41% din români consideră greşită decizia CSAT de respingere a propunerii privind retragerea trupelor din Irak

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2006

Decizia Consiliului Suprem de Apărare Ţării (CSAT) de respingere a propunerii ministrului apărării naţionale de retragere a trupelor ţării noastre din Irak este considerată greşită de 41% dintre români, relevă un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) în perioada 10-15 iulie. 36% dintre respondenţii au apreciat că decizia CSAT privind menţinerea trupelor noastre în Irak a fost una bună, iar 23% dintre subiecţi nu au ştiut ce răspuns să dea.

Totodată, 57% dintre cei intervievaţi cred că ar fi fost necesară o dezbatere publică pe tema retragerii din Irak înaintea deciziei CSAT, 28% consideră că această dezbatere nu ar fi fost necesară, iar 15% nu au ştiut ce să răspundă. Potrivit sondajului BCS, 34% dintre români cred că strângerea de semnături este soluţia cea mai importantă pentru retragerea militarilor români din Irak, 30% au indicat decizia Parlamentului în acest caz, 21% doresc dezbateri publice larg mediatizate şi 12% s-au referit la organizarea unui referendum.

Aproximativ 28% dintre res-pondenţi consideră că Româ-nia ar trebui să îşi retragă imediat trupele din Irak, 24% apreciază că ţara noastră trebuie să îşi retragă militarii odată cu SUA şi Marea Britanie, 19% cred că această retragere ar trebui să fie îndeplinită până la sfârşitul acestui an, 14% vor o retragere până la sfârşitul anului 2007.

Sondajul relevă că 18% dintre români cred că retragerea trupelor române din Irak va afecta în mod pozitiv relaţia ţării noastre cu Uniunea Europeană, 22% consideră că relaţia cu UE ar fi afectată în mod negativ de o astfel de decizie, iar 43% apreciază că retragerea din Irak nu va avea nici o influenţă asupra relaţiilor României UE.

Pe de altă parte, 50% dintre români cred că relaţia dintre România şi SUA va fi afectată în mod negativ de retragerea militarilor români din Irak, 27% au spus că nu va fi afectată în nici un fel şi numai 5% au apreciat că relaţia dintre Bucureşti şi Washington va avea o evoluţie pozitivă în urma retragerii trupelor române. Sondajul BCS a fost realizat pe un eşantion de 1.041 de persoane în vârstă de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia adultă a ţării. Interviurile au fost efectuate în 76 de oraşe şi sate din toate judeţele. Eroarea statistică este +/- 3,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb