7.000 DE SINDICALIŞTI BNS, O SINGURĂ VOCE: "Hoţii!"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 15 mai 2009

"Hoţii!"

Peste 7000 de sindicalişti ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au participat, ieri, la un marş în Capitală în care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Guvernul Boc.

Sindicaliştii, veniţi din mai multe centre urbane, sunt extrem de revoltaţi de modul în care Guvernul a tratat problemele sociale pe timp de criză.

Adunaţi în faţa Guvernului, miile de protestatari, "înarmaţi" cu steaguri, pancarte şi bannere pe care era înscripţonat printre altele "Criza nu se combate singură" au strigat la adresa cabinetului Boc: "Hoţii!"

Conform liderului de sindicat Dumitru Costin, sindicaliştii cer păstrarea serviciilor şi măsuri concrete din partea Guvernului care să le asigure siguranţa locurilor de muncă.

Sindicaliştii BNS mai cer menţinerea puterii de cumpărare a salariilor, crearea unui sistem unitar de securitate socială şi preţuri accesibile la produsele şi serviciile de bază pentru toate categoriile sociale.

Dumitru Costin a declarat: "Considerăm că în această perioadă de criză, Guvernul şi instituţiile statului să dea dovadă de responsabilitate. Din punctul nostru de vedere, criza nu a luat sfârşit odată cu încheierea acordului cu FMI ci, din contră, continuă să se adâncească de la o zi la alta, agravată de faptul că autorităţile de la Bucureşti nu au niciun fel de măsuri concrete".

Preocupările Guvernului: Boc se duce să-i susţină pe candidaţii PD-L Cluj pentru europarlamentare

Dacă ieri miile de sindicalişti ai BNS protestau pe străzile Capitalei cerând Guvernului dreptul la muncă, miniştrii cabinetului Boc au cu totul alte preocupări.

Spre exemplu, premierul Emil Boc, însoţit de miniştrii Radu Berceanu, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Elena Udrea, vor fi prezenţi, sâmbătă, la Cluj la lansarea regională a candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European, după cum a anunţat preşedintele PD-L Cluj, Daniel Buda, informează Agerpres.

Hossu: "99% din promisiunile Guvernului, neonorate"

Concomitent cu mitingul sindicaliştilor BNS, ieri, a fost sărbătorită "Ziua Industriei Româneşti", eveniment organizat de Confederaţia Patronală din Industria României "CONPIROM".

La eveniment nu a participat însă niciun reprezentant al Guvernului sau al Comisiei parlamentare de Industrii, fapt ce a stârnit nemulţumirea organizatorilor.

Prezent la eveniment, liderul CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu a declarat că, "după cinci luni de la preluarea mandatului, actualul Guvern nu a realizat nimic din ceea ce a promis în proporţie de 99%"

Conform sindicalistului, şi ceea ce s-a realizat până acum este nefuncţional.

"Un exemplu elocvent este ordonanţa privind şomajul tehnic, care este neoperaţională, pentru că firmele primesc acest sprijin doar dacă se închid", a explicat Hossu.

Pe de altă parte, fostul ministru de Finanţe, Varujan Vosganian, prezent la eveniment, a susţinut că, de la începutul anului, investiţiile publice au fost de un miliard de euro, cu mult mai mici decât cheltuielile guvernului Boc.

Reprezentanţii patronatelor şi a sindicatelor prezente la eveniment au apreciat "că Executivul este incapabil să guverneze de unul singur" şi au propus să organizeze, lunar, întâlniri de lucru în care să elaboreze propunerii şi proiecte pentru depăşirea crizei economice.

Citiţi: "Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb