ABN respinge oferta "Royal Bank" pentru "LaSalle Bank"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 mai 2007

ABN respinge oferta "Royal Bank" pentru "LaSalle Bank"

Consorţiul format din "Royal Bank of Scotland Group" Plc, "Santander Central Hispano" SA şi "Fortis" anunţă că oferta depusă pentru divizia "LaSalle Bank", aparţinând "ABN Amro Holding" NV, a fost respinsă. Propunerea, înaintată la data de 5 mai, a fost respinsă duminică, 6 mai.

Într-o declaraţie separată, conducerea "ABN Amro" a anunţat că oferta de 24,5 miliarde de dolari primită pentru "LaSalle Bank", instituţie al cărei sediu se află în Chicago, "nu a fost superioară" celei de 21 de miliarde pe care a primit-o de la "Bank of America" Corp.

Divizia "LaSalle" se află în centrul luptei pentru controlul "ABN Amro", cea mai mare bancă din Olanda. Lupta este dusă între "Barclays" Plc, a treia bancă din Marea Britanie, şi grupul format din "Royal Bank", "Santander Central Hispano" SA şi "Fortis".

Oferta grupului celor trei bănci a fost "inter-condiţionată" cu achiziţia "ABN Amro" la un preţ de 38,40 euro pe acţiune, au precizat oficialii băncii olandeze.

"ABN Amro" intenţionează să convoace o adunare generală extraordinară a acţionarilor, în care aceştia să-şi exprime punctele de vedere cu privire la alternativele disponibile pentru bancă la momentul actual. Conducerea ABN nu a dorit, însă, să precizeze dacă acţionarii îşi vor putea exprima votul privind propunerea "Royal Bank".

Oferta grupului condus de "Royal Bank" vine la două săptămâni după ce banca din Amsterdam a acceptat să fie preluată de "Barclays", în schimbul unei oferte de 65,3 miliarde de euro (88,9 miliarde de dolari), în acţiuni. Tot atunci, ABN a decis, potrivit termenilor înţelegerii cu "Barclays", să vândă "LaSalle". Această înţelegere mai prevedea că, în termen de două săptămâni, "ABN Amro" poate accepta un preţ mai mare decât cel oferit de "Bank of America" pentru "LaSalle". Termenul de două săptă­mâni s-a încheiat la data de 6 mai. Dacă pierde afacerea cu "LaSalle", "Bank of America" trebuie să primeas­că 200 de milioane de dolari, cu titlu de despăgubiri.

Dacă vor prelua "ABN Amro", "Royal Bank", "Santander" şi "Fortis" plănuiesc să împartă banca olandeză, înfiinţată în urmă cu 183 de ani şi care operează în 53 de ţări.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb