A doua ediţie a maratonului Nomadia Xtreme ia startul pe 14 august, ȋn Moldova. Competiţia vine în ajutorul copiilor din medii defavorizate

A.F.
Comunicate de presă / 8 august

A doua ediţie a maratonului Nomadia Xtreme ia startul pe 14 august, ȋn Moldova. Competiţia vine în ajutorul copiilor din medii defavorizate

Cea de a doua ediţie a competiţiei caritabile Nomadia Xtreme, un proiect dezvoltat de Fundaţia Kastel - Inaugurează Viitorul, ia startul pe 14 august. Maratonul de 1.000 km se va desfăşura anul acesta pe parcursul a patru zile în Moldova şi Bucovina. 11 echipe de câte două persoane vor concura în probe speciale pentru a câştiga bursele lunare oferite de Fundaţia Kastel pentru copii din medii defavorizate, dar şi pentru a promova turismul românesc într-un mod inedit.

"După succesul pe care l-am avut cu prima ediţie a maratonului Nomadia, desfăşurată pe Valea Oltului, ne-am gândit ca anul acesta să revenim cu un nou traseu în Moldova şi Bucovina, dar şi cu un nou format şi noi probe. Nomadia Xtreme 2024 va fi de două ori mai intens, de trei ori mai dinamic şi de patru ori mai emoţionant decât prima ediţie. Echipele participante vor concura într-un maraton de anduranţă şi strategie pentru a câştiga burse ȋn valoare de 31.500 lei, care vor ajuta copiii din medii defavorizate să îşi continue studiile", a declarat Christian Tudorache, CEO şi cofondator Kastel Group.

Anul acesta, echipele participante la maratonul Nomadia Xtreme vor reprezenta 11 copii. Cei 22 de concurenţi, împărţiţi în echipe de câte două persoane, vor avea de parcurs 1.000 de kilometri în doar patru zile, fără telefoane şi doar cu 100 de lei la dispoziţie. Banii vor putea fi folosiţi pentru mâncare, transport - doar în anumite condiţii - sau pentru a-i înmulţi pe parcursul probelor. Echipele vor avea un obiectiv financiar de îndeplinit, iar atingerea sau depăşirea acestuia le va aduce puncte importante.

Nomadia Xtreme va include mai multe probe, iar la finalul acestora echipele vor primi indicii pentru următoarea provocare. La sfârşitul fiecărei zile, participanţii se vor întâlni cu Zâna Nomadă (Valentina Cristea), Spiriduşul Nomad (Pompei Mititean) şi Povestitorul (Christian Tudorache). Zâna are rolul de a ajuta echipele pe parcursul probelor, Spiriduşul va veni cu provocări neaşteptate şi penalizări, iar Povestitorul va media conflictele şi se va asigura că echipele îşi păstrează direcţia corectă pe parcursul competiţiei.

În fiecare zi, trei echipe vor fi salvate, iar celelalte opt vor trebui să îşi găsească locuri de cazare ȋn casele localnicilor, conform unor noi reguli introduse. Ordinea plecării în maraton va fi determinată, în fiecare zi, de nominalizările făcute de către echipele participante.

În ultima zi a competiţiei, 17 august, echipele îşi vor continua maratonul până când vor fi anunţaţi cei trei finalişti. Primele două locuri vor reveni echipelor care au obţinut cel mai mare punctaj cumulat în zilele de competiţie. Cea de a treia echipă va fi cea care a adunat cele mai multe voturi din partea publicului din online.

Cele trei finaliste vor concura pentru marele premiu, o bursă lunară de 1.000 lei, acordată timp de 12 luni copilului pe care îl reprezintă.

"Anul acesta, maratonul Nomadia Xtreme va fi un adevărat spectacol de curaj, ingeniozitate şi spirit de echipă şi le va oferi copiilor oportunitatea de a avea un viitor mai bun. Nomadia Xtreme este un proiect pe termen lung al Fundaţiei Kastel, cu care am vrut şi am reuşit să demonstrăm că printr-o astfel de competiţie poţi nu doar să te distrezi şi să îţi depăşeşti limitele, ci şi să faci bine în societate, prin prevenirea abandonului şcolar", a mai precizat Christian Tudorache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb