A demisionat ministrul ucrainean al Economiei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2014

Ministrul ucrainean al Economiei, Pavlo Şeremeta, şi-a anunţat ieri demisia, în contextul unui conflict cu premierul pe marginea modalităţii de redresare a economiei ţării.

"În loc să continui să lupt împotriva sistemului de ieri, am decis să mă concentrez pe lucrul cu oamenii de mâine", a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Şeremeta este nemulţumit de faptul că Guvernul de la Kiev a numit un reprezentant comercial, pe Valeri Piatniţki, sfidând dezacordul ministrului Economiei, în subordinea căruia se află.

Economist format în Statele Unite, Pavlo Şeremeta, în vârstă de 43 de ani, a fost criticat recent de către premierul Arseni Iaţeniuk, care consideră reformele întreprinse în domeniu insuficiente.

"Nu sunt satisfăcut de viteza şi amploarea reformelor, într-un moment în care separatiştii susţinuţi de Rusia fac totul să sugrume economia ucraineană, distrugând infrastructura în estul industrializat şi provocând prejudicii care se ridică la miliarde de dolari", a declarat Iaţeniuk, într-o şedinţă de Guvern.

Ucraina este în recesiune de peste doi ani, iar anul acesta economia ţării ar putea scădea cu 6,5%, potrivit Fondului Monetar Internaţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Frumos: ce n-a putut face Germania in razboiul al doilea mondial reuseste Germania in razboiul al treilea mondial. Ii zic asa in mod generic, pentru ca el a inceput acum vreo 20 de ani, dar se desfasoara in plan economico-social. Interesant este ca Ucraina, devorata de aceeasi smecheri imbogatiti, nu-si da seama ca este distrusa bucata cu bucata, dar nu de rusi, atentie. Rusii au Ucraina demult de tot, de pe vremea Imperiului Tarilor Slave, n-au pierdut-o in razboiul al doilea mondial, dar sunt pe cale s-o piarda acum. De ce? Pentru ca asa vrea Germania/UE si pentru ca NATO vrea sa distruga Rusia complet. De ce? Naiba stie? Si tot asa de interesant este ca aceasta noua Ucraina, critica rusii vorbindu-le limba rusa, acest lucru fiind o ipocrizie totala. Aduceti-va aminte ca la un moment dat si Republica Moldova sustinea ca limba lor nu este romana ci limba moldoveneasca, ca ei nu sunt romani, sunt moldoveni. Tot asa si cu ucrainenii, cam sustin ca ei nu au nimic de-a face cu rusii, insa istoria lor spune altceva. Si se lasa dusi de nas de interesele grupurilor comerciale occidentale, ba si de cele ucrainene, lacome, ba si de cele rusesti, la fel de lacome si n-or sa-si dea seama de aceste lucruri, despre identitatea lor nationala si despre echilibrul si intelepciunea presupusa, decat atunci cand va fi prea tarziu. Iar despre economica lor imi pare rau, nu vor reusi sa aibe nici macar 1/5 din ce-a avut Grecia, pentru ca Germania, Franta, Italia si Marea Britanie, odata fripti, vor sufla si in iaurt, de fapt se si vede ca nu fac mai nimic in ajutorul ucrainenilor. Iar ei se lasa purtati de aceeasi prostie politica cu care ne confruntam si noi - determinata de hotie, coruptie, spioni acoperiti, oameni corupti de guverne si corporatii comerciale mari, uitand de interesul lor de comunitate national.

    Daca nu mai are ce conduce, SARACUTU' ! In curind va fi ca-n ...ca-n! Sa vedeti ce PENETREAZA capitalismul UE in sustinerea economiei ucrainene, ca-n Romania si Moldova !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb