turnata in sangele tau sub pretextul unui virus cu mortalitate de 1.5% (mai mica decat gripa).  

      riscul nu e dat de virus ci de vaccin.  

      Riscul dat de vaccin apare in urma reactiilor sistemului imunitar la propriile celeule ale corpului vaccinatului (celule care au dezvoltat spike-urile, tepii de covid, si sunt atacate de sistemul imunitar...) . 

      retine ca marea majoritate a celulelor cu tepi (post-vaccinare) din corpul vaccinatului sunt in peretle endotelial (intern) al vaselor de sange.... vine sistemul imunitar si omoara, topeste respectivele celule DIN SISTEMUL SANGVIN, DIN VASELEE DE SANGE ....asa (alaturi de mecanismul formarii trombilor, a cheagurilor de sange in jurul tepilor de pe celule) apar : anevrisme, avc-uri, tromboze, MOARTE FINALMENTE TUTUROR VACCINATILOR MAI DEVREME SAU MAI TARZIU !  

      Mie mi se rupe ca apar la televizor papausile guvernamentale mituite si se dau de ceasul mortii sa bag eu injectia anti-covid in mine!  

      Nu o s-o fac NICIODATA si daca se baga vaccinare obligatorie o sa lupt cu cutitul in mana impotriva oricui va veni sa ma vaccineze obligatoriu!  

      Eu sunt responsabil de corpul meu, viata mea si sanatatea mea!  

      Eu decid!  

      Nimeni altcineva, nici un nespalat din Guvern nu stie mai multe despre corpul meu decat mine!  

      Eu daca mor cine raspunde? Jegurile din GUvern vor zice: "victima colaterala...." SI APOI VOR CONTINUA SA FACA PUBLICITATE MORBIDA LA VACCIN LA TV! ....  

      Eu ascult de mine ca sunt mai intelept decat papusile mituite de la guvern!

      Eu stiu, eu vad inainte in viitor, eu raspund de mine.... nu carpele guvernamentale!  

    Pai contorizam cu acelasi teste care sau divedit ca dau peste 90% erori si a fost recunoscut ca au cel putin 10 probleme majore????

    Acelasi teste care iti dau pozitiv si daca ai gripa? Cea ce deja a fost demonstrat de studii? 

    E o bataie de joc.. in acest moment nu trebuie sa ne mai luam dupa aceste teste! 

    Doar cei ce ajung la ATI - cu probleme mari - doar aceia pot fi considerati in realitate ca infectati de C19!

    Restul pot avea urme de gripa sau altele... 

    1. testele pot da rezultate dupa cum le folosesti , deci dupa cum doresti . testele sint o afacere la fel de grasa ca si vaccinurile , dar cu potential mai mare , pentru ca va veni vremea cand nu poti sa faci 5 m fara testare .

      La ATI poti sa ajungi cu cancer si sa ai si covidul asta , dar esti bagat la covid , si acolo sint umflate din pix . cei 2,3 sute cu diagnostic principal covid sint adevarati , restul sa iasa numaratoarea pe care o vor .

      vreti punctul meude vedere (in acest caz neprobart de nimic material, e doar intuitite) ?

      nu mai exista nici un covid periculos ... e doar o chestiune politica sa tii populatia infricosata si cuminte in case 

      de acum incolo vom tot avea valuri paralele de covid NEPERICULOS (va fi o raceala plictisita de 2-3 zile si atat, doar cu niste diaree) in toamna si primavara in paralel cu gripa comuna... o definitie comuna a covidului nepericulos si recurent bianual asta ar fi : un gen de gripa/ raceala cu niste diaree si temperatura de maxim 28 de grade ...  

      Doar ca politicienii sunt perversi... le place dictatura...le place sa tina cetatenii controlati si dirijati prin instrumente bazate pe frica.  

      Tineti minte:  

      In democratie politicienii sunt trasi la raspundere si se tem de bratul legii si de cetateni si de alegeri (mai mult sau mai putin - dar se tem).  

      IN DICTATURA RESPONSABILITATEA POLITICIENILOR FATA DE CETATENI DISPARE , E PULVERIZATA, devine 0! De asta le place politicienilor in dictatura (sanitara in acest caz).  

      temperatura de maxim * 38 de grade

    chiar nu intelegeti ca nu de covid trebuie sa ne ferim ci de sobolanii aflati la butoane care au sarcina de injectare a populatiei cu un scop deservit asa zisei elite mondiale care vrea sa traiasca 1500 de ani si vrea sa faca din planeta un lagar de exterminare in masa!

    ma intreb cat ii mai suporta Bunul Dumnezeu! 

    1. Păi pe cei ca dumneavoastră Bunul Dumnezeu îi suportă dar uitați să vă luați pastilele...

      Ce deliruri !?... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb