A apărut "lista lui Madoff"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2009

Bernard Madoff a fost pus sub acuzare în 11 decembrie 2008.

Bernard Madoff a fost pus sub acuzare în 11 decembrie 2008.

Autorităţile din SUA au dat publicităţii, miercuri, lista victimelor fraudei comise de fostul preşedinte al Nasdaq, Bernard Madoff. Lista se întinde pe 162 de pagini, iar printre victimele schemei lui Madoff, care a produs o fraudă de 50 de miliarde de dolari, se numără Columbia University, American Jewish Congres, "PriceWaterhouseCoopers", Fundaţia Elie Wiesel, fostul mare jucător de baseball Sandy Koufax, avocatul lui Madoff, Ira Lee Sorkin, şi unul dintre patronii echipei New York Mets, Fred Wilpon.

Pe această listă, care cuprinde mii de persoane, mai figurează membri ai familiei lui Madoff, inclusiv fiii săi, Mark şi Andrew, dar şi fratele său, Peter.

Printre instituţiile financiare fraudate de Madoff se numără, potrivit listei, UBS AG, "Bank of America" Corp, "BNP Paribas" SA şi "Citigroup" Inc.

Lista a fost realizată de "AlixPartners" din Dallas (Texas), companie angajată de cei care se ocupă de lichidarea firmei "Bernard L. Madoff Investment Securities" LLC.

Unii investitori apar de mai multe ori pe listă, probabil din cauză că aveau mai multe conturi de investiţii. Suma investită de fiecare persoană, fizică sau juridică, nu a fost publicată.

Clienţii fraudaţi de Madoff pot să solocite despăgubiri la Securities Investor Protection Corporation (SIPC), până la data de 2 iulie. Lista clienţilor lui Madoff a fost depusă la Curtea de Faliment din Manhattan.

Madoff, în vârstă de 70 de ani, se află în arest la domiciliu pentru frauda realizată în baza unei scheme "Ponzi", prin care investitorii vechi sunt plătiţi cu banii celor nou atraşi. Unii inves­titori au plasat în aceas­tă schemă economiile de-o viaţă.

Madoff a declarat, în repetate rânduri, că a acţionat de unul singur, iar membrii familiei au susţinut că sunt mai degrabă victime ale acestuia, decât făptuitori ai fraudei.

Dacă va fi condamnat, Madoff ar putea primi 20 de ani de închisoare şi o amendă de 5 milioane de dolari.

Unul dintre avocaţii care se ocupă cu supravegherea lichidării companiei lui Madoff, a declarat că au fost recuperate până în prezent circa 946 de milioane de dolari de la această societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb