A treia zi de grevă a foamei pentru disponibilizaţii de la "Amidip" Călan

Ziarul BURSA #Companii / 9 februarie 2006

Cele şapte persoane disponibilizate de la societatea Amidip SA Călan au intrat ieri în a treia zi de grevă a foamei, unul dintre protestatari acuzînd probleme cu tensiunea arterială, transmite Rompres. Potrivit celor spuse de vicepreşedintele Sindicatului "Victoria" Călan, Cristian Anghel, greviştii foamei sînt decişi să continue protestul pînă la soluţionarea revendicărilor referitoare la plata drepturilor băneşti restante pentru cei 350 de disponibilizaţi de la Amidip. Valoarea acestor sume se ridică la 2,6 milioane lei noi (26,6 miliarde lei vechi).

"Greviştii foamei sînt susţinuţi de ceilalţi disponibilizaţi de la Amidip Călan. Zilnic, ei sînt vizitaţi de 50-80 de persoane. Între acestea se numără şi femei care şi-au manifestat opţiunea de a se alătura protestului", a afirmat liderul sindical.

Protestatarii cer achitarea drepturilor băneşti pe lunile ianuarie-februarie 2005, care însumează 160.000 lei noi (1,6 miliarde lei vechi), precum şi plata salariilor compensatorii, în valoare de 2,5 milioane lei noi (25 miliarde lei vechi), pentru cei 350 de oameni concediaţi colectiv anul trecut din Amidip.

Deoarece întreprinderea a fost declarată în stare de faliment, persoanele disponibilizate s-au înscris la masa credală, dar au contestat ordinea de plăţi stabilită de lichidatorul firmei. Procesul urmează să se judece la Tribunalul Hunedoara pe data de 15 februarie, în timp ce adunarea creditorilor este programată pentru 22 februarie. Persoanele disponibilizate de la Amidip Călan au mai intrat în greva foamei în decembrie 2005, pentru revendicări similare. Protestul s-a încheiat după semnarea unui protocol ce prevedea achitarea salariilor res-tante pe lunile ianuarie şi februarie 2005 la sfîrşitul primelor două luni din acest an, lucru care încă nu s-a întîmplat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb