A întors Polonia "armele" împotriva Ucrainei?

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2023

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Polonia s-a plasat în fruntea unui grup de ţări care a cerut preşedintelui ucrainean Zelensky să oprească războiul şi să demisioneze.

Afirmaţia aparţine reputatului jurnalist american Seymour Hersh şi a fost preluată de site-ul de ştiri ProNews din Grecia. Din grup fac parte Letonia, Lituania, Estonia, Ungaria şi Cehia.

"Grupul i-a cerut lui Zelensky să găsească o cale pentru încheierea conflictului, chiar dacă aceasta este condiţionată de demisia sa", a declarat Hersh.

ProNews arată că declaraţiile jurnalistului american vin în contextul distrugerii unui sistem de apărare antiaeriană Patriot cu ajutorul rachetelor hipersonice Kinjal. În aceste condiţii, "polonezii sunt mult mai îngrijoraţi de continuarea conflictului, mai ales că nu mai au încredere în capacitatea NATO de a răspunde în faţa acestor arme".

Seymour Hersh mai subliniază, conform unor informaţii de la CIA, că "Zelensky nu pare să cedeze şi doreşte ca războiul să continue până când vor fi eliberate toate teritoriile ocupate de Rusia". Cu toate acestea, "preşedintele ucrainean a început să realizeze că pierde susţinerea vecinilor".

Potrivit lui Seymour Hersh, preşedintele SUA, Joe Biden, nu primeşte informaţii complete cu privire la cursul războiului din Ucraina, deoarece multe informaţii de la serviciile de informaţii americane nu ajung la biroul prezidenţial.

"Mi s-a spus că unele dintre cele mai bune informaţii despre război nu ajung la preşedinte", a subliniat Seymour Hersh.

Ştirea de pe site-ul ProNews aminteşte că Seymour Hersh este jurnalistul care a dezvăluit implicarea administraţiei Biden în distrugerea magistralelor de gaze naturale Nord Stream.

Hersh a mai accentuat faptul că "Ucraina se află într-o situaţie foarte dificilă, iar durata conflictului "depinde doar de câţi dintre compatrioţii săi este dispus să sacrifice Zelensky, având în vedere că preşedintele american Joe Biden a decis să cîştige în Ucraina prin orice mijloace", după cum mai scrie ProNews.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Terminați odată cu războiul ăsta nenorocit.Omenirea are lucruri mai bune de făcut.

    adevarul doare = pe cei fara creer care cred doar propaganda si nu vad adevarul = 2 si 2.3

    1. Adevărul e că ucrainenii sunt pregătiți în UK, Germania și Polonia, sunt dotați cu armament superior celui sovietic, iar citatele din Hersh sunt preluate de Gușă, un agent sovietic tip pitic de grădină.

      Adevărul doare. 

      Adevarul e ca esti spălat pe creier de propaganda.????

      De ce aleargă rusnacii tăi prin brusturi?

    Ziarul ăsta publică editoriale și opinii pro și contra, dovedind astfel că e loc pentru toată lumea, indiferent de punctele de vedere referitoare la acest război fratricid nenorocit.

    Dovedește astfel că e independent și se respectă. 

    În editorialul de față nu se face altceva decât se aduce în atenție ce a spus Hersh, potrivit surselor sale. Hersh nu e un neica nimeni. 

    Nici eu nu suport anumiți editorialiști ai ziarului, ca să nu le zic propagandisti fățiși, dar asta nu mă face să nu apreciez acest ziar.

    Vreți unanimitate slava Ukr? Citiți alte ziare sau uitați-vă la televizor. Informați-vă doar din surse oficiale :) 

    1. ... intr-adevar bursa ne ofera o platforma deschisa exprimarii libere ... cu limitarile de rigoare - multumesc! ... totusi razboiul, in general si in particular, nu ar trebui tratat asemenea unui meci de fotbal ... efectele razboiului nu sunt cartonase galbene, offsideuri, eliminiri samd. ... ci pierderi de vieti omenesti, distrugeri masive, suferinta ... ps: personal, consider ca putin a tintit de la inceput razboiul de uzura ... problemele sistemice din occident ... superficialitatea politica (datorata corporatismului - in fapt, putin s-a exprimat impotriva elitelor occidentale...) ... abuzurile din perioada pandemiei ... expasionismul/exceptionalismul americane ... si multe alte aspecte sunt vizibile unui ochi deschis de multa vreme ... toate acestea "functioneaza" in avantajul lui ... si nu numai el o stie ...

      Putler e clever like a fox, cârnaț' fox.

      Hoția și crima n-ar trebui încurajate cu așa zise apeluri la pace între criminal și victimă. Dar deja vorbim despre normalitate în contextul propagandei sovietice. 

    Asa e. Razboiul trebuie sa se termine. Poate nu ne convine la unii care chiar ne-am uitat la razboi ca la meci, in speranta ca "echipa noastra" va castiga.

    Articolul ofera la final sofismul lui Seymour Hersh, care este tipic propagandei ruse:

    "Hersh a mai accentuat faptul că "Ucraina se află într-o situaţie foarte dificilă, iar durata conflictului "depinde doar de câţi dintre compatrioţii săi este dispus să sacrifice Zelensky, având în vedere că preşedintele american Joe Biden a decis să cîştige în Ucraina prin orice mijloace", după cum mai scrie ProNews." 

    In realitate, nu Zelensky isi sacrifica compatriotii pentru cucerirea de teritorii rusesti, ci Putin isi sacrifica compatriotii pentru cucerirea de teritorii ucrainene. 

    Ucrainenii isi apara tara. 

    Nu de ei depinde sfirsitul razboiului iar sprijinul american si sprijinul international nu sint cauza a prelungirii razboiului, ci agresiunea cotropitoare ruseasca este cauza: ceea ce trebuia sa fie un razboi fulger in care Kievul sa fie cucerit in trei zile de Putin, nu s-a prelungit la mai mult de un an din cauza lui Zelensky.

    Nu este de vina victima CA CALAU-i prost. 

    1. Ucrainenii isi apara tara!

      Care tara, ca pana nu demult Ucraina nu a fost o tara. Marii criminali ai lumii au luat teritorii de la Polonia, Ungaria, Slovacia si mai ales de la Romania si Rusia si au stabilit ca acel teritoriu este Ucraina. Cei 8 milioane de rusii de acolo, ca de altfel toate natiile, au aceleasi drepturi ca albanezii din Kosovo, ca bosniecii, croatii din Yugoslavia. Acolo rusii au dreptul sa se apere si sa-si apere neamul persecutat si discriminat de regimul dictatorial si opresiv instaurat de straini.

      Asa ca acolo rusii duc un razboi drept si legitim.  

      Ucraina sa fie inarmata nuclear de catre "occidentul colectiv"

      Atunci sa vad daca rusii mai sunt asa de curajosi si tari in gura. Daca Ucrainei nu i se lua arsenalul nuclear in anii 90, sub promsiunea si garantia marilor puteri ca i se va respecta independenta, acum nu mai aveam nici un razboi.

      Ucraina trebuie sa primeasca arme nucleare, iar razboiul se va sfarsi. 

      Asa e.daca ucraina primeste arme nucleare raboiul se va sfarsi.La fel si viata pe pamant.

      Vrei sa spui ca Ungaria ar fi legitim sa declanseze razboiul in Transilvania, deoarece Transilvania apartine Romaniei de doar o suta de ani. Hai, plimba ursul cu propaganda ta sovietica! In Romania nu tin prostiile Kremlinului.

    totul este cf planului . acum se va cauta un tap ispasitor ,metoda clasica , o vezi la noi de treizeci de ani .

    JFK a cerut audientei sa nu intrebe numai ce a facut tara pentru ei, sa se intrebe ce pot face ei pt tara!

    Asta se potriveste la cererile f recente ale lui Zelenski ( dupa ce a primit promisiuni de armament in Europa!) deci acasa a zis ca lumea trebuie sa ajute mai mult Ucraina.

    Dar Ucraina ce a facut pt Europa, se intreaba cineva? Sau Zelenski ce a facut pt ukr?!  

    Ca să facem un rezumat al ultimilor ani de Rechea, aurul a ajuns la stele, de care n-a trecut, inflația a trântit fiat care se întărește, Rusia a cucerit 20% din Ucraina și zonele anexate prosperă, sancțiunile au întărit economia rusă, rușii fac front comun cu Putin, iar forțele de ordine umblă din ușă în ușă pentru a livra flori părinților acelor copii care fac glumițe pe seama înțeleptului poporului, Bakhmut e cucerit de către ruși încă de la începutul operațiunii și 100 000 soldați sovietici au murit de sifilis în și în jurul Bakhmutului.

    hersh este pro rus si inventeaza tot felul de fumigene, nord stremul este distrus de rusi exista dovezi dar au aparut dupa ce mintit hersh, asa si acum cu polonia ,o minciuna pe care o cred doar rusofoni din care avem multi in tara

    1. Rusofonii știe bine limba română.

      Mai ales "studentii algerieni" de pe malul lacului Balaton:-)

    Adica domnul Rechea ne intreaba pe noi daca Polonia si tarile baltice au intors armele impotriva Ucrainei!!!???

    Dar Seymour Hersh ce zice? 

    1. Hrănește propaganda, ce zice Hersch repetați în grupulețe online, dar rusnacii tot după brusturi sunt, cu hârtia igienică lipită de călcâie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb