Preşedintele interimar Ilie Bolojan s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a reprezentanţilor societăţii civile, tema principală a discuţiilor fiind consolidarea cooperării şi importanţa dialogului acestora cu autorităţile statului şi clasa politică, potrivit Agerpres.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, organizaţiile societăţii civile au prezentat impactul programelor şi proiectelor implementate asupra unor domenii precum educaţie, cultură, sănătate, asistenţă socială, asigurarea bunăstării copiilor şi tinerilor, implicare civică şi advocacy, violenţă domestică, egalitate de gen, protecţia mediului, transparenţă şi bună guvernare, şi au evidenţiat nevoia unui dialog constant cu autorităţile statului şi cu clasa politică.
O altă temă abordată a vizat importanţa creşterii gradului de consultare a societăţii civile, precum şi a unei legislaţii predictibile, care să nu mai genereze blocaje în activitatea organizaţiilor neguvernamentale.
În acest sens, preşedintele interimar şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale au stabilit consolidarea dialogului şi a parteneriatului dintre autorităţi şi societate civilă, arată Administraţia Prezidenţială.
Un subiect important pe agenda discuţiilor a fost reprezentat de obiectivele comune ale autorităţilor statului şi ale societăţii civile pentru a preveni şi a contracara dezinformarea şi ştirile false.
''În contextul alegerilor prezidenţiale din acest an, preşedintele interimar al României a subliniat rolul esenţial al organizaţiilor neguvernamentale în eforturile de combatere a dezinformării şi de informare a cetăţenilor asupra asigurării unui tur de scrutin transparent şi liber'', precizează sursa citată.
De asemenea, s-a discutat despre întărirea spaţiului civic şi necesitatea ca acesta să nu fie restrâns, preşedintele interimar accentuând importanţa semnalării de către societatea civilă a abuzurilor şi a derapajelor.
Ilie Bolojan a subliniat importanţa colaborării dintre stat şi societatea civilă pentru identificarea celor mai eficiente soluţii la problemele cu care se confruntă cetăţenii şi organizaţiile neguvernamentale.
Totodată, şi-a exprimat aprecierea faţă de activitatea societăţii civile şi i-a felicitat pe reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale pentru implicarea lor în sprijinul comunităţilor.
''Cred că ţine de forţa unei societăţi să aibă organizaţii neguvernamentale puternice care completează ceea ce face uneori Guvernul sau ceea ce nu poate face Guvernul, ceea ce nu pot face autorităţile şi ţine de coeziunea societăţii noastre'', a spus Bolojan, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.
Ionuţ Sibian de la Fundaţia pentru Dezvoltare Societăţii Civile a precizat că în România sunt peste 120.000 de organizaţii neguvernamentale.
''Contribuim la PIB cu un procent de 1,54% şi angajăm peste 127.000 de specialişti din domenii esenţiale precum sănătate, educaţie, mediu, asistenţă socială'', a afirmat el.
La întâlnire au participat membrii următoarelor organizaţii neguvernamentale: Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Organizaţia Salvaţi Copiii România, Fundaţia Comunitară Bucureşti/Platforma de mediu, Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Asociaţia Dăruieşte Viaţă, Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, Fundaţia Regală Margareta a României, Centrul Cultural Clujean, Asociaţia Forum Apulum/GenŞtiri, The Tax Institute, Expert Forum, Centrul FILIA, Centrul pentru Jurnalism Independent, Funky Citizens, Platforma Socială şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2025, 19:09)
Turul 2 inapoi !!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2025, 00:24)
corect
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2025, 20:42)
Din toate societatile alea enumerate stiu doar de vreo doua, in rest mister total, acum aud prima oara de ele si nu cred ca as fi singurul din tara.
dupa umila mea parare ardeleanul prost a vorbit doar cu alti ardeleni prosti si vreo cativa sudisti asa de sanchi sa nu se zica ca e rasist si ca sa-si umple agenda cu ceva ca sa nu se moleseasca de staat degeaba in gradina cotrocenilor.
ii transmit ardeleanului prost cu aceasta ocazie ca societatea civila adevarata nu va vota cu cacarau, iar sudistii pe care ii uraste din principiu si din neam nici atat.
din contra, vrem sa ingropam pnl definitiv cu ardeleni cu tot, inclusiv cu lipoveanul alcoolic.
duomnu caltabos 2, cauta-l pe verner ca s-a pierdut in vila de 11 milioane promisa.