A FOST INEFICIENTĂ ÎN CONTROALELE PRIVIND SPĂLAREA DE BANI Bank of Ireland, amendată cu 3,15 milioane de euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2017

Bank of Ireland, amendată cu 3,15 milioane de euro

Banca centrală a Irlandei a amendat Bank of Ireland cu 3,15 milioane de euro (3,52 milioane de dolari) pentru "eşecuri semnificative" în controalele efectuate împotriva infracţiunilor de spălare de bani şi finanţare a grupărilor teroriste.

Conform băncii centrale irlandeze, Bank of Ireland a eşuat în controalele menţionate începând cu anul 2010, iar situaţia a persistat timp de trei ani. Bank of Ireland, cea mai mare bancă irlandeză după valoarea activelor, respectiv a treia pe segmentul de retail, a recunoscut ineficienţa controalelor, potrivit anunţului făcut ieri de banca centrală.

"Amploarea încălcărilor de norme descoperite în cadrul anchetei indică deficienţe semnificative în punerea în aplicare de către Bank of Ireland a legislaţiei privind combaterea spălării banilor", a declarat Derville Rowland, director de implementare în cadrul băncii centrale de la Dublin. Acesta a adăugat: "Un asemenea comportament este de neacceptat şi nu corespunde standardelor aşteptate de la una din cele mai mari bănci de retail din Irlanda".

Derville Rowland a precizat: "Societăţile de servicii financiare au datoria să se protejeze nu doar pe ele, ci şi întregul sistem financiar de infracţiuni de spălare de bani şi finanţare a terorismului".

Bank of Ireland a informat, ieri, că a cooperatat pe deplin cu banca centrală în acest caz şi că ia în serios obligaţiile de reglementare, "regretând problemele apărute".

"Ulster Bank", a doua mare bancă din Irlanda (divizie a "Royal Bank of Scotland" - RBS) şi Allied Irish Banks, a treia mare bancă din ţară, au fost amendate cu 3,3 milioane, respectiv 2,275 milioane de euro în ultimele luni, pentru încălcări similare ale normelor privind lupta împotriva spălării banilor.

Din anul 2006, banca centrală a Irlandei a amendat nouă bănci cu aproximativ 11 milioane de euro, din cauza eşecului în controalele privind infracţiunile de spălare de bani. Cea mai mare penalitate impusă până în prezent este cea de 3,32 miliarde euro, aplicată Ulster Bank în octombrie anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb