Airbus a livrat 70 de avioane în martie, dar obiectivele anuale rămân provocatoare

B.G.
Internaţional / 1 aprilie

Airbus a livrat 70 de avioane în martie, dar obiectivele anuale rămân provocatoare

Airbus a livrat aproximativ 70 de aeronave în luna martie, un avans de 11% faţă de aceeaşi lună din 2024, conform surselor din industrie, citate de Reuters, care afirmă următoarele. Deşi acest ritm ar putea părea promiţător, compania europeană se află în continuare într-o cursă dificilă pentru a-şi îndeplini obiectivele ambiţioase pentru 2025.

Aceste livrări lunare sunt esenţiale pentru ritmul de venituri al Airbus, iar atingerea ţintei de 820 de aeronave pentru întregul an 2025 va necesita un progres semnificativ în a doua parte a anului.

Sursa citată menţionează că totalul livrărilor Airbus pentru primul trimestru al acestui an ar ajunge la aproximativ 135 de avioane, în scădere faţă de 142 în aceeaşi perioadă din 2024. Compania a avertizat că acest declin se datorează în mare parte întârzierilor legate de furnizarea motoarelor de către CFM, principalul său furnizor. Această problemă a fost parţial rezolvată prin accelerarea livrărilor din trimestrul anterior, pentru a susţine obiectivele pe termen scurt ale producătorului european.

Airbus vizează un total de 820 de livrări de aeronave în 2025, dar este evident că va trebui să crească semnificativ ritmul de livrări pentru a atinge această ţintă. "Vor trebui să accelereze considerabil în restul anului pentru a îmbunătăţi traiectoria spre obiectivul de 820", a comentat Rob Morris, directorul global al Cirium Ascend, o firmă de consultanţă aerospaţială.

Un reporter Reuters care a vizitat recent sediul Airbus din Toulouse a observat mai multe aeronave care aşteptau finalizarea livrării, deoarece încă erau în aşteptarea motoarelor necesare. Acest aspect subliniază complexitatea procesului de producţie şi livrare a aeronavelor.

Experţii din industrie prognozează că ritmul livrărilor va fi un subiect de interes major în lunile următoare, mai ales pe fondul posibilelor noi tarife comerciale care ar putea afecta lanţurile de aprovizionare şi preţurile materiilor prime. Aceste tarife ar putea influenţa nu doar producţia de aeronave, ci şi evoluţia costurilor şi profiturilor companiilor din sectorul aerospaţial.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Codul Insolvenţei 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9635
Gram de aur (XAU)Gram de aur463.3913

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb