A DOUA ZI A SUMMITULUI EUROPEAN Iohannis: "Cameron m-a asigurat că românii aflaţi acolo pot să rămână şi să muncească"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2016

Iohannis: "Cameron m-a asigurat că românii aflaţi acolo pot să rămână şi să muncească"


Premierul britanic, prezent doar la o cină de lucru cu liderii europeni

"Nu trebuie să întoarcem spatele Europei", spune Cameron

---------

Actualizare 15:35 Iohannis: "UE este singura opţiune pentru menţinerea prosperităţii şi securităţii cetăţenilor noştri"

Uniunea Eurropeană reprezintă "singura opţiune pentru menţinerea prosperităţii şi securităţii pentru cetăţenii noştri", a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, punctând că a fost reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea şi coeziunea Uniunii.

"Rezultatul referendumului ne-a plasat într-o situaţie fără precedent în UE. Este esenţial să înţelegem că UE este singura opţiune pentru menţinerea prosperităţii şi securităţii pentru cetăţenii noştri. De aceea, mi se pare extrem de relevant faptul că principalul mesaj care s-a desprins din discuţiile noastre este acela că Uniunea celor 27 de state membre trebuie să iasă întărită din această încercare. A fost reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea şi coeziunea Uniunii. Doresc să salut acest mesaj de unitate asumat de toate cele 27 de state membre. Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică, să detensioneze situaţia şi să ne permită să mergem înainte", a afirmat Iohannis, la finalul participării la Consiliul European de la Bruxelles.

(S.A.)

---------

Actualizare 14:15 Nicola Sturgeon: "Scoţia este hotărâtă să rămână în UE"

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a afirmat astăzi, într-o scurtă vizită la Bruxelles, că Scoţia intenţionează să rămână în Uniunea Europeană, în pofida votului Marii Britanii de săptămâna trecută pentru ieşirea din blocul comunitar, transmite agenţia Reuters.

După o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, liderul scoţian le-a spus jurnaliştilor că "Scoţia este hotărâtă să rămână în UE".

Martin Schulz a afirmat că "a ascultat şi a luat aminte".

(S.A.)

----------

Actualizare 11:35 Premierul Scoţiei a ajuns la Bruxelles pentru a discuta despre posibilitatea rămânerii ţării în UE

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a ajuns la Bruxelles unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, potrivit BBC News online.

Sturgeon va purta discuţii, de asemenea, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni.

Aceasta a spus că este "hotărâtă" să protejeze interesele Scoţiei în Europa.

Premierul scoţian spera să îl întâlnească şi pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, însă acesta din urmă a spus că o discuţie nu este adecvată în acest moment.

"Uşile sunt deschise la Bruxelles şi există bunăvoinţa de a discuta cu Scoţia", a declarat el pentru BBC Radio Scoţia.

(L.B.)

---------

Actualizare 11:00 Iohannis: "Cameron m-a asigurat în numele Marii Britanii că românii aflaţi acolo pot să rămână şi să muncească"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Bruxelles, că premierul David Cameron a dat asigurări în numele Marii Britanii că românii aflaţi acolo vor putea să rămână şi să muncească în Regatul Unit şi că acesta şi-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.

"Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este clar, din păcate, că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru Remain şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret", a declarat Klaus Iohannis, potrivit antena3.ro.

(L.B.)

--------

Actualizare 09:30 Juncker: "Susţinătorii Brexitului nu au nicio idee cum să iasă din UE"

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, i-a criticat aseară pe politicienii din Marea Britania care au făcut campanie în favoarea Brexitului, argumentând că aceştia nu au niciun plan pentru ca ţara lor să iasă din UE.

"Tabăra «Leave» este absolut incapabilă să ne spună ce doresc", a afirmat Juncker după discuţiile purtate cu premierul britanic David Cameron, potrivit agenţiilor AFP şi DPA.

"Pot să înţeleg că David Cameron are nevoie de timp, dar vrem ca articolul 50 (care reglementează procedura de retragere, n.r.) să fie declanşat cât mai repede posibil", a spus preşedintele Comisiei Europene. "Trebuie accelerat, nu avem luni să medităm, trebuie să acţionăm", a subliniat Juncker.

(S.A.)

----------

Actualizare 09:18 David Cameron nu regretă că a organizat referendumul privind Brexitul

Premierul britanic David Cameron a declarat ieri că nu regretă că a organizat referendumul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, potrivit AFP.

"Bineînţeles că regret rezultatul. Nu regret însă că am făcut referendumul. A fost cel mai bun lucru care trebuia făcut", a afirmat David Cameron în cursul conferinţei de presă organizate la finalul unui dineu de lucru cu ceilalţi lideri ai UE.

În cadrul discuţiilor, Cameron a punctat că o reformă a regulilor de liberă circulaţie a persoanelor în Europa constituie "cheia" relaţiilor post-Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Premierul britanic a susţinut că Regatul Unit şi UE trebuie "să aibă relaţii economice cât de poate de apropiate, iar cheia pentru a rămâne apropiaţi este să se studieze o reformă a liberei circulaţii a persoanelor".

(S.A.)

----------

Consiliul European, la prima reuniune după brexit

La Bruxelles au început, ieri, lucrările primului Consiliu European după ce Marea Britanie a decis săptămâna trecută, prin referendum, să părăsească Uniunea Europeană (Brexit). Liderii europeni au luat în discuţie consecinţele votului în favoarea Brexit, iar reuniunea va continua astăzi.

Înainte să ajungă la Bruxelles, premierul britanic David Cameron a afirmat că vrea să aibă "cea mai strânsă cooperare posibilă" cu UE în ce priveşte comerţul şi securitatea. Oficialul de la Londra a adăugat: "Chiar dacă părăsim UE, nu trebuie să întoarcem spatele Europei".

La Consiliul European au participat toţi liderii statelor UE, inclusiv premierul Marii Britanii, David Cameron, care şi-a anunţat demisia din funcţie şi care nu vrea să grăbească ieşirea din blocul comunitar înainte să obţină o relaţie bună cu UE, din punct de vedere economic.

David Cameron avea programat să ia parte doar la o cină de lucru cu liderii europeni. Cameron nu a fost prezent la discuţiile privind gestionarea crizei iscate de Brexit, însă a trebuit să-i informeze pe omologii săi europeni cu privire la rezultatele referendumului.

Cameron a precizat că nu va invoca la acest summit prevederile legale care lansează oficial procedurile pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Însă, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, i-a solicitat ieri Marii Britanii să clarifice "cât mai rapid posibil" situaţia după Brexit, excluzând orice negociere cu Londra înainte de notificarea oficială a cererii de ieşire din UE.

"Nu ne putem instala într-o incertitudine prelungită. Aş vrea ca Marea Britanie să-şi clarifice poziţia, nu astăzi, nu mâine dimineaţă, dar rapid", a declarat Juncker, în faţa Parlamentului European.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a spus că UE este gata să înceapă încă de acum procedura de ieşire a Regatului Unit din comunitatea europeană.

Tot ieri, o rezoluţie adoptată de Parlamentul European arată că "Regatul Unit trebuie să respecte dorinţa majorităţii cetăţenilor săi, în întregime, pe deplin şi cât mai curând posibil, prin retragerea oficială din UE, înainte ca orice demers referitor la noile relaţii să fie întreprins".

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat: "Uniunea Europeană este suficient de puternică pentru a depăşi plecarea Regatului Unit, este suficient de puternică pentru a continua să meargă înainte chiar şi cu 27 de membri".

Deputaţii au amintit că este necesar consimţământul Parlamentului European pentru acordul de retragere, precum şi pentru orice relaţii viitoare.

Nigel Farage, liderul UKIP din Marea Britanie, a pledat ieri, în plenul Parlamentului European, pentru o abordare "rezonabilă" în negocierea unei noi relaţii cu UE. "Dacă aţi decide să vă pedepsiţi singuri şi să respingeţi orice idee a unui acord comercial rezonabil, consecinţele ar fi mult mai rele pentru voi decât ar fi pentru noi", a spus liderul partidului naţionalist, îndemnând: "Haideţi să încheiem un acord rezonabil de liber schimb şi apoi să recunoaştem că Marea Britanie va fi prietenul vostru, că vom face comerţ cu voi, vom coopera cu voi, vom fi prietenii voştri cei mai buni din lume".

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, i-a întrebat ieri pe eurodeputaţii UKIP de ce au participat la sesiunea parlamentară, în contextul în care aceştia susţin ieşirea din UE.

"Este ultima oară când aplaudaţi aici... şi sunt într-adevăr surprins că sunteţi aici. Luptaţi pentru ieşire. Poporul britanic a votat în favoarea ieşirii. De ce sunteţi aici?", a întrebat Juncker.

Marea Britanie va trebui să crească impozitele şi să diminueze cheltuielile bugetare în următoarele luni, pentru atenuarea consecinţelor votului în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, a atras atenţia ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, citat de Sky News, conform Agerpres.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Deci poporul poate sa voteze cum vrea politicieni il adapteaza cum le da bine.

    Parlamentul Britanic si cel European au cazut in ridicol. 

    Daca UE va permite Marii Britanii sa aleaga doar mierea, atunci toate tarile bogate din UE vor dori plecarea. Marea Britanie a fost principalul beneficiar al fondurilor europene zeci de ani iar cand le-a venit randul sa ajute tarile nou intrate din est au votat sa iasa. Marea Britanie a cerut si obtinut acces liber pe pietele financiare din tarile nou intrate, in schimb si-a protejat piata muncii cat de mult a putut iar cand nu a mai putut a folosit romanii si polonezii ca argument pentru iesire. Marea Britanie a dovedit ca nu este capabila sa inteleaga ce este coeziunea sociala, ca nu este capabila de angajamente oneste pe termen lung ci ca negociaza mereu momentul, ca nu este compatibila cu o europa sociala. Marea Britanie nu a pus in balanta cate miliarde de euro a adunat de pe pietele financiare ale UE si cati bani a platit catre amaratii care s-au dus sa lucreze in UK ca ajutoare sau ca salarii. Britanicii sunt perfizi, perversi, egocentrici si indreptatiti sa creada ca lor li se cuvine totul. Si noi avem dreptul sa spunem ca langa niste parteneri parsivi nu are sens sa ramanem. Pana acum a fost mitul ca britanicul de rand este altfel, este cumsecade, saritor.etc. Dupa ce britanicul de rand a vorbit, e cazul sa fie pusi la izolator pentru macar o decada.

    1. Păcat că îți obosești mintea cu a trâmbița propagandă ca o vuvuzelă.

       

      În 2015, UK a contribuit cu 8.5 mld lire. A plătit efectiv 13 mld și a primit înapoi, pentru toate programele de care spui tu că "a fost beneficiar", 4.5 mld. 

       

      În fapt, de când este membru, potrivit statisticii făcută în "HM Treasury European Union Finances 2015", într-un UN SINGUR AN a existat o contribuție negativă. 

       

      În 1975, la doi ani de la aderare, UK finanțează cca 2.5 mld lire și primește înapoi 2.7 mld (lire ajustate cu inflația până astăzi). Altfel, UK a contribuit cu cca 400 miliarde lire din 1973 până astăzi. Nu a văzut înapoi decât 150-200 mld lire din această sumă. 

      Singura ocupație a unei vuvuzele anti-britanice și pro-UE în aceste zile este ongist plătit din bani europeni. Ești probabil din armata de trolli europeni pe care Bruxelles-ul o are pentru a influența opinia publică cu minciuni. 

      Dacă vrei să demonstrezi că nu ești postac plătit de UE, vino cu argumente bazate pe fapte, nu pe scriptul tocmit de regizorul de platou.

       

      The Telegraph, feb 2013 

      "EU to set up euro-election 'troll patrol' to tackle Eurosceptic surge 

       

      The European Parliament is to spend almost £2 million on press monitoring and trawling Eurosceptic debates on the internet for "trolls" with whom to debate in the run-up and during euro-elections next year amid fears that hostility to the EU is growing. " 

       

      Traducere aprox: Parlamentul European a bugetat 2 mil lire pentru monitorizarea presei și postarea de comentarii pozitive pentru organismele UE pe internet de către "trolli", de teamă că ostilitatea față de EU este în creștere.

      Nu îți lua știrire despre Brexit de la BBC. Au fost mituiți și sponsorizari de EU cu 3 mil lire în ultimii patru ani. Pe lângă alte sute de milioane finanțări indirecte de la UE.

       

      " The news prompted MPs to raise questions about the BBC’s impartiality when its journalists report on events in the EU. 

      The BBC admitted in a letter to a Tory MP that it has received nearly £3million in grant money from the European Union over the past four years. 

      Other grants totalling £16million came from local authorities across the UK. The money was spent on "research and development projects". 

      The broadcaster also disclosed that its commercial arm BBC Worldwide borrowed over £141million from the European Investment Bank since 2003. Of that figure £30million is still due to be repaid by the end of May this year. " 

      ai cuantificat cat a acaparat London City prin standardul care il ofera entitatea financiara...Sper sa nu iti ia atat de mult timp ca la BCR :-)

      Sunt sigur ca putini stiu. Dar va voi lamuri indata.

      scuze pentru incurcatura

    iarasi suntem prostii satului...gioni a fost asigurat de acum fostul premier ca romanii vor fi safe :)))) cred ca era mai bine daca il intreba si printul harry :))))

    1. evident ca te referi la Harry Potter

    Unde sunt deontologii, demagogii, catavencii si farfuridii din presa românească care să plângă catastrofa pentru UK. Se pare că bursa britanică a recuperat toate pierderile post-brexit. Ce ne facem cu atâta deșteptăciune? FTSE +3.58%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb