A 27-A ZI DE PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE: Peste 3.000 de oameni au realizat steagul Uniunii Europene în Piaţa Victoriei

Andrei Stan
Politică / 27 februarie 2017

Steagul UE, realizat de protestatarii din Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

Steagul UE, realizat de protestatarii din Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

Protestatarii au intonat imnul şi au scandat "Hoţii" şi "Demisia"

Peste 3.000 de oameni au protestat ieri împotriva Guvernului Grindeanu timp de cinci ore, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a 27-a zi consecutiv.

Aceştia au realizat steagul Uniunii Europene, au intonat imnul şi au scandat "Hoţii", "Demisia", "DNA să vină să vă ia" şi "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu".

Manifestanţii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 17.30, iar trei ore mai târziu erau peste 3.000 de oameni, cu pancarte pe care erau mesaje antiguvernamentale, dar şi cu steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, relatează News.ro.

Oamenii au scandat continuu "Demisia", "Hoţii", "Rezist" şi "DNA să vină să vă ia", au fluturat steagurile, au suflat în vuvuzele şi au bătut în tobe.

De la ora 20.45, protestatarii au ridicat hârtiile albastre şi steluţele galbene cu care au realizat steagul Uniunii Europene, apoi au continuat să scandeze, neîntrerupt, mai multe minute, "Demisia" şi "Europa". La ora 21.00, toţi manifestanţii au intonat imnul naţional, apoi au scandat "Demisia" şi au huiduit.

Manifestanţii au cântat "Imnul golanilor", şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au continuat să scandeze.

De la o portavoce, un protestatar a spus numele mai multor oraşe în care au fost organizate proteste, manifestanţii scandând, după fiecare nume, "Rezistă".

La ora 22.00, manifestanţii au intonat din nou imnul şi au aprins lanternele de la telefoanele mobile.

Un grup de protestatari a cântat "Ceauşescu n-a murit, şi-a lăsat mustaţă / Şi-a venit la guvernare să dea ordonanţă" şi "Liviu Dragnea îţi dorim, îţi dorim tot neamul / Să te duci la puşcărie şi cu Tăriceanu".

Manifestanţii au mai scandat "Guvernul compromis trebuie demis", "Zi de zi aici vom fi", "Uniţi salvăm toată România" şi "România, trezeşte-te".

Ei au început să plece de la ora 21.15, protestele din a 27-a zi încheindu-se o oră mai târziu.

Circulaţia rutieră pe străzile din Piaţa Victoriei a fost închisă după ora 20.00, rămânând deschisă doar prin faţa Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor. Traficul a fost reluat după ora 21.30.

Manifestaţii similare celei din Piaţa Victoriei au avut loc ieri şi în alte oraşe, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Alba-Iulia, Sibiu, Constanţa, Iaşi şi Galaţi.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman în Piaţa Victoriei, în a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale. Manifestaţiile au început în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale (OUG 13).

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat OUG 13.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Hoții care striga hoții +idioți cu , creiere spălate.

    1. ca ti-ai luat azi medicamentele?

      De ce pisici nu intelegeti voi astia ai lui dragnea: noi, ceilalti vrem sa traim intr-o tara normala cu cat mai putin hoti si corupti. Vrem ca ai nostrii copii sa nu plece de linga noi de tineri pentru ca aici nu au nici un viitor. Vrem un viitor pentru ei. Iar acel viitor nu se poate intr-o tara condusa de hoti si corupti! 

      Ai fost in piata ? Vezi ca nostri se scrie cu un singur i.

      Voi ceilalți ,plecați de unde ați venit ,viitorul copiilor voștri este sumbru ,cu așa părinți.

    Numărul record nu a fost atins niciodată de 300 000 de oameni. Au fost făcute calcule geometrice, de aglomerări umane.... Nu au fost mai mult de 150 000 - 180 000 de oameni. Digi și propaganda securistă au dublat numărul pentru că așa se face când vrei să dai jos un guvern. Știți voi, "emoția".

     

    Mă bucur că nu a mai ieșit lumea pentru cârpa numită steagul Europei. Suporterii steliști sau dinamoviști sunt la fel de buni ca cei din piață. Și ei desfășoară niște culori ale echipei favorite. Steagul UE nu este un Drapel. Este o cârpă colorată precum steagul Mercedes, Audi sau Renault. Multinaționale puse pe făcut bani. Să ieși în stradă pentru a face o astfel de cârpă înseamnă că ești total incompetent referitor la ce este și ce poate UE. 

     

     

    Iar pentru cei care vor "jos coruptia", vreau să le transmit un singur lucru. Stabiliți o grilă de salarizare corectă, proporțională cu responsabilitatea pe care un funcționar o are atunci când înregistrează un act (a se vedea avizele de la OUG 13) și veți avea o performanță mult mai bună a aparatului de stat. Probabil că salariile ar trebui dublate sau triplate pentru anumite funcții. Dar, ce să vă spun eu, o să descoperiți că România este prea săracă pentru a avea așa ceva. 

    Și, apropo, tot Europa este puțin de vină aici. Când un fost funcționar se duce în Italia să facă curat în casa unui pensionar italian și se întoarce de acolo cu 500€ / lună economii, pe când colegul de birou rămas trăiește de la un salariu la altul, fără nicio economie, cine va fi mai câștigat? Cine își va cumpăra mai repede un apartament sau o mașină, punând astfel presiune pe creșterea prețurilor? Nu va fi frustrat acela care rămâne în țară? Nu va încerca astfel suplimentarea veniturilor prin alte metode, ilicite? Greu cu sărăcia asta, dle. 

    Ce-ar fi sa faceti si steagul SUA din luminite si beculete.

    1. sau sa faca din luminite si hartii Sigla DNA

      ...sau de ce nu si Sigla BNR

      sau sa se faca valuta: Dolari , Euro, Franci Elvetieni...

      Doar desteptul cere bani.

      Sa faca moaca lui Soros cu luminite si lumanari de veghe.

      asta chiar a fost buna: he-he-he!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb