5 obiective turistice pe care să le vezi la final de vară

G.D.
Miscellanea #Turism / 22 august 2022

5 obiective turistice pe care să le vezi la final de vară

Câteva zile ne mai despart de finalul verii, dar dorinţa de a călători nu are limite şi termene. De aceea, invitaţia de a descoperi locuri noi şi frumoase rămâne în permanenţă deschisă, conform unui comunicat remis redacţiei. Fie că ai ajuns sau nu vara aceasta la mare, avem pentru tine o recomandare: câteva obiective turistice de la malul mării, imposibil de ratat şi care îţi vor transforma vacanţa într-una mult mai atractivă. Aşadar, ce să vizitezi în vacanţa ta de la malul mării?

Iată 5 obiective turistice de neratat dacă ajungi pe litoral:

1. Mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol

Potrivit sursei citate, situată la o distanţă de circa 2-3 km de Eforie Nord şi 11 km de Constanţa, mănăstirea atrage an de an numeroşi vizitatori. Mănăstirea a fost construită de către sătenii din Maioreşti, judeţul Mureş, în sec. al XVIII - lea, iar biserica ce poartă hramul "Sf. Apostoli Petru şi Pavel" a fost adusă în Sinaia la castelul Pelişor în 1934 de către regele Carol al II-lea. Aflată o perioadă în paragină, după instaurarea comunismului, patriarhul Justinian a adus-o şi a restaurat-o la Techirghiol.

Alte detalii interesante te fac să nu mai amâni nicio clipă vizitarea acestui obiectiv turistic: În curtea mănăstirii se regăseşte o fântâna cu statuia Sf. Pantelimon, ocrotitorul medicilor şi al celor bolnavi ce a fost sculptată în bronz de sculptorul Ion Jalea, după ce a fost adusă din Bucureşti de către patriarhul Justinian. De asemenea, în cadrul mănăstirii există ateliere de pictură unde măicuţele pictează icoane byzantine, dar şi ateliere de croitorie unde se brodează veşminte preoţeşti.

2. Farul din Tuzla

Un alt obiectiv interesant, aflat la câteva minute de mers cu maşina din Eforie Nord, este Farul din Tuzla. Se ştie despre acest obiectiv, funcţional şi în prezent, că este cel mai vechi far de pe litoralul românesc, construcţia având o înălţime de 44 de metri si o înăltime a luminii de 62 de metri. A fost ridicat în anul 1900, la proiect contribuind şi Anghel Saligny.

3. Acvariul Constanta

Amplasat pe malul marii, acvariul din Constanţa este unul dintre cele mai vizitate obective turistice de pe litoral. Spaţiul expoziţional este destinat prezentării florei şi faunei acvatice adunând peste 100 de specii de peşti şi vieţuitoare marine care aparţin unor zone geografice diverse. În bazinele Acvariului din Constanţa există peşti din zone tropicale si subtropicale, precum: peştele Piranha, pestele cuţit, pestele înger, pestele lopată, pestele pisică şi multe alte tipuri de peşti cu un colorit bogat ce încântă viztatorii, subliniază sursa citată.

4. Delfinariul Constanţa

Tot printre cele mai vizitate obiective turistice de pe litoralul românesc este şi Delfinariul din Constanţa. Inaugurat în anul 1972, în prezent acesta este un obiectiv ce atrage mii de turişti anual. Aici poţi urmări minunate spectacole unde protagonişti sunt delfinii, leii de mare şi pinguinii.

O alegere perfectă pentru o după amiază relaxantă în familie, alături de copii şi nu numai.

5. Marea Moschee din Constanţa

Dacă ajungi într-o vacanţă la malul mării, cu siguranţă nu trebuie să ratezi acest obiectiv turistic construit de Regele Carol I al României între anii 1910-1913 ca şi omagiu adus comunităţii musulmane din România. Această locaţie se remarcă prin câteva caracteristici aparte: aici s-a folosit pentru prima oară beton armat într-o construcţie în România; minaretul are o înălţime de 47 metri fiind şi el construit din beton; covorul din moschee este vechi de peste 200 de ani, cu o lungime de 14 m şi o greutate de aproape jumătate de tonă (490 de kg).

În plus, nu trebuie să ratezi cea mai frumoasă privelişte panoramică a oraşului Constanţa, pe care o poţi vedea urcând cele 140 de trepte ale minaretului, dispuse în spirală.

Ia în calcul şi o cazare!

Şi după ce ai pus la punct un plan al obiectivelor de vizitat din zona litoralului, cu siguranţă ai nevoie şi de o cazare pe măsură, unde să te odihneşti, să te relaxezi şi să te bucuri de preparate culinare dintre cele mai variate, proaspete şi delicioase.

Unde să te cazezi în vacanţa ta pe litoral?

Situat în Eforie Nord, Bacolux Koralio** este cel mai nou hotel din portofoliul grupului Bacolux Hotels România, dar şi din staţiune. Un resort de 4 stele, cu servicii all inclusive, potrivit pentru vacanţele familiilor cu copii. Deschis la începutul lunii, resortul se bucură deja de aprecierea celor ce îi calcă pragul, acesta asigurând tot confortul pentru sejurul de la malul mării. Design nou şi atemporal, camera luminoase în nuanţele plajei şi ale mării, spaţii de joacă pentru copii, piscină şi entertainment, dar şi multe altele toate sunt pregătite pentru a vă asigura o vacanţă reuşită şi de neuitat.

Stay More, Save More - Dacă planifici o escapadă la mare, pregăteşte-te de o vacanţă mai lungă. Mai exact, profită de oferta Stay More, Save More şi bucură-te de o zi în plus la sejurul tău.

Durata sejurului: 4 nopţi + 1 gratis

Plăteşti 968 euro în loc de 1210 euro | sejur 5 nopţi cu all inclusive/ camera Queen Classic Family, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e buna asta platesti 1 venit mediu pe luna pentru 5 nopti!!! e buna asta! mai iestin stai in vacanta in Grecia si Cipru la o vila pe toata vara!!!

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb