5 locaţii pentru o toamnă aromată

G.B
Miscellanea / 26 octombrie 2021

5 locaţii pentru o toamnă aromată

Tomna, natura dă cel mai frumos spectacol cromatic. De la verde la galben, frunzele copa-cilor trec prin roşul focului, apele râurilor adaugă sunetul, iar când ridici ochii vezi albastrul cerului, simţind din plin aerul curat. Este aproape un spectacol multisenzorial, mistic chiar, ce ne conectează la cele cinci elemente. O astfel de destinaţie, în care natura integrează perfect istoria şi ne oferă din plin beneficiile tămăduitoare ale apelor şi pământului, este Covasna, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit suresei citate, Covasna vine de la cuvântul slav "cvas", care înseamnă acru, aşa cum sunt unele ape minerale din zonă. Apoi a fost preluat în limba maghiară sub forma "ko-vasz", care înseamnă plămădeală, cu trimitere la bogăţia resurselor naturale. Este supranumit ţinutul conacelor şi mofetelor, dar şi apele minerale tămăduitoare le găseşti la tot pasul. În Covasna, istoria se îmbină perfect cu natura sălbatică. Mulţi străini vizitează aceste locuri pentru a descoperi diversitatea florei, ce poartă aroma plină de prospeţime a brazilor seculari, a plantelor şi a florilor, dar şi pe cea dulceagă a pomilor roditori. Însă un "parfum" deosebit îl aduc conacele din zonă, adevărate pagini de istorie vie, pe care o poţi trăi, simţi, atinge. Multe dintre aceste conace sunt restaurate, păstrând viu parfumul vremurilor în care au fost con-struite, dar oferind confortul acestui secol celor care le calcă pragul. Dacă te gândeşti ca în această toamnă să evadezi din jungla urbană într-un colţ de rai, îţi propunem cinci destinaţii de poveste în Covasna!

Conacul Nagy - Coşeni

Conacul Nagy, construit în anul 1802, a fost complet renovat şi amenajat pentru noua sa destinaţie, cu mobilă în stil domnesc, asigurând însă tot confortul zilelor noastre. Acesta dis-pune de un restaurant, un bar, lounge comun şi o grădină. Toate camerele au televizoare cu ecran plat, cu canale prin cablu, baie privată, dar şi aer condiţionat. Proprietatea oferă parcare privată gratuită şi închirieri de biciclete pentru cei care doresc să exploreze zonele încon-jurătoare încântătoare într-un mod sportiv. Nici experienţa spa nu lipseşte din oferta Conacu-lui Nagy. Oaspeţii pot încerca baia în ciubăr, se pot relaxa la saună şi pot respira aerul vindecător al mini-salinei din conac.

Conacul Benke - Moacşa

Conacul Benke este o locaţie care îmbină confortul unui hotel de lux cu flexibilitatea ca-racteristică pensiunilor, oferind spaţii comune şi cazare în camere elegante, restaurante şi locuri speciale pentru cine romantice sau de afaceri, săli de conferinţe pentru business, team build-inguri şi evenimente corporate. Este o locaţie ideală pentru relaxare şi petrecerea timpului liber în natură sau la spa & wellness. Pensiunea dispune în total de 36 de locuri de cazare în camere double, de lux şi apartamente exclusiviste. Conacul Benke, pe lângă cazare şi restaurant, oferă servicii de spa şi wellness; oaspeţii pot petrece timpul plimbându-se pe bicicletă, jucând tenis, făcând echitaţie sau, pe timpul iernii, dându-se cu sania. Plimbările în natură sunt alte atracţii din zonă. Munţii Bodoc şi Mestecănişul de la Reci sunt la o aruncătură de băţ distanţă şi aşteaptă să fie descoperiţi!

Conacul Gaal - Dalnic

Conacul Gaal, construit în 1844, a aparţinut unei familii transilvănene nobile. Acesta, ren-ovat în 2014, se află pe o proprietate de 30 de hectare, împrejmuită de pajişti şi păduri. E un mic colţ de rai. Oaspeţii pot încerca puterea regeneratoare a saunei, a tratamentului din cada cu hidromasaj, experienţa băii în ciubăr, dar şi relaxarea prin jocul de fotbal pe terenul special amenajat sau savurând preparate culinare delicoase pe terasa de barbeque. Camerele sunt amenajate atât în stilul conacului din secolul al XIX-lea, cât şi în stil modern (cele care se află în "Hambar") şi pot găzdui cel mult 25 de persoane. Proprietatea pune la dispoziţia oaspeţilor 5 săli de mese, care pot fi folosite şi pentru organizarea diferitelor serate pentru gurmanzi. La cerere, se pot servi şi mâncăruri tradiţionale transilvănene.

Castle Hotel Daniel - Tălişoara

Asemenea multor clădiri "nobile" din regiunea Baraolt, castelul a fost construit în stil re-nascentist la începutul secolului 17, de Mihaly Daniel, căpitan adjunct al "Celor Trei Scaune" (mai târziu judeţul Covasna), iar în secolul al 19-lea i s-a adăugat o aripă, construită în stil clasicist. De atunci, castelul a suferit mai multe modificări, dar un singur lucru nu s-a schim-bat: frescele castelului, care au devenit un simbol al acestuia. Frescele găsite în timpul restau-rărilor au fost păstrate cu grijă, aducând castelului un farmec aparte şi autenticitate. Aceste picturi reprezintă scene din viaţa familiei Daniel. Oaspeţii pot experimenta confortul unui cas-tel vechi, unde fiecare cameră este amenajată diferit, spunând o poveste, ce te poartă pe aripile gândului cu câteva secole în urmă. Elementele de sute de ani sunt combinate armonios cu stilul modern. Petrecând o noapte în Camera Constantinopol, oaspeţii pot descoperi povestea frescei pictate deasupra patului, iar turul istoric al castelului le va oferi mici detalii fermecătoare cu parfum din alte vremuri. Oaspeţii se pot relaxa în parcul domeniului, dar mai presus de acesta, la centrul de wellness şi spa al castelului, în Cellarium Slow Down Spa. După o sesiune de relaxare, este binevenită o gustare din gastronomia locală sau o cină renas-centistă. Nici vorbă de plictiseală, gazdele vor avea grijă să ofere programe în natură şi să or-ganizeze vizite la meşteşugarii locali, etc.

Saciova Hills - Saciova (Reci)

Lasă în urmă agitaţia vieţii de zi cu zi pentru un confort ca acasă, într-un mediu netulburat! Saciova Hills îşi aşteaptă oaspeţii într-o locaţie ca-n poveşti, la cele mai înalte standarde, în marginea micului sat Saciova, ce oferă o privelişte magnifică asupra bazinului Târgu Secuiesc. Cele 10 camere ale vilei sunt ideale pentru petreceri în familie sau între prieteni. Experienţa gastronomică locală este adusă de chef-ul bucătar Laci bacsi, maestrul preparatelor din vânat. Pentru o relaxare maximă cei dornici sunt invitaţi şi în Saciova Spa unde au la dispoziţie ciubăr cu apă caldă sărată, jacuzzi, saună finlandeză sau baie turcească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb