A PIERDUT PESTE 100 DE DOLARI ÎNTR-O LUNĂ Aurul, sub 1.200 de dolari uncia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2016

Cotaţia futures a aurului a scăzut, ieri, sub pragul de 1.200 de dolari uncia, la Bursa Metalelor din Londra, după ce a pierdut peste 100 de dolari în mai puţin de o lună, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) va majora dobânda luna viitoare. În aşteptarea creşterii dobânzii, investitorii se îndreaptă către dolar, care se apreciază.

Cotaţia aurului cu livrare imediată a coborât cu 1% pe piaţa din Londra, în prima parte a zilei de ieri, ajungând la 1.199,80 dolari/uncie - cel mai redus nivel din 17 februarie până acum. La ora locală 12:57, cotaţia era de 1.209,85 dolari uncia, potrivit Bloomberg.

La Comex New York, preţul aurului cu livrare în august a scăzut cu 0,6% la ora 10.09, atingând 1.209,90 dolari/uncie. În 30 mai, cotaţia metalului galben s-a aflat în a noua zi consecutivă de declin, perioada de scădere fiind una record pentru ultimul an. Totodată, preţul aurului pare că va înregistra, la finele lui mai, cel mai mare declin lunar din iunie 2013 până în prezent.

Aminitim că, la data de 2 mai, preţul aurului ajungea la cel mai ridicat nivel al ultimelor 15 luni: 1.303,82 dolari/uncie.

Dezinteresul pentru aur s-a amplificat după ce, recent, preşedintele Fed, Janet Yellen, a afirmat că există dovezi potrivit cărora economia SUA este solidă, ceea face posibilă acum înăsprirea politicii monetare. Oficialul Fed a mai spus că îmbunătăţirea situaţiei economiei americane va garanta, probabil, încă o majorare a costurilor de împrunut "în lunile viitoare".

Înaintea lui Yellen, şi alţi oficiali ai Fed, printre care preşedinţii Fed San Francisco, Boston şi Philadelphia au vorbit despre susţinerea unei creşteri a dobânzii cheie.

Analiştii băncii elveţiene "UBS Group" AG au avertizat, săptămâna trecută, că aurul va scădea puternic dacă Fed va majora de două ori dobânda până la finele anului.

În acest context, preţul aurului a pierdut din câştigul de peste de 20% pe care îl consemnase de la începutul lui 2016, avansul fiind acum de numai 14%.

Deţinerile în ETF-uri pe aur (exchange-traded funds) au scăzut cu 2 tone vineri, la 1.842,9 tone, conform Bloomberg.

Creşterea economiei americane a încetinit în primul trimestru din 2016, dar nu atât de mult cum arătau estimările iniţiale, pe fondul majorării achiziţiilor de locuinţe şi a stocurilor.

Conform datelor revizuite publicate vineri, de Departamentul american al Comerţului, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat o expansiune anuală de 0,8% în primele trei luni 2016, faţă de o creştere de 0,5% previzionată anterior.

În trimestrul al patrulea din 2015, economia crescuse cu 1,4%, iar pentru primele trei luni din 2016, analiştii aşteptau un avans de aproximativ 0,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb